Veganistisch | - deel 2 Veganistisch | - deel 2

 

Recepten - Vegetarisch - Veganistisch

Rodekool

Rodekool
Gestoofde rodekool is een traditionele wintergroente in West-Europa. Niet iedereen is fan, wat grotendeels te wijten is aan de vele manieren waarop de groente bereid wordt. Ontdek in dit recept het ideale basisrecept!

Salade van koolrabi, appel en rode biet (Ottolenghi)

Salade van koolrabi, appel en rode biet (Ottolenghi)
Wie zichzelf graag culinair verrast is bij Yotam Ottolenghi aan het juiste adres. Met een relatief eenvoudig lijstje aan ingrediënten laat hij je kennismaken met originele smaken en gerechten. Deze bijzondere salade met koolrabi, appel en rode biet is bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk om klaar te maken en toch verrassend fris, lekker en compleet. Heerlijk als snelle lunch, bij groentetaart, gebakken vis, gebraden kip of gegrild vlees.

Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)

Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Ondertussen weten we allemaal dat vooral een gezonde portie groenten de enige echte manier is om gezonder te eten. Geen wonder dat heel wat chefs die inzetten op gezondheid, zoals Sandra Bekkari, graag vegetarische gerechten presenteren. Mag het voor jou zelfs een zuiders tintje hebben? Dan is deze zalige tajine perfect!

Gnocchi met prinsessenbonen en avocadopesto (Colruyt)

Gnocchi met prinsessenbonen en avocadopesto (Colruyt)
Het succes van avocado's is geen wonder, de vrucht is buitengewoon gezond en heeft een typische, smeuïge smaak die heel goed past bij allerlei ingrediënten. Dit leuke pasta-recept van Colruyt is helemaal vegetarisch (het kan zelfs veganistisch) en staat in een oogwenk op tafel.

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.

Appelen met veenbessen

Appelen met veenbessen
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.

Champignonsoep met peterselie (Sandra Bekkari)

Champignonsoep met peterselie (Sandra Bekkari)
Dat je in de eeuwige zoektocht naar lekkere maar gezonde recepten altijd bij Sandra Bekkari terecht kan, is al lang geen geheim meer. Met dit recept gaat Sandra vol voor simpel, waardoor dit lekkere soepje helemaal vegan én glutenvrij is. Absoluut het proberen waard!

Herfstcurry

Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.

Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)

Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!

Granola

Granola
Granola ontstond in de 19de eeuw als een variant op muesli. Het grote verschil? De graanvlokken worden knapperig gebakken en lichtjes gezoet. Tegenwoordig is het een hippe en relatief gezonde manier om je dag te starten. Zelf maken is niet moeilijk, en je kan naar hartenlust variëren. Dit recept moet elke foodie geprobeerd hebben!

Chili Gin Tonic

Chili Gin Tonic
Voor liefhebbers van Gin-Tonic die ook van een beetje pit houden, is deze verrassende variant op de bekende cocktail niet te missen!

Gegrilde ananas

Gegrilde ananas
Als je na het barbecueën nog zin hebt in een dessertje, is het altijd een goed idee om het vuur wat langer warm te houden. Zo kan je een verrassend lekker en eenvoudig nagerecht klaarmaken door iets zoets te grillen. De absolute klassieker? Ananas!

Pink Gin

Pink Gin
Voor liefhebbers van gin is deze ongelooflijk eenvoudige cocktail een must-drink! Met niet meer dan gin en angostura bitters zorg je voor een verfrissende en karaktervolle aperitief. Leuk weetje: het drankje werd bedacht voor de Royal Navy. De 'bitters' waren een medicijn, de gin maakte het drinkbaar.

Rozemarijn Gin Tonic

Rozemarijn Gin Tonic
Een geslaagde Gin-Tonic heeft net dat beetje meer nodig om écht geslaagd te zijn. Niets mis met de basis, natuurlijk, maar een eenvoudig detail zorgt voor heel wat smaaksensatie. Zoals een takje rozemarijn, bijvoorbeeld!