< 6 euro | - deel 28 < 6 euro | - deel 28

 

Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro

Steak-friet

Steak-friet
Uit onderzoek blijkt dat heel veel Belgen (én niet-Belgen) steak-frites als het nationale gerecht bij uitstek beschouwen. Er zijn dan ook weinigen die niet beginnen te likkebaarden bij het denken aan een sappige steak en knapperige frietjes. Maar hoe tover je nu de perfecte steak-friet op tafel? Dit basisrecept onthult alle geheimen!

Gegratineerde wraps

Gegratineerde wraps
Wraps kent ondertussen iedereen: zo'n fijne tortilla gevuld met hartige ingrediënten is de perfecte snelle hap. In dit recept wordt de klassieke, Mexicaans-getinte, aanpak uitgebreid met een finish in de oven. Lekker, snel klaar en origineel!

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.

Hot Apple Toddy (warme wintercocktail)

Hot Apple Toddy (warme wintercocktail)
Iedereen kent Glühwein. Zoek je iets waarmee je origineel uit de hoek kan komen tijdens het kerstfeest?  Laat je gasten dan kennismaken met de Hot Apple Toddy! Deze cocktail leerden we jaren geleden leren kennen op een kerstmarkt in Dublin. Het is een warme alcoholische drank met appelsap, whisky en kruiden. Heerlijk! Daarmee zal je familie en vrienden aangenaam kunnen verrassen! En je huis gaat er nog lekker van ruiken ook.

Casino

Casino
Zin in een leuke, klassieke cocktail? Deze 'Casino' werd voor het eerst vermeld rond 1930 en is een fraai voorbeeld van een eenvoudige maar lekkere en stijvolle cocktail op basis van gin.

Aviation

Aviation
Als je graag een klassieke maar uitzonderlijke cocktail wil proberen, dan is een Aviation perfect. Dit drankje werd in Amerika bedacht en valt op door de kleur, een likeur op basis van viooltjes is immers een belangrijk onderdeel. Aangevuld met gin en citroensap is dit een heerlijke, verfrissende aperitief.

Broccolicurry met linzen en eitjes

Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.

Pumpkin Pie Martini

Pumpkin Pie Martini
Nog op zoek naar de perfecte Halloween-cocktail? Jouw zoektocht is voorbij: deze Pumpkin Pie Martini proeft als een stukje pompoentaart in een vervaarlijk lekker drankje.

Farfalle met halloumi

Farfalle met halloumi
Een simpele pasta is de beste oplossing om op drukke dagen snel en lekker te koken. Dat hoeft trouwens lang niet altijd met vlees te zijn. Halloumi, de harde cypriotische kaas die niet smelt, is zalig smaakvol en maakt van deze simpele pasta de perfecte veggie-maaltijd.

Biefstuk met speculaassaus (Colruyt)

Biefstuk met speculaassaus (Colruyt)
Een lekkere doordeweeks maaltijd klaarmaken die toch een beetje origineel is? Daarvoor moet je bij Colruyt zijn! De smeuïge speculaassaus maakt dit simpele gerechtje net tot dat ietsje meer. Heerlijk!

Cranberry Margarita

Cranberry Margarita
Niets mis met een lekkere Margarita, maar deze originele variant is zeker het proberen waard. Met de zacht-zure smaak van veenbessen maak je in geen tijd een perfecte aperitief die klassiek maar toch origineel is.

Houthakkerspannetje

Houthakkerspannetje
Hou je van koken naar het seizoen? Dan is dit recept perfect om een herfstdag lekker af te sluiten. Met onder meer spekjes, spruitjes en ander lekkers uit de herfst is dit houthakkerspannetje een heerlijk éénpansgerecht dat iedereen kan klaarmaken.

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!

Pizza Tonno

Pizza Tonno
Een lekkere, zelfgemaakte pizza is altijd een klein feestje in de mond. Als het niet te ingewikkeld hoeft te zijn, is een pizza tonno perfect: enkel ui en tonijn. Lekker maar simpel!

Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree

Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree
Konijn was ooit heel populair in de Belgische keuken. Vandaag komt het steeds minder op tafel en heel wat mensen denken enkel nog aan de traditionele bereiding met pruimen. Nochtans is er met een magere en smaakvolle vlees veel meer aan te vangen, een herwaardering van konijn zou dan ook niet verkeerd zijn. Deze smeuïge vol-au-vent, vergezeld van een heerlijke puree van aardpeer, kan je hopelijk overtuigen.