Expert | - deel 54 Expert | - deel 54

 

Recepten - Expert

Full Irish Breakfast

Full Irish Breakfast
Een stevig ontbijt kan geweldig smaken en geeft je energie voor de hele dag. Steek het water over en die wijsheid wordt extra in de verf gezet. Het is voor velen een raar idee om 's morgens zo royaal te ontbijten, nochtans kan je beter uitgebreid ontbijten in plaats van lunchen of dineren. Een Full Irish Breakfast kan je prima vergelijken met een English Breakfast, in Ierland is het echter dat tikje verfijnder. Dit recept helpt je op weg om een Iers ontbijt uit de duizenden op tafel te toveren.

Klassieke lasagna (Antonio Carluccio)

Klassieke lasagna (Antonio Carluccio)
Een hete kom lasagne kan niemand versmaden. Het vraagt wat werk, maar het resultaat smaakt iedereen en altijd. Antonio Carluccio leert je in dit recept een heel authentieke lasagna maken. De uiterst simpele bolognese saus met runds- en lamsgehakt zorgt samen met de Parmezaanse kaas voor een pittige en smaakvolle lasagne.

Winterse koolrabisoep met sliertjes

Winterse koolrabisoep met sliertjes
Met soepjes kan je winterse dagen makkelijk verjagen. Wat een kille, grauwe dag was, werd plots een knusse avond met een warm tasje soep voor de televisie. Met dit recept kan je wat origineler en verfijnder aan de slag. De zoete en nootachtige smaak van koolrabi zal je aangenaam verrassen. De afwerking met pasta en een beetje Parmezaanse kaas brengt simpele verfijning.

Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)

Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)
Italianen zijn dol op hun pasta, dat is geen geheim. Er zijn dan ook heel recepten te vinden uit de regionale keukens die heel afwisselend zijn en absoluut de moeite om te proberen. Geen betere gids dan Antonio Carluccio om dat soort regionele pareltjes, zoals deze Paccheri con Ragù alla Napoletana (Grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus), ook thuis te leren bereiden.

Kalkoengyros met groenterijst (Jeroen Meus)

Kalkoengyros met groenterijst (Jeroen Meus)
Dit leuke recept van Jeroen Meus is ideaal om enkele smakelijke Griekse invloeden door je keuken te laten waaien! Met lekker gemarineerde kalkoengyros, een fijne groenterijst en een knapperige ijsbergsalade met Griekse yoghurt zal je heel wat gasten, van jong tot oud, verrassen.

Garnalen met gepureerde bloemkool (Pascale Naessens)

Garnalen met gepureerde bloemkool (Pascale Naessens)
Voor verrassende recepten die helemaal niet zo moeilijk en bovenal erg gezond, moet jij bij Pascale Naessens zijn. Haar kookboeken doen het uitstekend, en dat is geen toeval. Probeer het ook eens: dit simpele recept zit boordevol smaak.

Pompoensoep deluxe

Pompoensoep deluxe
Een lekker pompoensoepje kan heel erg smaken. Het wordt echter nog beter (en feestelijker) wanneer je er een fijne selectie garnituren aan toevoegt. Met croutons, spekjes en cantharellen zullen je gasten genieten van deze royale pompoensoep.

Everzwijnragout met pruimen (Colruyt)

Everzwijnragout met pruimen (Colruyt)
In het wildseizoen gaat er niets boven een hartig stoofpotje dat het beste van de herfst samenbrengt. Dit haalbare recept van Colruyt zal je niet teleurstellen, door de toevoeging van zoete accenten zoals pruimen maak je een zalig maaltje dat allerlei lekkere smaken perfect combineert.

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)
Pastinaak werd nog niet zo lang geleden steevast omschreven als een vergeten wintergroente. Dat is al lang niet meer het geval, mede dankzij inspanningen van bekende chefs. Jeroen Meus mag in dat lijstje niet ontbreken, in dit klassieke recept maakt hij er een kruidige stoemp van. Doe daar een lekker stukje zalm en een klassieke 'beurre blanc' bij, en je weet dat het absoluut lekker zal zijn!

Geparfumeerde rijst met blokjes kabeljauw en wokgroentjes

Geparfumeerde rijst met blokjes kabeljauw en wokgroentjes
Een simpele wokschotel is de ideale oplossing om alledaags, niet gek duur maar toch gezond en smakelijk te koken. Ingewikkeld hoeft dat nooit te zijn, met enkele eenvoudige ingrediënten en smaakmakers kom je een heel eind. Dit recept helpt je op weg en combineert Oriëntaalse en westerse smaken.

Popcorn

Popcorn
Een bioscoopbezoekje zonder een flinke portie popcorn is niet volledig! Deze eenvoudige snack, die je zowel zoet als zout kan klaarmaken, is uitgegroeid tot de perfecte filmsnack. Het allerbeste aan dit tussendoortje? Je hebt het zelf in een handomdraai gemaakt!

Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin

Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin
Tijdens de kerstdagen kan kalkoen niet op het menu ontbreken. Dit smakelijke vlees is, indien je het sappig kan bereiden, een ware traktatie voor jong en oud. Dat sappig is niet zo makkelijk, bovendien vragen ook de feestelijke garnituren - zoals aardappelgratin en champignons in een whiskeysausje - ook veel aandacht. Paniek? Niet nodig, dit recept helpt je de feestdagen doorkomen als een volleerde kok!

Italiaans tomatensoepje met mozzarella

Italiaans tomatensoepje met mozzarella
Soep is niet noodzakelijk een winters gerecht. Met een rijke selectie aan groentjes en een flinke schep zuiderse kruiden heb je een verrassend zonnig voorgerecht op tafel staan. De afwerking met mozzarella en pijnboompitjes maakt dit smakelijke soepje helemaal af!

Frisse mocktail met pompelmoessap en rozemarijn

Frisse mocktail met pompelmoessap en rozemarijn
Een frisse cocktail kan geweldig smaken op een zuiders warme dag. Helaas moet je wel opletten met de hoeveelheid alcohol die je opneemt, de zoete smaken maken het verleidelijk om snel en veel te drinken. De ideale oplossing: mocktails! Zeker zo fris, zeker zo lekker: cocktails zonder alcohol. Deze eenvoudige mocktail is snel klaar en buitengewoon verfrissend.

Konijn met pruimen (Jeroen Meus)

Konijn met pruimen (Jeroen Meus)
Als je denkt aan klassieke gerechten, diegene waar grootmoeder steevast dikke punten scoort, is konijn met pruimen onmisbaar. Deze - soms wat vergeten - Belgische klassieker heeft dan ook alles om jong en oud te bekoren: veelzijdig, royaal van smaak, feestelijk en toch alledaags. Met dit nostalgische gerecht zal je zeker en vast scoren, vooral omdat het van onze Jeroen, Dagelijkse kost, Meus is.