Recepten - zeste
Limoncello
Op een warme dag gaat er niets boven een ijskoud glaasje limoncello als digestiefje. Deze beroemde citroenlikeur wordt in Italië meestal zelf bereid. Traditioneel worden citroenen uit de omgeving van Sorrento gebruikt, maar ook hier bij ons kan je dit fris-zoete drankje makkelijk zelf bereiden. Elk Italiaans gezin zweert bij hun familierecept, hieronder vind je dan ook een prima basisrecept.
Tags: alcohol, basisrecept, citroen, citroenen, citroenzeste, dessert, digestief, digestiefje, drank, drankje, gekoeld, gesuikerd, ijskoud, italiaans, Italië, koud, likeur, limoncello, mediterraans, middellandse zee, na het eten, Sorrento, suiker, traditioneel, vakantie, zeste, zoet, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Linguine met scampi in wittewijnsaus
Heerlijk snel klaar en altijd lekker - dat omschrijft dit recept perfect. Het lichtje sausje op basis van witte wijn en een scheutje room past uitstekend bij dampende pasta en smaakvolle scampi. Comfort food par excellence!
Tags: alledaags, citroen, comfort food, favoriet, gemakkelijk, italiaans, Italië, knoflook, lnguine, look, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, room, roomsaus, scampi, snel klaar, spaghetti, tijm, vis, weinig ingrediënten, witte wijn, witte wijnsaus, zeste
Honingcake (Piet Huysentruyt)
Het basisrecept voor een cake is prima, maar laat wel wat marge. De typische aanvullingen zoals stukjes appel of amandel kent iedereen, heb je echter al eens honing toegevoegd? Piet Huysentruyt vertelt je in dit recept hoe je met deze extra zoete aanvulling voor een verrassend lekkere cake zorgt.
Tags: bloem, boter, cake, citroen, citroenzeste, deeg, gesuikerd, honing, koffie, nagerecht, oven, Piet Huysentruyt, sesam, sesamzaadjes, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, vieruurtje, zeste, zoet, zoetigheid
Citroen- en ricottataart (Antonio Carluccio)
Geen betere culinaire gids in de traditionele Italiaanse keuken. Voor het programma 'Two Greedy Italians' bezocht hij samen met Genaro Contaldo de mooiste plekjes van Italië, op zoek naar typische gerechten. Deze zoete lekkernij is heel kenmerken voor het zuiden: maximum smaak, minimum aan kosten en moeite. Deze lekker frisse en smeuïge taart is een perfect dessert op een hete zomerdag.
Tags: Antonio Carluccio, authentiek, bakken, bladerdeeg, Carluccio, citroen, citroenen, dessert, ei, eieren, gedroogd fruit, Genaro Contaldo, italiaans, Italië, klassiek, mascarpone, nagerecht, oven, ricotta, suiker, taart, traditioneel, Two Greedy Italians, vakantie, verse kaas, zeste, zoet, zomer, zomers, zon, zonnig, Zuid-Italië, zuiden, zuiders
Kabeljauw in tomatenroomsaus
Een gezond stukje vis mag in veel huishoudens ongetwijfeld wat vaker op tafel verschijnen. Met een royaal sausje maak je er zelfs een feestelijk gerecht van! Eenvoud en smaak troef in dit makkelijke recept.
Tags: alle seizoenen, alledaags, citroen, dille, eenvoudig, feestelijk, gepocheerd, gestoomd, getomateerd, kabeljauw, makkelijk, noordzee, pocheren, room, roomsaus, simpel, stomen, tomaten, tomatensaus, tomatentapenade, verrassend, vis, witte vis, witte wijn, zee, zeste
Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)
Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zijn er altijd diezelfde culinaire dilemma's! Met welk gerecht kan ik iedereen plezieren en hoe vermijd ik de hele tijd in de keuken te moeten staan? Jamie Oliver weet gelukkig raad. Dit fantastische recept laat (bijna) al het werk aan je oven, is heerlijk lekker en zit propvol variatie.
Tags: basilicum, bezoek, brood, chili, chipolata, citroen, citroenzeste, eenvoudig, fingerfood, fris, Jamie Oliver, kip, kippenbillen, kippenbouten, kippenvleugels, kruidig, look, marinade, marineren, mediterraans, oregano, oven, ovenschaal, ovenschotel, scampi, smaakvol, smeuïg, tijm, tomaat, tomaten, worst, zeste, zuiders
Brown Gin
Liefhebber van gin? Mag het wat kruidiger en zelfs bitterder zijn? Dan is deze uiterst verfrissende en karaktervolle cocktail helemaal voor jou.
Kleine citroen-soufflés
Dit eenvoudige en luchtige dessert draait helemaal rond de frisse smaak van citroen. Het is bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Perfect als afsluiter van een geslaagd avondmaal, of gewoon lekker als tussendoortje.
Glaasje rood fruit met mascarpone en crumble (Jeroen Meus)
Net wanneer je menu helemaal in elkaar steekt, van amuse tot hoofdgerecht, zit je vast met het dessert. Een lekker dessert vraagt immers nog heel wat aandacht en tijd. Herkenbaar? Dit supereenvoudige dessert van Jeroen Meus is de oplossing. Fris, fruitig, smeuïg en bovenal zonder enige moeite klaar!
Tags: bloemsuiker, citroen, crumble, dessert, eenvoudig, fruit, glaasje, kaas, koekjes, koekjescrumble, makkelijk, mascarpone, nagerecht, platte kaas, rood fruit, snel klaar, vanille, vanillestok, vanillestokje, vlug, zeste, zeste van citroen, zoet
In limoncello gemarineerde eend
Limoncello kent elke lekkerbek als een eenvoudig maar lekker aperitiefje op basis van citroenen uit Italië. Minder bekend is dat je hier ook prima mee kan koken, vooral als marinade zorgt het zoete drankje voor fijne smaaktoetsen. In dit klassieke recept uit de Italiaanse mama's hun keuken gaan we aan de slag met eend.
Tags: citroen, citroenen, eend, eendenborst, eendenfilet, gemarineerd, gevogelte, italiaans, Italië, limoncello, marinade, oven, pasta, pijnboompitten, rucola, wild, zeste, zomer, zonnig