Recepten - Gezonde recepten
Havermoutpannenkoekjes met appel en kaneel (Sandra Bekkari)
Als gezondere variant op een klassieke pannenkoek bedacht Sandra Bekkari deze leuke en smaakvolle havermoutpannenkoekjes. De volle smaak op basis van banaan en havermout komt helemaal tot zijn recht met hartverwarmende appeltjes en een snuifje kaneel. Extra heerlijk doorheen de herfst- en wintermaanden!
Tags: amandelmelk, appel, appelen, bakken, banaan, bananen, dieet, gesuikerd, gezonde variant, havermout, havervlokken, kaneel, mager, nagerecht, ontbijt, pannenkoek, pannenkoekjes, rijstmelk, Sandra Bekkari, snack, suiker, sweet, vegetarisch, veggie, vermageren, zoet
Ovengebakken Victoriabaars met gemengde groentjes
Victoriabaars is beroemd vanwege de stevige structuur en rijke smaak. Deze witte vis heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren. Met een bonte groentemengeling erbij wordt deze ovenschotel zonder twijfel een doordeweekse en vooral gezonde favoriet op het menu.
Tags: alledaags, baars, basilicum, beginner, comfort food, elke dag, gemakkelijk, groentemengeling, olijfolie, oven, ovenschaal, ovenschotel, rijst, tomaten, venkel, victoriabaars, vis, visfilet, wilde rijst, witte vis, wortel, zeebaars
Chili van zwarte bonen
Voor een hartverwarmende portie veggie-food is dit recept met zwarte bonen, zoete aardappel en pittige smaakmakers de ideale keuze. Snel klaar, lekker gezond en perfect om in grote porties klaar te maken.
Tags: barbecuesaus, bbq-saus, chili, chili sin carne, chilipeper, chipotle, dagen zonder vlees, geen vlees, gerookt, gestoofd, grote porties, invriezen, knoflook, komijn, koriander, kruiden, kruidig, limoen, look, Mexicaans, Mexico, oregano, pikant, pittig, smaakvol, snel klaar, stoofpotje, stoven, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, zoete aardappel
Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)
Een authentieke pasta Carbonara kan je bezwaarlijk omschrijven als gezond (eieren, kaas,...). Tegelijkertijd is het een fantastisch lekker gerecht, wat Sandra Bekkari aanzette om er een gezonde variant op te bedenken. Aan smaak geen gebrek, wel aan calorieën, in deze verrassend geslaagde variant!
Tags: carbonara, courgette, courgetteslierten, courgetti, gezonde variant, Griekse yoghurt, italiaans, Italië, kaas, klassieker, klassieker met een twist, mager, met een twist, nootmuskaat, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, pasta carbonara, peterselie, Sandra Bekkari, spaghetti, spaghetti carbonara, spelpasta, spelt, speltspaghetti, verrassend, volkoren pasta, yoghurt
Bloemkoolcurry
Een curry is een lekkere en vooral snelle manier om een smaakvol vegetarisch (of zelfs veganistisch) gerecht te bereiden. Ideaal om je weekmenu van gezonde variatie te voorzien! Met bloemkool in de hoofdrol een minimum aan ingrediënten wordt deze kruidige curry zonder twijfel een favoriet.
Tags: basmati, basmatirijst, bloemkool, cayenne, cayennepeper, chili, curcuma, curry, currypasta, geen vlees, gele curry, gember, gezond, groenten, groentes, Indië, Indisch, kerrie, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, komijn, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, limoen, look, Oosters, rijst, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken
Tajine-groentjes
Op zoek naar een origineel bijgerecht propvol groentjes? Dan is een bereiding in een tajine een origineel idee. Door de unieke vorm kunnen alle ingrediënten traag garen en blijven ze lekker mals. Perfect bij een kruidig stukje vlees, of gewoon als gezonde, vegetarische hap!
Tags: arabisch, aubergine, bij vlees, courgette, exotisch, gemakkelijk, groentebouillon, groenten, groentjes, kikkererwten, koriander, kruidig, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, Noord-Afrika, oven, ovenbereiding, paprika, ras el hanout, smaakvol, tajine, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, wortel, wortelen
Ovenschotel met kip (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari staan garant voor een gezonde en toch lekkere ervaring. Dat betekent evenmin dat je ingewikkelde of uitgebreide recepten moet verwachten, eenvoud is net troef! Met niet meer dan krieltjes, kipfilet, paprika en kerstomaatjes helpt Sandra jou een lekkere, zomerse ovenschotel op tafel toveren!
Frisse koolrabisalade
Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.
Tags: barbecue, bbq, bieslook, bijgerecht, dressing, fris, groen, groenten, groentes, groentjes, honing, honing-mosterd, kerstomaat, kerstomaten, kool, koolrabi, lente, lente-ui, lente-uitjes, lunch, salade, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, waterkers, wortel, wortelen, zomer
Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)
Het geheim van een lekkere salade zit 'm in een zorgvuldige variatie van smaken. Dat weet het kookteam van Colruyt ook, zoals deze smaakvolle salade met typische Italiaanse ingrediënten (pasta! pesto! prosciutto! mozzarella! tomaatjes!) en heerlijk zoete aardbeien bewijst. Deze zomerse smaakbom is heerlijk als lunch of licht avondmaal.
