Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro
Mexicaanse lasagna (Nigella Lawson)
Verrassende gerechten zijn niet altijd makkelijk te bereiden, dikwijls zijn de ingrediënten niet vanzelfsprekend of vraagt de bereiding (veel) meer moeite dan gebruikelijk. Dit Mexicaans geïnspireerde en vegetarisch gerecht van de Britse topchef Nigella Lawson is buitengewoon origineel en zeker zo eenvoudig om maken. Zeker en vast de moeite waard om te proberen!
Tags: amerikaans, bonen, cheddar, chili, exotisch, geen vlees, kaas, ketchup, koriander, leuk, maïs, Mexicaans, Mexico, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, oven, pikant, pittig, tex mex, texmex, tomaat, tomaten, tomatensaus, tortilla, vegetarisch, wrap, wraps, zuiders, zwarte bonen
Spätzle met spek, spruitjes, kastanjechampignons en roomsaus
Spätzle is een typische pasta uit het zuiden van Duitsland. Deze zachte eiernoedels passen bij heel wat gerechten, hun fijne maar stevige smaak is heel veelvuldig inzetbaar. In het zuiden van Duitsland (regio Schwabenland) wordt deze pasta dan ook zomer en winter gebruikt. Dit recept laat je een flink stoofpotje maken, ideaal op een frisse herfst- of winterdag. Met spekjes, spruitjes, kastanjechampignons en een rijke roomsaus kan je Duits-getinte diner niet meer stuk!
Tags: boerenkost, bruine champignons, champignons, Duits, Duitse pasta, Duitsland, éénpansgerecht, eenvoudig, gerookt spek, herfst, kastanje champignons, noedels, paprikapoeder, pasta, room, roomsaus, Schwaben, Schwabenland, Schwäbisch Hall, simpel, Spätzle, spek, spekjes, spruiten, spruitjes, stoofpot, winter
Pittige maïssoep
Dit pikant soepje met Mexicaanse invloeden zal je absoluut verrassen. De maïs zorgt voor een stevige textuur maar een zoete smaak, wat dan weer perfect in balans komt met het chilipepertje. Een schepje zure room brengt deze originele soep helemaal in balans, het proberen zeker en vast waard!
Tags: aardappelen, amerika, amerikaans, België, Belgisch, bouillon, brood, chili, cilipeper, exotisch, groentebouillon, ikant, kerstomaat, kerstomaten, laurier, lunch, maïs, makkelijk, Mexicaans, Mexico, middag, mixen, mixer, pepertje, peterselie, pittig, rode chili, simpel, soep, vegetarisch, witte wijn, zure room
Quiche met zalm en broccoli
Geen plezieriger gerecht dan quiche! Simpel, snel klaar, weinig gedoe, lekker en een veelheid aan potentiële ingrediënten. In deze variant worden gerookte zalm en broccoli gecombineerd tot een prima gerecht.
Tags: alledaags, bladerdeeg, Bourgondisch, broccoli, deeg, eenvoudig, eieren, elke dag, Frans, Franse keuken, gerookt, gerookte zalm, groentetaart, grootmoeder, grootmoeders keuken, kaas, klassiek, kruimeldeeg, makkelijl, oven, quiche, simpel, taart, zalm
Croque Italienne
Op een klassieke croque monsieur bestaan heel wat smakelijke en originele variaties. Deze variant met mozzarella, groene pesto en gerookte zalm is wat fijner en minstens zo lekker!
Tags: Belgisch, bistro, brood, croque, Croque monsieur, eenvoudig, fusion, gerookt, gerookte zalm, grill, groene pesto, hapje, italiaans, Italië, kaas, klassiek, lunch, makkelijk, middag, middagmaal, mozzarella, pesto, pesto verde, rap, simpel, snel, taverne, toast, tösti, tussendoor, vlug, zalm
Italiaans tapabord Margherita
Er bestaat niets gezelliger dan tijdens de zomermaanden lekker te aperitieven. De Spaanse traditie van tapas staat dan ook voor velen gelijk aan het ultieme vakantiegevoel. Met dit eenvoudige recept haal je er een vleugje klassiek Italië bij. Ideaal op een zonnige dag met een fris glaasje wijn.
Oosters stoofpotje met kalkoenreepjes
Bij het woord 'stoofpotje' denken we vaak (en graag) aan onze West-Europese keuken. Stevige stoofgerechten zoals hutsepot en stoofvlees zijn immers heel typisch voor onze streken. Je kan echter net zo goed met oosterse, en daardoor iets elegantere, ingrediënten lekkere stoofpotjes maken. In dit recept gaan we aan de slag met kerrie, kokos, knapperige groentjes en fijne kalkoenreepjes. Lekker!
