Recepten - Provençaalse kruiden
Zuiders stoofpotje met konijn
In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.
Tags: brood, chorizo, Frans, geduld, herbes des provence, italiaans, Italië, konijn, kruiden, kruidig, mediterraans, mediterranee, olijfolie, olijven, pasta, Provençaalse kruiden, rozemarijn, rustig, sappig, Spaans, Spanje, stoofpot, stoofpotje, stoven, veel tijd, wild, zomer, zomers, zon, zond, zondagse kost, zonnig, zuid-frankrijk, zuiden, zuiders
Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten (Colruyt)
Op hete dagen moet lekker tafelen ook simpel zijn, het is immers geen pretje om lang te staan zweten in de keuken. Colruyt heeft dat goed begrepen,: met dit eenvoudige recept bij de hand maak je een lekker avondmaal dat uitblinkt in smaak én gemak.
Tags: alledaags, aubergine, basilicum, biefstuk, Colruyt, corugette, doordeweeks, eenvoudig, gemakkelijk, Griekenland, grieks, Griekse pasta, knoflook, kruidig, look, lookboter, oregano, orzo, pasta, provençaals, Provençaalse kruiden, ratatouille, restaurantsteak, risoni, rund, runds, rundssteak, simpel, snel, steak, tomaten, tomatenpuree, vlug, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Zuiderse kip in de oven (Colruyt)
Een lekkere braadkip is niet te versmaden. Het sappige, kruidige vlees verdient bovendien lekkere bijgerechten. Dat heeft Colruyt goed begrepen, dit zuiderse recept combineert kip met lekkere pasta en mediterraanse groentjes. Het proberen waard!
Tags: alledaags, braadkip, Colruyt, Frankrijk, Frans, gebraden kip, graanmosterd, herbes des provence, kip, kippenbouillon, knolflook, lekker, look, mediterraans, mediterraanse keuken, mosterd, origineel, oven, paprika, pasta, Provençaalse kruiden, room, roomsaus, tapenade, tijm, tomaten, tomatentapenade, trofie liguri, yomaat, zomer, zomers, zonnig, zuiden, zuiders
Hartige pannenkoeken met krokante spekjes
Pannenkoeken staan garant voor zoete zonde en leuke kinderfeestjes. Met de basisbereiding kan je echter net zo goed de hartige toer op! Dit toffe recept leert je een snelle en smakelijke hap bereiden die het uitstekend doet als originele lunch.
Tags: bloem, eenvoudig, eieren, emmental, Emmentaler, gemakkelijk, gemalen kaas, gerookt spek, gerookte spekblokjes, Gruyère, hartig, kaas, koekenpan, lunch, melk, origineel, pan, pannenkoek, pannenkoeken, Provençaalse kruiden, rap, simpel, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, vlug
Vegetarische spaghetti met andijvie en romige champignons
Een lekker vegetarisch receptje vinden is niet altijd makkelijk. Zeker als je regelmatig vlees eet, is de verleiding groot om (uit gewoonte of vrees om iets te missen) wat vlees toe te voegen. Deze simpele maar smaakvolle spaghetti met andijvie is lekker vol en smakelijk dat je nog niet aan vlees zal denken!
Tags: alledaags, andijvie, champignon, champignons, eenvoudig, geen vlees, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, plezant, Provençaalse kruiden, rap, room, roomsaus, simpel, snel, spaghetti, vegetarisch, veggie, vlug
Italiaanse omelet met pancetta en kerstomaat
Met eieren kan je in een wip een stevig ontbijt of smaakvolle lunch bereiden. Een verfijnde omelet vraagt amper werk en smaakt altijd. In dit recept gaan we de zonnige, zuiderse toer op met pancetta (Italiaans varkensspek), zoete kerstomaatjes en typische kruiden als basilicum en oregano.
Tags: basilicum, éénpansgerecht, ei, eieren, eigerecht, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kruidig, lunch, makkelijk, mediterraans, middagmaal, middellandse zee, omelet, ontbijt, oregano, pan, pancetta, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden, simpel, smaakvol, snel klaar, spek, spekjes, tomaten, vlug, zomer, zonnig
Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool
Met dit origineel lente-recept laat je de kille wintermaanden in een handomdraai smelten. De zachte marinade levert uiterst malse stukjes vlees op, het laagje tapenade zorgt voor een frisse en zuiderse toets. De gebakken aardappelblokjes geflankeerd van krokante stukjes bloemkool maken het helemaal af. Aan de slag!
Tags: alledaags, ansjovis, België, Belgisch, bloemkool, Frankrijk, Frans, fris, fusion, gemarineerd, gevarieerd, kappertjes, lente, look, makkelijk, marinade, nieuw, olijven, origineel, peterselie, Porvençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, rode wijn, smaakvol, tapenda, tijm, tof, ui, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, veldsla, verfrissend, zomer, zwarte olijven
Italiaans tomatensoepje met mozzarella
Soep is niet noodzakelijk een winters gerecht. Met een rijke selectie aan groentjes en een flinke schep zuiderse kruiden heb je een verrassend zonnig voorgerecht op tafel staan. De afwerking met mozzarella en pijnboompitjes maakt dit smakelijke soepje helemaal af!
