Recepten - snel
Miniworstenbroodjes voor de allerkleinsten
Tijdens een feestje worden de kleinsten van de bende wel eens overgeslagen op culinair niveau. Te dikwijls blijft het bij chips. Met dit receptje los je dat euvel, zonder enige moeite, geslaagd op. Bovendien zullen volwassenen net zo goed snoepen van deze lekkere miniworstenbroodjes.
Tags: aperitief, bladerdeeg, cocktail, cocktailworst, cocktailworstjes, eenvoudig, feest, hapje, ketchup, kids, kinderen, kinderfeest, kinderfeestje, kindvriendelijk, leuk, makkelijk, mini, miniworstenbrood, miniworstenbroodje, miniworstenbroodjes, mosterd, oven, receptie, simpel, snack, snel, voor kinderen, voorgerecht, worst, worstenbrood, zwan, zwanworstjes
Komkommermaantjes met kruidenkaas
Met dit makkelijke maar smakelijke hapje zal je gasten tijdens elk seizoen kunnen plezieren. De frisse komkommer vormt een lekker duo met de smeuïge kaas, afgewerkt met de kruidigheid van verse basilicum de volheid van een zongedroogd tomaatje.
Tags: amuse, aperitief, basilicum, eenvoudig, feest, hapje, kaas, kerst, kerstmis, komkommer, komkommermaantje, koud, kruidenkaas, leuk idee, makkelijk, op voorhand, opgeklopte kaas, Pasen, prikker, Provençaalse kruiden, simpel, snel, tapa, tapas, tomaat, verse kaas, voorgerecht, zongedroogd, zongedroogde tomaat
Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine (Jamie Oliver)
Wat maakt recepten met pasta zo populair? Ze zijn meestal makkelijk, hebben weinig ingrediënten of lastige kooktechnieken mogelijk, zijn veelal relatief gezond en kunnen perfect zonder vlees. Wat meteen perfecte omschrijving is voor deze supermakkelijke pasta van Jamie Oliver.
Tags: aubergine, basilicum, eenvoudig, gezond, italiaans, Italië, Jamie Oliver, look, makkelijk, mediterraans, pasta, ricotta, rigatoni, simpel, snel, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, vegetarisch, zomer, zomers, zonnig
Pestotoastjes met spinazie
Een makkelijk en lekker hapje komt tijdens allerlei feestelijkheden steeds weer van pas. Dit recept leert je een uiterst eenvoudig en toch bijzonder smaakvol (vegetarisch) toastje te maken waar al je gasten van zullen smullen. Lekker als hapje, amuse, voorgerecht of lunch.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, brood, feest, feestelijk, gedroogde tomaat, gestoofd, gezond, groene pesto, hapje, kerstmis, makkelijk, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, pijnboompitten, rode ui, snel, spinazie, stokbrood, toast, toastje, tomaat, ui, vegetarisch, vlug, voorgerecht, zongedroogd, zongedroogde tomaatjes
Witloof-champignonsoep
Een smakelijk soepje past altijd. Hoewel de eenvoud van één groente erg lekker is, kan een combinatie zeker zo goed smaken. In dit recept leer je de bittere en frisse smaak van witloof combineren met de ronde en volle smaak van champignons.
Tags: boerenkost, bouillon, Brussels lof, champignon, eenvoudig, gemixt, groentebouillon, lente-ui, lunch, makkelijk, mixen, mixer, paddenstoel, paddenstoelen, Parijse champignons, simpel, snel, soep, ui, vegan, vegetarisch, veggie, vlug, voorgerecht, warm, witlof, witloof
Maultaschen op een bedje van gestoomde spinazie
Maultasche zijn een heerlijke Zuid-Duitse specialiteit: grote pastahapjes gevuld met een fijne vulling van gehakt en/of groenten. Dit recept kan je dus ook vegetarisch bereiden. Je zal zulke maultaschen niet onmiddellijk in elke supermarkt terugvinden, maar met wat moeite kan je ze wel bestellen bij speciaalzaken. Bovendien kan je dit simpel recept ook met grote ravioli maken (het resultaat zal niet helemaal hetzelfde zijn, wel lekker). Ideaal als lunch, voorgerecht of hoofdmaaltijd.
Tags: Duits, Duitsland, gehakt, gestoofd, gestoomd, gevuld, gevulde pasta, groenten, makkelijk, maultasche, maultaschen, pasta, ravioli, rundsbouillon, Schwaben, Schwabenland, Schwäbisch Hall, sesam, sesamzaadjes, simpel, snel, spinazie, ui, Zuid-Duitsland
Oosterse viswok met gemengde rijst
Wokken is altijd een plezant, makkelijk, snel en veelal gezond. Dat laatste heeft doorgaans vooral te maken met de Aziatische invloeden die we gewoon zijn te gebruiken: veel groentjes, weinig vlees en tout court mager. Dit lekkere recept combineert scampi (of garnaalstaarten) en stukjes witte vis met typische smaken en krokante groentjes op een bedje van gemengde - en daardoor erg opvallende - rijst.
