De recepten van Sandra Bekkari staan garant voor een gezonde en toch lekkere ervaring. Dat betekent evenmin dat je ingewikkelde of uitgebreide recepten moet verwachten, eenvoud is net troef! Met niet meer dan krieltjes, kipfilet, paprika en kerstomaatjes helpt Sandra jou een lekkere, zomerse ovenschotel op tafel toveren!
De recepten van Sandra Bekkari staan garant voor een gezonde en toch lekkere ervaring. Dat betekent evenmin dat je ingewikkelde of uitgebreide recepten moet verwachten, eenvoud is net troef! Met niet meer dan krieltjes, kipfilet, paprika en kerstomaatjes helpt Sandra jou een lekkere, zomerse ovenschotel op tafel toveren!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 16 krielaardappelen
- 2 rode paprika's
- 300 gram kerstomaten
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram kipfilet
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 1 cm gember
- enkele takjes basilicum
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de krieltjes in vier en doe ze in een ruime ovenschaal.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in fijne reepjes. Voeg toe aan de ovenschaal.
- Versnijd de kerstomaatjes in verschillende groottes en de tomaten in blokjes. Voeg opnieuw toe aan de ovenschaal.
- Snipper de rode ui fijn en plet de teentjes look. Voeg wederom toe aan de ovenschaal.
- Versnijd de kipfilets in blokjes en doe ze bij de groentjes.
- Rasp de gember fijn en meng met de olijfolie en Provençaalse kruiden. Roer dit sausje grondig door de ovenschaal. Werk af met voldoende peper en zout.
- Laat 25 à 30 minuten garen op 200° (of tot alles gaar is), roer halverwege eens om.
- Bestrooi net voor het opdienen met blaadjes basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind