Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro
Vegetarische spaghetti met andijvie en romige champignons
Een lekker vegetarisch receptje vinden is niet altijd makkelijk. Zeker als je regelmatig vlees eet, is de verleiding groot om (uit gewoonte of vrees om iets te missen) wat vlees toe te voegen. Deze simpele maar smaakvolle spaghetti met andijvie is lekker vol en smakelijk dat je nog niet aan vlees zal denken!
Tags: alledaags, andijvie, champignon, champignons, eenvoudig, geen vlees, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, plezant, Provençaalse kruiden, rap, room, roomsaus, simpel, snel, spaghetti, vegetarisch, veggie, vlug
Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)
Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.
Tags: appel, Aziatisch, basmati, citroengras, culinair, curry, fusion, gember, Hof van Cleve, kerrie, kip, kip met curry, kipfilet, kippenbouillon, klassieker, kokos, kokosmelk, koriander, laurier, njam, Oosters, Orientaals, paprikapoeder, peter goossens, rijst, speciaal, sterrenchef, tijm, tomaten
Ovenschotel met wintergroentjes, gehakt en gegratineerde puree
Winterse kost mag dan soms wat saai zijn (stevig, zwaar, niet zo verfijnd,...), op een kille dag gaat er niets boven een eenvoudige ovenschotel vol lekkers. Nooit moeilijk om maken en je kan meteen een portie voor twee dagen bereiden. Leuk aan dit recept is de smaakvolle basis van typische wintergroentjes in wildfond. Zo wordt het toch nog dat tikje verfijnder!
Tags: alledaags, bouillon, champignon, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, erwten, fond, gegratineerd, gehakt, gezin, gratineren, kool, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschotel, pastinaak, puree, savooi, savooikool, spek, spekjes, stevig, wildbouillon, wildfond, winter, wintergroenten, winters
Gegrilde halloumi met kruidige couscous
Halloumi is een traditionele, ongerijpte geitenkaas uit Cyprus die recentelijk heel populair werd. De kaas heeft immers de uitzonderlijke eigenschap niet te smelten, waardoor het een perfecte en smaakvolle vleesvervanger is. In de oven, op de grill, in stukjes,... deze uitzonderlijke kaas is heel veelzijdig. Dit recept is een prima kennismaking met het mediterraanse product: de smakelijke en kruidige couscous levert je een zonnige en eenvoudige vegetarische schotel om duimen en vingers bij af te lekken op!
Tags: bouillon, broccoli, cous cous, couscous, dagen zonder vlees, eenvoudig, gegrild, gezond, grillen, groentebouillon, halloumi, halloumikaas, kaas, kaneel, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, koriander, kruiden, kruidig, limoen, mager, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, olijfolie, simpel, snel klaar, suikererwt, suikererwten, tomaten, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Bierbroodjes (Paul Hollywood)
Paul Hollywood maakte faam als Britse topchef en jurylid in 'The Great British Bake Off'. Sinds er ook een Vlaamse variant bestaat, is bakken nog populairder geworden. Het geeft dan ook erg veel voldoening om zelfgemaakte broodjes op tafel te kunnen zetten. Dit toffe en behoorlijk middeleeuwse recept is op maat van Belgen gesneden: de kwaliteit van bier is essentieel! Paul raadt Duvel Tripel Hop aan, dat kan niet mis lopen!
Tags: bakken, bier, boter, Brits, brood, broodjes, deeg, gist, lunch, meel, middeleeuws, oven, Paul Hollywood, pistolet, pistolets, tarwe, The Great British Bake Off, zelf bakken
Risotto met witloof en gerookte zalm (Jeroen Meus)
In dit originele recept zorgt Jeroen Meus voor een smakelijke combinatie van een typische Italiaanse risotto met heerlijk Belgisch witloof en gerookte zalm. Het proberen waard!
Tags: alledaags, arborio, bekend, bekende chef, België, Belgisch, bouillon, dagelijkse kost, één, fusion, gerookt, gerookte zalm, Iatlië, italiaans, Jeroen Meus, knapperig, lof, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, radicchio, rijst, risotto, roodlof, simpel, smeuïg, snel klaar, televisie, tv, vis, vlug, wereldkeuken, witlof, witloof, zalm, zomers
Spinaziesoep met spekjes
Spinazie kennen we vooral als trouwe bondgenoot van puree. Wist je echter dat je er ook lekkere soep van kan maken? Smaakvol en gezond! Voeg nog wat knapperige spekjes toe en het feest is compleet!
Tags: alledaags, België, Belgisch, bladspinazie, eenvoudig, gemixt, gerookt, gerookt spek, gezond, grootmoeders keuken, mager, makkelijk, mix, mixer, prei, preistengel, preiwit, simpel, simpele kost, snel klaar, soep, spek, spekjes, spekreepjes, spinazie, spinaziesoep, vlaams, vlug
Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)
Deze leuke en smaakvolle ovenschotel met mediterraanse invloeden is niet moeilijk om klaar te maken en bevat heel wat gezonde ingrediënten. Perfect om een tof etentje te organiseren, of een flinke portie comfort food op voorraad te hebben.
Tags: aubergine, bladspinazie, champignons, Colruyt, éénpansgerecht, kip, kippenblokjes, kippenborst, kippenfilet, knolflook, look, makkelijk, mediterraans, op voorhand, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, passata, pasta, penne, pijnboompitjes, pijnboompitten, ricotta, simpel, spinazie, spinaziesaus, tomaten, tomatensaus
Waterzooi van konijn
Konijn staat steeds minder op ons menu, terwijl het ooit dagelijkse kost was. Het vlees is nochtans uiterst fijn en smaakvol. Bovendien is het mager en kan je er heel wat meer mee klaarmaken dan een klassieke 'konijn met pruimen'. Dit recept is bijzonder simpel, boordevol verfijnde smaken en laag in calorieën. Het proberen waard!
Tags: alledaagse kost, eenvoudig, Gent, Gentse waterzooi, gestoomd, gestoomde groenten, gezond, groentebouillon, groenten, groentjes, klassiek, konijn, mager, prei, selder, simpel, soep, stomen, typisch, venkel, waterzooi, witte wijn, wortel
Kip in zoet-zure saus met paprika
Ben jij gek op afhaal-chinees maar sta je evengoed graag zelf te koken? Dan is dit recept een must-try voor jou! Het resultaat is absoluut de moeite waard, alsof je zelf in de keuken van jouw favoriete afhaal-chinees staat.
Tags: afhaalchinees, ananas, ananassap, azijn, Chinees, ketchup, kip, look, maïzena, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, sherry, soja, sojasaus, zoet-zure saus, zoet-zuur, zoetzure saus, zoetzuur
Chocolademousse (Sandra Bekkari)
Dol op dessertjes maar minder dol op diëten? Dat is knap vervelend, een slankere lijn begint immers bij minder en gezonder eten. Wordt een zoete afsluiter van een lekker diner onmogelijk, dan? Wel neen, met de hulp van Sandra Bekkari maak je een piekfijne chocomousse waar je vrolijk mee mag zondigen!
Tags: afsluiter, amandel, beginner, beginners, blauwe bessen, choco, chocolade, chocolademousse, chocomousse, dessert, fruit, gezond, mager, makkelijk, nagerecht, rode vruchten, rood fruit, sana, Sandra Bekkari, simpel, snel klaar, televisie, tv, vegetarisch, veggie, vlug, zoet, zoetekauw, zoetigheid
Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus
Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?
Kabeljauwhaasje op Vlaamse wijze met witloofpuree
Met dit klassieke recept zal je lekkerbekken plezieren. Het laat de volle smaak van kabeljauw helemaal tot haar recht komen met een simpele, maar doeltreffende bereiding op basis van witte wijn en verse kruiden. De smeuïge en karaktervolle puree maakt deze alledaagse klassieker helemaal af.
Tags: België, Belgisch, Belgische kust, boter, broodkruim, chapelure, dragon, eenvoudig, kabelhauwhaasje, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, klassiek, klassieker, kruiden, noordzee, peterselie, puree, simpel, tuinkruiden, vis, vlaams, Vlaanderen, witlof, witlofpuree, witloof, witloofpuree, witte vis, witte wijn
Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio)
De aimabele Antonio Carluccio overleed in 2017, maar zal voor altijd een ambassadeur van pure Italiaanse kost blijven. Hij stond voor eenvoudige recepten die hun sterkte halen uit kwalitatieve en smaakvolle ingrediënten. Exact waar deze eenvoudige risotto voor staat. Antonio benoemde dit gerecht meermaals als één van zijn allerfavorietste. Probeer het zelf en begrijp meteen waarom. Het resultaat is spectaculair lekker, beloofd!
Tags: Antonio Carluccio, bouillon, Carluccio, champignon, champignons, cucina povera, cucina povere, eekhoorntjesbrood, eenvoudig, funghi, fungi, italiaans, Italië, kippenbouillon, makkelijk, paddenstoel, paddenstoelen, parmezaan, parmezaanse kaas, puur, rijst, risotto, simpel, vegetarisch, veggie, zuiver
Ierse entrecôte met spruitjes en mosterdsaus
Een piekfijn stukje vlees mag niet ontbreken op het weekmenu. Rundsvlees verdient extra aandacht, de beste stukken zijn (indien goed bereid) om duimen en vingers af te lekken. Ierland heeft een uitstekende reputatie wat betreft rundsvlees, de groene weides garanderen een malse en smaakvolle steak. Vooral de entrecôte zal fijnproevers plezieren. Voeg daar zalige, Belgische spruitjes en een stevig mosterdsausje aan toe en de avond kan niet meer stuk!
Tags: biefstuk, Bourgondisch, entrecote, feestelijk, Ierland, Iers, mosterd, mosterdsaus, rood vlees, room, roomsaus, royaal, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, spruiten, spruitjes, steak, stevig, vlees