lente? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 lente? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - lente

Vogelnestjes

Vogelnestjes
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze
Van alle typisch Belgische gerechten is er geen één dat zo eenvoudig en toch zo verfijnd is als asperges op z'n Vlaams (of à la flamande). Met niets meer dan kraakverse asperges, hardgekookt ei, peterselie en geklaarde boter zorg je voor een voor- of hoofdgerecht dat al decennia lang een regelrechte klassieker is tijdens de lente-maanden.

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?

Bramble

Bramble
Deze relatief jonge cocktail werd snel beroemd en is vooral populair in de lente. De likeur van braambessen is verantwoordelijk voor de opvallende smaak, kleur en naam.

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)
Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?

Avocado-roomdip

Avocado-roomdip
Op zoek naar een origineel dipsausje dat niet veel werk vraagt? Dan is dit recept wat je zoekt: met frisse zure room en smeuïge avocado is dit een perfecte compagnon voor knapperig brood op een gezellige aperitief.

Asperges met garnalen (Pascale Naessens)

Asperges met garnalen (Pascale Naessens)
De lente staat in België synoniem voor asperges. Deze specialiteit is danig smaakvol en karakteristiek, dat je met weinig ingrediënten verrassend lekker en puur kan koken. Iets dat Pascale Naessens als geen ander weet. Dit eenvoudige receptje is luxueus lekker en bevat 0,0 koolhydraten.

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble
Verse rabarber is één van de vele culinaire hoogtepunten die de lente rijk is. Vanaf mei is deze smakelijke groente (jawel, rabarber is een groente) 'in seizoen'. De typische zoet-zure smaak vraagt weinig extra om te schitteren. Deze eenvoudige crumble is heel populair in Groot-Brittannië. Ideaal als makkelijk dessert of vieruurtje!

Lentesalade met asperges en maïs

Lentesalade met asperges en maïs
Op zoek naar het lente-gevoel op je bord? Dan is deze frisse salade helemaal wat je zoekt. Perfect als lunch of bijgerechtje (op die allereerste barbecue van het jaar, bijvoorbeeld!).

Knapperige barbecuegroentjes

Knapperige barbecuegroentjes
Ben je het ook een beetje beu om bij elke barbecue gewoon een krop sla, wat komkommer en tomaten te serveren? Met een minimum aan moeite en een klein beetje inspiratie, dankzij dit recept, zet je een frisse groentesalade op tafel die heel wat fijner en origineler is.

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.

Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi

Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi
Een mals stukje zalm is niet te versmaden. De smaak is zo rijk en intens dat een heel eenvoudige begeleiding van groentjes meer dan voldoende kan zijn om een feestelijk én gezond gerecht op tafel te toveren. De frisse smaak van koolrabi past verrassend goed, beloofd!

Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes (Sofie Dumont)

Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes (Sofie Dumont)
Een klassieke waterzooi is met recht en rede een populair gerecht. Je kan er alle kanten mee uit en het resultaat is bijna altijd geslaagd. Deze variant van Sofie Dumont is verrassend lekker en origineel. De malse asperges en zachte parelhoen zullen je gasten doen smullen.

Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)

Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)
Tof aan werken met witte asperges is dat de fijne smaak zo royaal is, dat je er een heel eenvoudige recepten rond kan bouwen. Die kunst van smaakvolle eenvoud wordt perfect beheerst door Piet Huysentruyt in dit makkelijke recept.