Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner
Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!
Tags: artisjok, basilicum, bekend, beroemd, champignons, comfort food, Emmentaler, fast food, gemalen kaas, Gruyère, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, leuk, mediterraans, mozzarella, olijfjes, olijven, oregano, oven, paddenstoelen, pizza, pizzadeeg, quattro stagione, tomaten, tomatensaus, vier seizoenen, zuiders
Mint-Julep
De Mint-Julep is een verfrissende cocktail die heel typisch is in het zuiden van de Verenigde Staten. Dit frisse, maar stevige, drankje op basis van bourbon whisky en munt is een perfecte dorstlesser op een hete dag.
Tags: afkoeling, alcohol, amerika, amerikaans, aperitief, bourbon, classic, cocktail, creools, crushed ice, dorstlesser, drank, drankje, fris, heet, ijsblokjes, Kentucky, klassiek, klassieker, Louisiana, munt, New Orleans, terras, terrasje, USA, verfrissend, verkoeling, VSA, whiskey, whisky, zomer, zomers, zon, zonnig
Sazerac
De Sazerac is een stevige en niet echt een bekende cocktail. Toch is het een echte, officiële klassieker! Meer zelfs, het zou de oudst bekende cocktail van Amerika zijn! De naam verwijst naar een Cognac-producent die oorspronkelijk de basis leverde voor het karaktervolle recept.
Witte chocomousse (Piet Huysentruyt)
Een dessertje dat altijd past: chocomousse! In dit eenvoudige recept leert Piet Huysentruyt hoe je een variant kan maken met witte chocolade.
Bladerdeeghapjes met kaassaus
Heb je een gezellig feestje gepland en wil warme hapjes serveren? Dan komt dit recept ongetwijfeld van pas! Met eenvoudige mini-bladerdeeghapjes kan je zonder veel moeite heel leuke en gevarieerde aperitiefhapjes klaarmaken. Met dit recept leer je een goede basis.
Tags: aperitief, bezoek, bladerdeeg, bladerdeeghapje, Emmentaler, feest, feestelijk, garnalen, gegratineerd, gesmolten kaas, gezellig, gratineren, Gruyère, ham, hapje, kaas, kaassaus, kerst, kerstmis, Koninginnenhapje, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, oven, Pasen, roux, starter, surimi, voorgerecht, warm hapje, witte saus
Bacardi
Bacardi is niet alleen een Italiaanse drankenproducent, het is in de eerste plaats een authentieke cocktail uit Amerika. Om een echte Bacardi te maken, moet je evenwel volgens de regels van de kunst werken: met Bacardi-rum, natuurlijk! Deze frisse cocktail is een perfect aperitiefje.
Tags: alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, aperitief, Bacardi, chique, citroen, citroensap, citrus, classic, classy, cocktail, drank, drankje, drinken, feestelijk, grenadine, IBA cocktail, limoen, limoensap, party, rum, shortdrink, starter, terras, witte rum
Toscaanse kip in crockpot (slowcooker)
Ooit al eens gewerkt met een slowcooker? De trage bereidingswijze garandeert een extra smaakvol resultaat. Je moet er slechts één ding voor over hebben: een beetje meer geduld. Dit zomers gerecht is een perfecte kennismaking met deze kooktechniek: weinig werk, boordevol smaak en heerlijk gezond.
Tags: basilicum, courgette, crockpot, italiaans, Italië, kip, kippenbouillon, kippenbouten, krielaardappelen, krieltjes, kruidig, nieuwe patatjes, oregano, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, room, slow cooker, slow cooking, slowcooker, Toscaans, Toscane, traag garen, traaggegaard, vakantie, zomer, zomers, zon, zonnig
Kleine chocoladecakejes of ‘moelleux’
Niets is beter om je avond af te sluiten dan een geslaagd dessert. Chocoladecakejes zijn gemakkelijk klaar te maken en zorgen voor een leuke verrassing: gesmolten chocolade vanbinnen!
Pompoensoep (Jeroen Meus)
Pompoensoep is de perfecte remedie om kille herfst- en winterdagen succesvol te bestrijden. Jeroen Meus helpt je om deze smaakvolle soep klaar te maken.