Tags: aardbei, aardbeien, basilicum, Colruyt, fris, fris-zoet, gezond, groene pesto, ham, italiaans, Italië, kerstomaten, kruiden, licht, lichte maaltijd, lunch, mager, mini penne, mozzarella, penne, pijnboompitjes, prosciutto, rauwe ham, rucola, salade, smaakbom, smaakvol, snel klaar, veel smaken, zoet, zomer, zomers
Gezonde ovenschotel met kippengehakt
Zo'n lekkere, gegratineerde en bovenal smeuïge ovenschotel is niet bepaald het soort gerecht waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een gezonde maaltijd. Het is nochtans perfect mogelijk wanneer je met dit recept aan de slag gaat. Geen witte saus op basis van melk en boter, wel met bloemkool. Het resultaat is verrassend lekker en stukken beter voor je lijn.
Tags: bakken, bloemkool, bloemkoolsaus, eenpasgerecht, Emmentaler, gegratineerd, gehakt, geraspte kaas, gezond, gezonde variant, gratin, Gruyère, kaas, kids, kinderen, kippengehakt, mager, makkelijk, oven, ovenschotel, simpel, weinig werk, wortel
Ratatouille (slowcooker)
Ratatouille is een echte klassieker uit de Provençaalse keuken. Het is een simpel groentegerecht dat zowel koud als warm kan gegeten worden. Ideaal bij vlees, brood, als gezonde lunch, noem maar op! De basis achter het recept is vrij eenvoudig: typische mediterraanse groentes (courgette, aubergine, tomaat) die zachtjes worden gestoofd met de kenmerkende kruiden uit de Provençe. Wil je de fijne smaken helemaal tot hun recht laten komen? Ga dan aan de slag met een slowcooker!
Tags: aubergine, barbecue, bbq, bij brood, bijgerecht, Bourgondisch, courgette, dieet, Frankrijk, Frans, gezond, groenten, groentjes, herbes des provence, knoflook, kruidig, laurier, look, lunch, mager, mediterraans, middellandse zee, provençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, provence, ratatouille, rode ui, rode wijn, rozemarijn, side dish, slow cooker, slowcooker, stoven, tijm, tomaat, tomaten, traag, traag gegaard, typisch, ui, uien, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zuid-europa, zuiden
Aperoglaasje met asperge en forel
Een moderne klassieker als hapje of tijdens de aperitief is een glaasje met verfijnd lekkers. Je kan er alle kanten mee op en het is bijzonder makkelijk te serveren. Dit recept met asperges, zeerkraal en forel is een echte smaaksensatie. Ideaal tijdens de lente, wanneer het Belgische 'witte goud' in seizoen is.
Tags: amuse, aperitief, apero, asperges, eenvoudig, feestelijk, forel, gerookte forel, gerookte vis, glaasje, hapje, lente, lente-feest, Pasen, simpel, tapa, tapas, vis, voorgerecht, witte asperges, zeerkraal
Salade met kip, appel en sesam (Jeroen Meus)
Vlaanderens favoriete tv-kok Jeroen Meus kan heel veelzijdig koken. Naast echte klassiekers uit eigen land, is hij ook niet verlegen om een exotischer gerecht uit te werken. Al wie houdt van lichte maaltijdsalades met verrassende smaken zullen dan ook likkebaarden van dit gerecht. Crunchy, pittig, veel smaak en lekker gezond!
Tags: appel, appelsap, cayenne, dagelijkse kost, exotisch, fris, Jeroen Meus, kip, kipreepjes, komkommer, lichte maaltijd, lunch, maaltijdsalade, pikant, pittig, salade, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, sla, slaharten, tahini, tandoori, wereldkeuken, yoghurt, zomer, zomers
Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)
Als lichte lunch of verfijnd bijgerecht is dit recept perfect. Smeuïge quinoa wordt simpel maar doeltreffend gecombineerd met kikkererwtjes, gegrilde paprika en rucola.
Tags: barbecue, bbq, bijgerecht, fris, gegrilde paprika, gemakkelijk, groentjes, kikkererwten, lente-ui, lichte maaltijd, limoen, lunch, olie, olijfolie, paprika, quinoa, rucola, salade, simpel, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers
Courgettecannelloni (Donna Hay)
Al wie vreest dat vegetarisch koken saai en smaakloos is, moet dit recept van de Australische Donna Hay geprobeerd hebben. Haar pure recepten zijn wereldwijd populair en zijn altijd verrassend. Dit gerecht zit propvol groentjes, is heerlijk gezond en mag je gerust als comfort food van de bovenste plank beschouwen.
Tags: comfort food, courgette, Donna Hay, easy, ei, eieren, erwten, erwtjes, fris, gemakkelijk, groentjes, haalbaar, italiaans, Italië, kruidig, makkelijk, mediterraans, munt, origineel, oven, ovenschotel, ricotta, simpel, spinazie, tomaten, tomatensaus, veel groentjes, vegetarisch, veggie, verrassend, vlug klaar, zomer