Tags: broccoli, curry, kalkoen, Kalkoenreepjes, kerrie, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, noten, oosten, Oosters, Orientaals, pinda, pindanoten, rijst, room, stoofpot, stoofpotje, stoven, wereld, wereldkeuken, werelds, wortel, wortelen
Met ricotta gevulde en in rauwe ham gewikkelde kipfilets (Gordon Ramsay)
Een kipfilet is op zich een eenvoudig, zelfs ietwat saai, ingrediënt. Dit recept, oorspronkelijk van de Britse topchef Gordon Ramsay, brengt zo'n filet naar een heel nieuw, zuiders niveau: gevuld met ricotta en omwikkeld met rauwe ham (Parma, Serrano,...).
Tags: eenvoudig, feest, feestelijk, Frankrijk, ganda, Gandaham, gedroogde ham, ham, italiaans, kip, kipfilet, kippen, kippenborst, kippenvlees, leuk, origineel, oven, Parma, parmaham, provençaals, rauwe ham, ricotta, salie, serrano, serranoham, tijm, zuiders
Courgettesoep
Een eenvoudige soepje gaat er altijd in. Een echte alledaagse soep vraagt dan ook amper werk en blinkt uit in eenvoud: net zoals deze makkelijke maar lekkere courgettesoep.
Tags: alledaags, boerenkost, bouillon, courgette, courgettes, courgettesoep, eenvoduig, eenvoudig, elke dag, grootmoeder, grootmoeders keuken, klassiek, makkelijk, prei, simpel, soep, ui, warm
Eend met bospaddenstoelenroomsaus en pastinaakblokjes
De herfst is vanuit een culinair perspectief een absoluut topseizoen: wild! Met typische seizoensgroentjes (denk aan bospaddenstoelen, pastinaak, witloof, spruitjes,...) en stevige sausjes maak je alledaagse en toch ontzettend feestelijke gerechten klaar.
Tags: aardappel, aardappelen, bos, bospaddenstoelen, cantharellen, champignons, cognac, eekhoorntjesbrood, eend, eendenborst, eendenfilet, feest, feestelijk, herfst, laurier, look, oesterzwam, paddenstoelen, pastinaak, porto, room, roomsaus, seizoen, sjalot, tijm, wild, wildseizoen
Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti
Aperitiefhapjes hoeven je niet, op zoek naar exotische ingrediënten, naar de winkel te jagen. Ook met alledaags materiaal maak je iets lekker - en zeker zo origineels! - klaar.
Tags: alledaagse, amuse, Belgisch, courgette, Duits, feestje, fusion, gegratineerd, gegrild, gewoon, gratineren, grillen, hapje, italiaans, kalkoen, kalkoenfilet, kalkoenschitzel, komkommer, krokant, makkelijk, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, rosti, schnitzel, tapa, tomaat, tomaten, voorgerecht
Gepofte aardappel met zure room, grijze garnaaltjes en gegrilde groenten
Een gepofte aardappel is een heerlijk makkelijke manier om iets leuks te presenteren waar je nog allerlei kanten mee op kan. Met een fijn sausje op basis van zure room heb je een erg lekkere basis. In dit recept werken we verder met grijze garnalen en een selectie zomerse gegrilde groenten.
Tags: aardappel, aardappelen, barabecue, basilicum, België, Belgisch, bieslook, courgette, eenvoudig, garnalen, gegrild, gepoft, gepofte aardappel, grijze garnalen, groenten, knoflook, kust, look, makkelijk, mediterraans, noordzee, oregano, oven, papillot, patat, patatten, peterselie, poffen, provençaals, room, simpel, tomaat, tomaten, vis, zee, zilverpapier, zomer, zomers, zonnig, zure room
Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles
Een ovenschotel is altijd feest. Ook voor de kok, veelal zijn ze immers niet erg moeilijk om te maken en zijn alle eters tevreden met zo'n eenvoudig maar hartverwarmend maaltje. Deze schotel is lekker eenvoudig en zalig simpel. Ook ideaal om een dag op voorhand te maken.
Champiñones al Ajillo
Wie zomer zegt, zegt terrasje en hapjes. In Spanje heeft men dat geperfectioneerd in de vorm van tapas. Lichte, gevarieerde en smaakvolle hapjes waar je uren mee kan tafelen. Zalig! Deze 'Champiñones al Ajillo' (champignonetjes met look) is een echte klassieker. Bomvol smaak, niet moeilijk om maken en zowel koud als warm lekker.
Croque monsieur
Een oerdegelijke en lekker klassieke middaglunch: croque monsieur! Maar hoe maak je de perfecte, authentieke croque? Dit recept helpt je op weg.
Tags: belegen kaas, boter, croque, Croque monsieur, eenvoudig, Frans, gesmolten, getoast brood, Gouda, hesp, Hollandse kaas, jonge kaas, kaas, kindvriendelijk, klassiek, leuk, lunch, makkelijk, middag, middagmaal, rooster, roosteren, simpel, toast, toasten, typisch, vlug