Tags: afvallen, alledaags, België, Belgisch, bouillon, butternut, dagelijkse kost, eenvoudig, gewoon, groentebouillon, grootmoeders keuken, halloween, hartig, herfst, herfstsoep, Jeroen Meus, kastanjepompoen, kippenbouillon, klassiek, klassieker, knoflook, kruidentuiltje, laurier, look, pompoen, pompoenen, pompoensoep, potimaron, rozemarijn, soep, stevig, thanksgiving, tijm, tuinkruiden, vegetarisch, veggie, winter, wintersoep
Grand Royal
Wanneer je ontvangst wat feestelijker mag zijn, is een 'gewoon' glaasje bubbels misschien een beetje flauw. Een Grand Royal is de perfecte oplossing! Met behulp van Grand Marnier zorg je voor een leuke, makkelijke en stijlvolle cocktail.
Tags: alcohol, alcoholisch, aperitief, appelsien, bezoek, bubbels, cava, champagne, chique, cocktail, drank, drankje, drinken, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, Grand Marnier, grand royal, kerst, kerstmis, nieuwjaar, ontvangst, oud en nieuw, oudjaar, party, prosecco, schuimwijn, sekt, sinaas, stijlvol
Halloumi-frietjes
Halloumi is ondertussen geen onbekende meer in onze streken. Geen wonder, deze Cypriotische kaas opent een hele nieuwe wereld van bereidingen doordat de kaas niet smelt. Eén van de meest eenvoudige manieren om van deze speciale kaas te genieten zijn deze frietjes. Populair in heel wat wereldsteden als vegetarische snack, dadelijk op jouw tafel. Perfect als hapje of tussendoortje!
Zwarte pens met witloofpuree
Het fijnste aan de wintermaanden zijn de stevige, hartverwarmende recepten die weer kracht geven. Dit eenvoudige recept past helemaal binnen dat plaatje. Snel, lekker en niet duur!
Tags: aardappelen, aardappelpuree, alledaags, België, Belgisch, beuling, bloedworst, dagelijkse kost, gewoon, grootmoeders keuken, klassiek, pens, pensen, puree, stoemp, traditie, traditioneel, veldsla, winter, wintermaanden, winters, witlof, witloof, witloofpuree, witloofstoemp, zwarte pens, zwarte pensen
Peach Fizz
Een Peach Fizz is de perfecte cocktail voor alledaagse aperitief-momentjes: verfrissend, elegant en niet ingewikkeld.
Tags: alcohol, alcoholisch, aperitief, bezoek, citroen, citroensap, cocktail, drank, drankje, feest, feestelijk, feesten, fris, likeur, nieuwjaar, nieuwjaarscocktail, ontspannen, oud en nieuw, perzik, perziklikeur, schnaps, suiker, terras, vakantie, verfrissend, vodka, voorgerecht, wodka, zomer, zomers, zon, zonnig, zwembad
Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)
Als je op zoek wil naar een echte, authentieke bolognesesaus is er geen betere bron dan Antonio Carluccio. De sympathieke kok leefde voor de Italiaanse keuken en stelde alles in het werk om authentieke bereidingen te promoten. In dit recept leer je dat een originele bolognese-saus veel eenvoudiger is dan wij ze doorgaans maken. En toch zal je geen tekort hebben aan smaak, integendeel! Ontdek snel het geheim van de enige echte Italiaanse klassieker.
Tags: Antonio Carluccio, authentiek, bologna, bolognaise, bolognese, bouillon, gehakt, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kalfsgehakt, kippenbouillon, klassiek, mediterraans, middellandse zee, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, procsiutto, rode wijn, selder, spaghetti, spek, stoven, tagliatelle, tomaten, tomatenpasta, tomatensaus, traditie, traditioneel, ui, vakantie, varkensgehakt, vlees, winter, wortel, zomer
Witloofbootjes met garnalen
Van witloofbootjes kan je een leuk en lekker hapje maken. De bittere maar frisse smaak past bij heel veel ingrediënten. In dit recept werken we met grijze garnalen: heerlijk en verfijnd.
Tags: aperitief, België, Belgisch, Belgische kust, bezoek, dille, feest, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, grijze garnalen, hapje, kerst, kerstmis, kust, makkelijk, maritiem, mayo, mayonaise, mierikswortel, noordzee, schaaldier, schaaldieren, simpel, snel klaar, terras, terrasje, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, zee, zeevruchten