Recepten - ui
Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes
Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,... Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo'n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!
Tags: Aziatisch, Azië, basmati, chili, China, Chinees, citroen, citroengras, gember, honing, ketjap, koriander, look, makkelijk, mosterd, niet moeilijk, Oosters, Orientaals, origineel, rijst, rijstchotel, rund, runderreepjes, rundervlees, rundsvlees, simpel, soja, sojascheuten, Thai, Thailand, Thais, wereldkeuken, wok, wokken, wokschotel, zoet-zuur
Groentesoep met graanmosterd en gedroogde uitjes
Mag het ook eens een pittig soepje zijn? Dit eenvoudige recept heeft een simpele groentesoep als basis, maar door toevoeging van graanmosterd en knapperige uitjes wordt het een pittig en krokant voorgerechtje.
Tags: alledaags, Belgisch, bouillon, champignon, champignons, doordeweeks, eenvoudig, Frans, gedroogde uitjes, graanmosterd, groentebouillon, groenten, groentes, groentesoep, grootmoeders keuken, klassiek, knapperig, krokant, kruidentuiltje, lunch, mosterd, prei, preiwit, selder, simpel, soep, tuinkruiden, uitjes, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voorgerecht, wortel
Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)
Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.
Tags: appel, Aziatisch, basmati, citroengras, culinair, curry, fusion, gember, Hof van Cleve, kerrie, kip, kip met curry, kipfilet, kippenbouillon, klassieker, kokos, kokosmelk, koriander, laurier, njam, Oosters, Orientaals, paprikapoeder, peter goossens, rijst, speciaal, sterrenchef, tijm, tomaten
Ovenschotel met wintergroentjes, gehakt en gegratineerde puree
Winterse kost mag dan soms wat saai zijn (stevig, zwaar, niet zo verfijnd,...), op een kille dag gaat er niets boven een eenvoudige ovenschotel vol lekkers. Nooit moeilijk om maken en je kan meteen een portie voor twee dagen bereiden. Leuk aan dit recept is de smaakvolle basis van typische wintergroentjes in wildfond. Zo wordt het toch nog dat tikje verfijnder!
Tags: alledaags, bouillon, champignon, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, erwten, fond, gegratineerd, gehakt, gezin, gratineren, kool, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschotel, pastinaak, puree, savooi, savooikool, spek, spekjes, stevig, wildbouillon, wildfond, winter, wintergroenten, winters
Spinaziesoep met spekjes
Spinazie kennen we vooral als trouwe bondgenoot van puree. Wist je echter dat je er ook lekkere soep van kan maken? Smaakvol en gezond! Voeg nog wat knapperige spekjes toe en het feest is compleet!
Tags: alledaags, België, Belgisch, bladspinazie, eenvoudig, gemixt, gerookt, gerookt spek, gezond, grootmoeders keuken, mager, makkelijk, mix, mixer, prei, preistengel, preiwit, simpel, simpele kost, snel klaar, soep, spek, spekjes, spekreepjes, spinazie, spinaziesoep, vlaams, vlug
Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)
Deze leuke en smaakvolle ovenschotel met mediterraanse invloeden is niet moeilijk om klaar te maken en bevat heel wat gezonde ingrediënten. Perfect om een tof etentje te organiseren, of een flinke portie comfort food op voorraad te hebben.
Tags: aubergine, bladspinazie, champignons, Colruyt, éénpansgerecht, kip, kippenblokjes, kippenborst, kippenfilet, knolflook, look, makkelijk, mediterraans, op voorhand, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, passata, pasta, penne, pijnboompitjes, pijnboompitten, ricotta, simpel, spinazie, spinaziesaus, tomaten, tomatensaus
Kip in zoet-zure saus met paprika
Ben jij gek op afhaal-chinees maar sta je evengoed graag zelf te koken? Dan is dit recept een must-try voor jou! Het resultaat is absoluut de moeite waard, alsof je zelf in de keuken van jouw favoriete afhaal-chinees staat.
Tags: afhaalchinees, ananas, ananassap, azijn, Chinees, ketchup, kip, look, maïzena, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, sherry, soja, sojasaus, zoet-zure saus, zoet-zuur, zoetzure saus, zoetzuur
Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus
Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?
Kabeljauwhaasje op Vlaamse wijze met witloofpuree
Met dit klassieke recept zal je lekkerbekken plezieren. Het laat de volle smaak van kabeljauw helemaal tot haar recht komen met een simpele, maar doeltreffende bereiding op basis van witte wijn en verse kruiden. De smeuïge en karaktervolle puree maakt deze alledaagse klassieker helemaal af.
Tags: België, Belgisch, Belgische kust, boter, broodkruim, chapelure, dragon, eenvoudig, kabelhauwhaasje, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, klassiek, klassieker, kruiden, noordzee, peterselie, puree, simpel, tuinkruiden, vis, vlaams, Vlaanderen, witlof, witlofpuree, witloof, witloofpuree, witte vis, witte wijn
Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio)
De aimabele Antonio Carluccio overleed in 2017, maar zal voor altijd een ambassadeur van pure Italiaanse kost blijven. Hij stond voor eenvoudige recepten die hun sterkte halen uit kwalitatieve en smaakvolle ingrediënten. Exact waar deze eenvoudige risotto voor staat. Antonio benoemde dit gerecht meermaals als één van zijn allerfavorietste. Probeer het zelf en begrijp meteen waarom. Het resultaat is spectaculair lekker, beloofd!
Tags: Antonio Carluccio, bouillon, Carluccio, champignon, champignons, cucina povera, cucina povere, eekhoorntjesbrood, eenvoudig, funghi, fungi, italiaans, Italië, kippenbouillon, makkelijk, paddenstoel, paddenstoelen, parmezaan, parmezaanse kaas, puur, rijst, risotto, simpel, vegetarisch, veggie, zuiver
Ierse entrecôte met spruitjes en mosterdsaus
Een piekfijn stukje vlees mag niet ontbreken op het weekmenu. Rundsvlees verdient extra aandacht, de beste stukken zijn (indien goed bereid) om duimen en vingers af te lekken. Ierland heeft een uitstekende reputatie wat betreft rundsvlees, de groene weides garanderen een malse en smaakvolle steak. Vooral de entrecôte zal fijnproevers plezieren. Voeg daar zalige, Belgische spruitjes en een stevig mosterdsausje aan toe en de avond kan niet meer stuk!
Tags: biefstuk, Bourgondisch, entrecote, feestelijk, Ierland, Iers, mosterd, mosterdsaus, rood vlees, room, roomsaus, royaal, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, spruiten, spruitjes, steak, stevig, vlees
Thaise soep met vis en butternutpompoen (Colruyt)
Heb je zin om wat avontuurlijker te keuken met exotische ingrediënten? Heb je echter geen zin in een winkelkar vol nieuwe/dure producten én ben je nog niet echt bekend of ervaren met niet-Europese keukens? Dan is dit eenvoudige recept van Colruyt een ware droom: een eenvoudige maaltijdsoep met malse stukjes vis en een toffe introductie in de Aziatische/Thaise keuken.
Tags: Aziatisch, Azië, bitternut, butternutpompoen, citroengras, Colruyt, curry, diner, éénpansgerecht, eenvoudig, exotisch, kabeljauw, koolvis, lunch, maaltijdsoep, makkelijk, noedels, noodles, Oosters, Orientaals, origineel, paprika, pasta, pittig, pompoen, rode curry, schelvis, simpel, speciaal, spicy, spinazie, Thailand, Thais, vis, wereldkeuken, witte vis
Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)
Het heilige duo: vis en puree. Op deze klassieke combinatie valt niets op te merken. Anderzijds kan je heel wat leuke accenten en varianten klaarstomen die je eenvoudige gerecht snel en makkelijk naar een hoger niveau tillen. Met de hulp van Jeroen Meus kan ook jij lekker variëren met vis en puree.
Tags: anijs, dagelijkse kost, één, gezond, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, leuk, noordzee, omega 3, origineel, pastis, puree, roodbaars, simpel, televisie, tomaten, tomatenolie, tomatensaus, tv, typisch, variant, venkel, venkelpuree, vis, vis op vel, voedzaam
Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Tags: België, Belgisch, bonen, bouillon, eenvoudig, fusion, groentebouillon, italiaans, Italië, laurier, linguine, look, makkelijk, olijf, olijfolie, olijven, pasta, prinsessenbonen, simpel, snel, snel klaar, snijbonen, snijboontjes, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganisme, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wereldkeuken, witte wijn, zwarte olijven
Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)
Soep is altijd een degelijk voorgerecht, helaas is het vaak wat saai en inspiratieloos. Regelmatig is het immers niet veel meer dan één groente stoven, mixen met water en klaar. Je kan nochtans heel origineel en zelfs exotisch uit de hoek komen met een 'gewone' soep. Dit toffe recept van Colruyt zal je zeker en vast inspireren.
Tags: anders, bloemkool, bouillon, cayenne, cayennepeper, Colruyt, eenvoudig, exotisch, fris, gemixt, gezond, kippenbouillon, kokos, kokosmelk, kokosnoot, kruidig, look, mixen, mixer, opvallend, Orientaals, origineel, peterselie, snack, soep, spinazie, verfrissend, vieruurtje, voorgerecht, wereldkeuken, zoete aardappel