deeg? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be deeg? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - deeg

Turkse pizza met halloumi en courgette

Turkse pizza met halloumi en courgette
Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.

Rabarbertaart

Rabarbertaart
Rabarber is een dankbaar ingrediënt vanwege de karakteristieke fris-zure smaak. Deze groente (jawel, het is geen fruit) kan je voornamelijk tijdens de zomermaanden kopen en doet het erg goed in gebak. Als het écht eenvoudig mag zijn, is dit rustieke recept uit grootmoeders keuken perfect: een lekkere en bovenal gewone rabarbertaart zonder extra's.

Zelf croissants maken

Zelf croissants maken
Een echte, kraakverse croissant als ontbijt is een hemelse smaaksensatie. Deze Frans specialiteit heeft dan ook de juiste balans tussen luchtig en knapperig. Heerlijk met wat confituur, boter of gewoon zo. Deze lekkernij zelf klaarmaken is niet voor beginners en neemt wat tijd in beslag, maar met dit recept kan een gevorderde bakker zeker en vast aan de slag.

Carrot cake

Carrot cake
Voor iedereen die niet zo dol is op zoet gebak, zijn hartige dessertjes zoals een echte 'carrot cake' (worteltaart) perfect. De traditionele basis van suiker, bloem, vetstof en eieren blijft overeind, maar door toevoeging van geraspte worteltjes en verse roomkaas is het resultaat verrassend veelzijdig en uniek van smaak. Extra leuk rond Pasen!

Citroenrol

Citroenrol
Veel lekkere nagerechtjes (of tussendoortjes) vallen zwaar op de maag. Dat kan je vermijden door 'een zuurtje' toe te voegen. Dat concept wordt heel letterlijk gebruikt in dit originele recept: luchtig, opgerold deeg met lemon curd (een typisch Britse spread op basis van citroen en ei), afgewerkt met witte chocolade. Tijd voor Afternoon Tea!

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)
Niets mis met een klassieke appelbol, voor Jeroen Meus mag het echter nu en dan ietsje meer zijn. Daarom gaf hij deze lekkere klassieker een geslaagde update door er frangipane aan toe te voegen. Zalig als dessert of tussendoortje bij een tas koffie of thee.

Love cookies

Love cookies
Zin om je geliefde te verrassen met een lekker, zelfgemaakt koekje? Dan zijn deze love cookies perfect! Jij hoeft ze enkel klaar te maken met veel liefde, het recept doet de rest!

Worstenbrood

Worstenbrood
Worstenbroodjes kent iedereen. Het is een kinderlijk eenvoudig idee: een rol gehakt gebakken in een plakje deeg. Lekker en snel! Heb je echter zin om ze helemaal zelf te maken, dan is dit het recept dat je zoekt!

Honingcake (Piet Huysentruyt)

Honingcake (Piet Huysentruyt)
Het basisrecept voor een cake is prima, maar laat wel wat marge. De typische aanvullingen zoals stukjes appel of amandel kent iedereen, heb je echter al eens honing toegevoegd? Piet Huysentruyt vertelt je in dit recept hoe je met deze extra zoete aanvulling voor een verrassend lekkere cake zorgt.

Pizza Boscaiola

Pizza Boscaiola
Pizza smaakt altijd! Het leuke aan het Italiaanse gerecht is dat de eenvoudige basis talloze variaties toelaat. Dat weten de Italianen zelf als de beste, getuige daarvan het eindeloze lijstje met traditionele Italiaanse pizza's. Naast klassieker die iedereen kent, zijn er ook uitzonderlijke varianten zoals deze Pizza Boscaiola: luxueus lekker met pancetta en eekhoorntjesbrood.

Pizza Mare e Monti

Pizza Mare e Monti
Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.

Pizza Francescana

Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.

Pizza Tonno

Pizza Tonno
Een lekkere, zelfgemaakte pizza is altijd een klein feestje in de mond. Als het niet te ingewikkeld hoeft te zijn, is een pizza tonno perfect: enkel ui en tonijn. Lekker maar simpel!

Havermouttaart met kiwi

Havermouttaart met kiwi
Dol op zoetigheid maar minder dol op de extra calorieën? Dan zijn originele en verrassende recepten zoals deze havermouttaart perfect! De smeuïge bodem zit propvol smaak, zonder een gram boter. De frisse roomkaas en licht-zure plakken kiwi's maken van deze speciale taart een geweldige maar gezonde traktatie.

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.