Wereldkeuken | - deel 9 Wereldkeuken | - deel 9

 

Recepten - Wereldkeuken

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!

Quinoa en bulgur met stukjes kippenchipolata en groenteweelde

Quinoa en bulgur met stukjes kippenchipolata en groenteweelde
Zogenaamde superfoods als quinoa en bulgur staan ondertussen al enkele jaren met stip op de boodschappenlijstjes van hippe foodies. Of het al dan niet zo gezond is blijft wat vaag, lekker is het sowieso. Een goede reden om dit gezonde receptje te proberen: de vele groentjes en stukjes worst zorgen voor een lekker éénpansgerechtje.

Mexicaans rijstschoteltje met kip

Mexicaans rijstschoteltje met kip
Een eenvoudig rijstschoteltje kan op drukke dagen een echte life-saver zijn. Het vraagt niet gek veel moeite en je kan er alle kanten mee uit. Zelfs pittige Mexicaanse invloeden zijn perfect mogelijk! Dit recept is een aanrader voor liefhebbers van flink wat groentjes!

Mai Tai

Mai Tai
Deze bijzonder lekkere cocktail is een heuse klassieker. Zelf maken is niet moeilijk, maar het vraagt iets meer tijd dan de gemiddelde cocktail. Er bestaan bovendien behoorlijk wat variaties. Na een dikke tiental minuten kan ook jij genieten van deze zalig zonnige cocktail!

Ananastaart met geroosterde kokos

Ananastaart met geroosterde kokos
Een lekkere taart smaakt altijd na een geslaagd diner. Je hoeft daar heus niet voor naar de banketbakker te hollen, een lekkere en originele taart vraagt niet veel werk. Dit recept leert je een smaakvolle maar eenvoudige ananastaart bereiden. Absoluut het proberen waard!

Couscous met kip en groenteweelde

Couscous met kip en groenteweelde
Een lekkere couscous kan iedereen bekoren, met deze erg typische deegbolletjes kan je immers geweldig variëren. Het uitzonderlijke absorptievermogen zorgt elke keer weer voor een bijzonder smaakvol gerecht. Dit recept combineert gekende smaken uit Noord-Afrika met verschillende verfijnde invloeden uit allerlei windstreken. Het resultaat zal jong en oud zeker en vast bevallen.

Quinoapannetje met kikkererwten en avocado (Colruyt)

Quinoapannetje met kikkererwten en avocado (Colruyt)
Quinoa wordt door foodies en experts beschreven als een echte 'superfood': gezond en heel voedzaam. Het is dan ook niet toevallig dat er steeds meer recepten verschijnen waar dit uitzonderlijk gewas, afkomstig uit het Andes-gebergte, de hoofdrol in speelt. Ook Colruyt biedt smakelijke inspiratie in dit zalig veganistische eenpansgerecht boordevol frisse smaken.

Frisse mocktail met pompelmoessap en rozemarijn

Frisse mocktail met pompelmoessap en rozemarijn
Een frisse cocktail kan geweldig smaken op een zuiders warme dag. Helaas moet je wel opletten met de hoeveelheid alcohol die je opneemt, de zoete smaken maken het verleidelijk om snel en veel te drinken. De ideale oplossing: mocktails! Zeker zo fris, zeker zo lekker: cocktails zonder alcohol. Deze eenvoudige mocktail is snel klaar en buitengewoon verfrissend.

Kabeljauwhaasjes op een tomatenbedje met mosterd-sojasaus (Pascale Naessens)

Kabeljauwhaasjes op een tomatenbedje met mosterd-sojasaus (Pascale Naessens)
De recepten van Pascale Naessens zijn om verschillende redenen heel populair. Ze zijn gezond, vragen niet veel moeite en zijn - ondanks de eenvoudige ingrediëntenlijst - origineel. Dit recept noemt ze dikwijls haar beste recept, het proberen waard met andere woorden!

Kruidige auberginedip met tortillachips (Jamie Oliver)

Kruidige auberginedip met tortillachips (Jamie Oliver)
Als aperitiefhapje of snack zijn tortillachips met een dipsausje nooit een slecht idee. Lekker en makkelijk! Het is extra verleidelijk om snel een sausje in de winkel te kopen, nochtans kan je makkelijk zelf iets maken dat stukken smaakvoller en gezonder is. Deze kruidige auberginedip van Jamie Oliver zal harten veroveren, zonder twijfel!