Recepten - wortelen
Cordon Bleu met gestoofde wintergroentjes
Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk, dat het een lekker en typisch stukje vlees is staat echter vast: cordon blue. Samen met een lekkere selectie wintergroentjes wordt dat een smakelijke hartverwarmer voor de koude wintermaanden.
Pasta met gerookte zalm in roomsaus
Een smeuïge pasta is nooit verkeerd. Snel klaar, makkelijk op smaak te brengen en geliefd bij jong en oud. Met wat gerookte zalm en een kruidig roomsausje zijn je eters dadelijk in de wolken!
Gestoofde braadkip met fijne kruiden
Kip serveren lijkt vrij banaal, vooral de weinig culinaire (maar stiekem lekkere) versie met rijst, curry en ananas is niet meteen feestelijk, noch origineel. Kip leent zich nochtans tot heel wat smaken, vooral fijne kruiden kunnen het malse vlees als geen ander doen schitteren. Met wat groentjes erbij heb je zonder moeite een heerlijke, feestelijke ovenschotel gemaakt.
Spaghetti bolognese maison
Een klassieker die altijd smaakt maar overal een beetje anders bereid wordt? Dat moet spaghetti bolognese zijn! Deze eenvoudige pastabereiding laat eenieder toe eigen accenten te leggen. Nochtans zal elke Italiaan je vertellen dat de rijke groentesauzen die we er vaak van maken weinig met het originele recept te maken hebben. Zodoende: spaghetti bolognese maison!
Couscous Merguez
Wat wereldkeuken op tafel toveren is heus geen lastige opdrachten. Met de juiste ingrediënten - die je in elke supermarkt kan kopen - waan je je zo in een ander land. Dit gerecht neemt je mee naar Marokko met een heerlijke, maar makkelijke, bereiding van smeuïge couscous en pittige merguez.
Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus
Stoemp, puree op z'n Vlaams, is een heel makkelijke keuze waar je plezierig mee kan variëren. Deze smakelijke winterkost hoeft trouwens niet exclusief voor de koude maanden voorbehouden te zijn. Dit recept legt je uit hoe je een perfecte wortelpuree maakt, begeleid door kippenworst en een verrassend uiensausje.
Ovenschotel van kabeljauwrug
Met een klein beetje inspiratie en dat beetje meer moeite kan je met relatief eenvoudige gerechten toch iets lekkers klaarmaken. Wat dacht je van een heerlijke ovenschotel met kabeljauwrug en aardappelschijfjes?
Duivenfilet met erwtenpuree en wortelen
Duif is, ten onrechte, geen populaire vleeskeuze. Heel wat mensen zijn er onvoldoende mee vertrouwd of kennen enkel gestoofde duif. Duivenfilet (borst) is enorm lekker en best verfijnd. Als garnituur brengt dit recept erwten en wortelen, met een plezierige twist.
Wortelsoep met krokante spekjes
Op een gure, winderige dag gaat er niets boven een kom dampende, zelfgemaakte soep. Deze wortelsoep zal je in geen tijd helemaal opwarmen, de krokante spekjes maken, voor de liefhebbers, het kleine festijn compleet. Dit soepje is makkelijk, gezond en in geen tijd klaar. Aan de slag!