Tags: Aziatisch, Azië, chili, China, Chinees, exotisch, gemengde rijst, gezond, japan, Japans, kabeljauw, kool, koolvis, koriander, look, mager, makkelijk, Oosters, Orientaals, paprika, pikant, pittig, rijst, rode ui, scampi, schroeien, simpel, snel, soja, sojasaus, spitskool, Thai, Thailand, ui, victoriabaars, vis, vlug, wereld, wereldkeuken, witte vis, wok, wokken, wortel, zwarte rijst
Croque Italienne
Op een klassieke croque monsieur bestaan heel wat smakelijke en originele variaties. Deze variant met mozzarella, groene pesto en gerookte zalm is wat fijner en minstens zo lekker!
Tags: Belgisch, bistro, brood, croque, Croque monsieur, eenvoudig, fusion, gerookt, gerookte zalm, grill, groene pesto, hapje, italiaans, Italië, kaas, klassiek, lunch, makkelijk, middag, middagmaal, mozzarella, pesto, pesto verde, rap, simpel, snel, taverne, toast, tösti, tussendoor, vlug, zalm
Gehaktstoofpotje in roomsaus
Wanneer de dagen terug korter en frisser worden, smaakt er niets beter dan een dampend stoofpotje. Het vooruitzicht op gezellige avonden voor het haardvuur kunnen niet zonder stevige maar smakelijke éénpansgerechten zoals dit simpel maar lekker stoofpotje van boerengehakt.
Tags: aardappelen, aubergine, boerenkost, boerenstoofpot, cayennepeper, courgette, frieten, frietjes, gehakt, gehaktstoofpot, gezellig, grootmoeders keuken, haardvuur, herfst, kroketten, makkelijk, paprikapoeder, peterselie, rijst, room, roomsaus, snel, spek, stevig, stoofpot, stoofpotje, stoven, varkensgehakt, warm, winter
Gegrilde mozzarellabroodjes
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.
Tags: afbakbroodjes, aperitief, brood, gegrild, gesmolten, gesmolten kaas, hapje, italiaans, Italië, kaas, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, snel, stokbrood, tomaat, voorgerecht, zomer, zomers
Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!
Tags: avocado, cayennepeper, chique, citroen, feestelijk, fris, garnalen, gazpacho, Grieke yoghurt, grijze garnalen, groentesoep, komkommer, koud, koude soep, lente-ui, limoen, makkelijk, noordzeegarnalen, snel, soep, tomaat, vlug, yoghurt, zomer
Pastasalade met ei en tomaat
Elke middag boterhammen als lunch, dat gaat vervelen. Terwijl je met een handvol eenvoudige en goedkope ingrediënten snel een smakelijke lunchsalade.hebt klaargemaakt. Deze pastasalade past daarnaast prima op een barbecue of koude schotel als bijgerecht.
koude bonensalade met knapperig spek
Deze frisse salade blinkt uit in een eenvoud en smaak. Met slechts een handvol ingrediënten heb je een lekker voor- of bijgerechtje. Ook lekker als lunchsalade of bij een barbecue.
Linguine met mosselen (Gennaro Contaldo)
De sterkte van de klassieke Italiaanse keuken zit in de opvallende eenvoud. Met een handvol kwaliteitsvolle maar simpele ingrediënten tovert elke Italiaanse mama een waar feestmaal op tafel. Het is vaak schrikken hoe eenvoudig het kan zijn. Dit recept is daar een geweldig voorbeeld van, Jamie Oliver leerde het kennen via de vader van zijn mentor: Gennaro Contaldo. Met zo'n ronkende namen kan je alleen maar een heerlijk recept hebben!
Tags: ansjovis, cucina povere, eenvoudig, gemakkelijk, Gennaro Contaldo, goedkoop, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kerstomaten, klassiek, linguine, mediterraans, mosselen, pasta, rap, simpel, snel, vlug, zeevruchten
Pasta alla puttanesca
De authentieke Italiaanse keuken staat garant voor heerlijke gerechten die barsten van smaak en toch eenvoudig zijn. De erg klassieke puttanesca-saus is daar een prachtig voorbeeld van. Met ansjovis, kappertjes en tomaten creëer je een onwaarschijnlijk lekkere saus die je doet dromen van de Middellandse Zee. Wist je trouwens dat de saus letterlijk "in de stijl van een prostituee" betekent? Het is immers een zoutig, pittig en goedkoop mààr niet te versmaden gerecht!