Komkommermaantjes met kruidenkaas
Met dit makkelijke maar smakelijke hapje zal je gasten tijdens elk seizoen kunnen plezieren. De frisse komkommer vormt een lekker duo met de smeuïge kaas, afgewerkt met de kruidigheid van verse basilicum de volheid van een zongedroogd tomaatje.
Tags: amuse, aperitief, basilicum, eenvoudig, feest, hapje, kaas, kerst, kerstmis, komkommer, komkommermaantje, koud, kruidenkaas, leuk idee, makkelijk, op voorhand, opgeklopte kaas, Pasen, prikker, Provençaalse kruiden, simpel, snel, tapa, tapas, tomaat, verse kaas, voorgerecht, zongedroogd, zongedroogde tomaat
Evergebraad met jonge spinazie en pompoenblokjes
Everzwijn is tijdens de hersftmaanden niet te versmaden. Het vlees proeft iets krachtiger en is wat steviger in vergelijking varkensvlees, waardoor het zich uitstekend leent tot rijke gerechten vol smaak. Veelal is dat best klassiek (roomsauzen, paddenstoelen,...), terwijl je er ook heel wat origineler en vooral zonniger mee aan de slag kan. In dit recept worden een aantal zuiderse smaken succesvol gecombineerd met een stevig evergebraad. Ook leuk tijdens de feestdagen!
Tags: balsamico, Belgisch, bladspinazie, brood, ever, evergebraad, everzwijn, feest, feestelijk, fusion, gebraad, halloween, herfst, italiaans, jonge spinazie, mediterraans, olijfolie, origineel, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, pompoen, pompoenblokjes, Provençaalse kruiden, speciaal, spinazie, Varken, wild, wildseizoen, winter, zonnig, zuiders
Fijne ratatouille met scampi
De term 'ratatouille' staat voor een Frans stoofpotje van groenten, normaliter op basis van tomaat, aubergine en courgette. Er zijn echter eindeloos veel variaties te bedenken, het is altijd een leuke manier om groentjes op te werken. Dit recept leert je een verfijnde variant maken, met kippenbouillon, wortel en fijne kruiden. De Franse en Italiaanse invloeden vloeien heerlijk samen, met als apotheose lekkere scampi. Klink heerlijk, niet?
Tags: basilicum, boerenkost, bouillon, courgette, éénpan, éénpansgerecht, fijne kruiden, Frankrijk, Frans, gestoofd, gezond, groenten, groentes, groentestoofpot, italiaans, Italië, kippenbouillon, kruiden, mager, makkelijk, mediterraan, mediterraans, olijven, overschot, provençaals, Provençaalse kruiden, provence, rataouille, restjes, simpel, stoofpot, stoven, tomaat, tuinkruiden, wortel, zonnig, zuiders
Provençaalse scampi met tomatenpuree
Puree een typisch wintergerecht? Absoluut niet! Dit recept vertelt je hoe er perfect een zonnige en kruidige zomerpuree kan maken. Doe daar smakelijke scampi bij, bereid met typische Provençaalse groenten en kruiden, om er een lekker zonnig gerecht van te maken.
Tags: aardappel, aardappelen, courgette, eenvoudig, Frankrijk, Italië, knoflook, look, makkelijk, mediterraan, mediterraans, olijfolie, oregano, paprika, patat, patatten, provençaals, Provençaalse kruiden, provence, puree, rozemarijn, scampi, tim, tomatade, tomaten, vakantie, vis, warm, zeevruchten, zomer, zomervakantie, zonnig
Gemengde vleessatés royal
Geen geslaagde barbecue zonder lekkere satés. Wil je net dat ietsje meer, kan je deze gerust zelf maken. Dat heeft alleen maar voordelen: goedkoper, plezanter en je kan helemaal naar wens samenstellen. Dit recept is voor de echte fijnproever die niet goed kan kiezen: royale vleessatés met voor ieder wat wils. Feestelijk en lekker!
Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus
Pasta met tomatensaus brengt ons telkens weer bij de klassieke bolognese. Terwijl er heel wat meer mogelijkheden zijn om pasta en tomatensaus te combineren. Dit gerecht draait rond malse spekjes, een selectie groenten die aansluit bij de Franse keuken (ratatouille en cassoulet) en een heerlijk kaaskorstje.
Filet pur op Italiaanse wijze
Elke authentieke Belg is dol op een klassieke biefstuk met verse frietjes. Het kan echter wat avontuurlijker en minstens zo lekker. Dit recept legt netjes uit hoe je een overheerlijke (en niet eens moeilijk te bereiden) Italiaanse variant kan bereiden op dit gegeven. Ideaal als feestmaaltijd voor elke dag!