vis? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 vis? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - vis

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)
Voor liefhebbers van oude recepten, is deze originele variant van Jeroen Meus een leuk idee. Puttanesca is een zilt sausje propvol mediterraanse smaken dat vrolijk refereert naar het oudste beroep ter wereld. Gecombineerd met een mals stukje roodbaars en Griekse pasta maakt Jeroen er een simpel maar heerlijk gerechtje mee.

Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)

Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)
Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!

Gegratineerd vispannetje (Sandra Bekkari)

Gegratineerd vispannetje (Sandra Bekkari)
Een vispannetje past altijd op het menu! Deze klassieker past bij elk seizoen en laat voldoende ruimte om naar smaak te variëren. Of het een gezond recept is, hangt dus af van de keuzes die je maakt. Mag het écht gezond zijn? Dan moet je deze versie van Sandra Bekkari zeker geprobeerd hebben.

Courgetterolletjes met gerookte zalm (Sandra Bekkari)

Courgetterolletjes met gerookte zalm (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari combineren alles wat je zoekt: veel smaak, helemaal niet moeilijk en bovenal heel gezond. Dit lekkere, snelle hapje met gerookte zalm is een perfect voorbeeld.

Pizza Mare e Monti

Pizza Mare e Monti
Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.

Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)

Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)
Een stoofpotje hoeft niet zwaar of winters te zijn, je kan net zo goed met lichte ingrediënten zoals vis, zeevruchten en courgette werken. Het lekkere resultaat kan je zelf proeven als je dit makkelijke recept van Colruyt volgt.

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)
Ook voor originele visgerechtjes moet je bij het kookteam van Colruyt zijn. In dit lekker simpele recept met weinig ingrediënten spelen zeebaars en zeekraal de hoofdrollen. Niet moeilijk om klaarmaken en verrassend lekker. Het proberen waard!

Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)

Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.

Aardappelsalade met zalm (Colruyt)

Aardappelsalade met zalm (Colruyt)
Een salade kan meer dan een lichte lunch of voorgerechtje zijn, met de juiste ingrediënten maak je er een heerlijk diner van. In dit verrassend lekkere recept van Colruyt wordt een frisse salade heel wat meer dankzij de smakelijke combinatie van stevige krielaardappeltjes en gerookte zalm.

Linguine met gerookte zalm en venkel

Linguine met gerookte zalm en venkel
Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!

Tonijnsalade

Tonijnsalade
Zelf tonijnsalade maken is heel eenvoudig. Het is lekker fris en ideaal om te smeren op een broodje of toastbrood.

Hollandse saus (Peter Goossens)

Hollandse saus (Peter Goossens)
Wanneer je een gerecht met groentjes of vis een extra dimensie wil geven, hoef je het niet ver te zoeken. Een klassieke Hollandaise (Hollandse saus, naar de eieren en boter die de essentie van de saus vormen) is niet zo moeilijk om zelf te maken en zorgt meteen voor een smeuïge én frisse toets. Sterrenchef Peter Goossens leert je in dit snelle recept de enige echte bereidingswijze.

Lentesalade met asperges en garnalen

Lentesalade met asperges en garnalen
Voor elke fijnproever staat de lente gelijk aan het witte goud: asperges! Dankzij hun karakteristieke en volle smaak, hoef je geen gekke recepten te bedenken om deze groente te laten schitteren. In deze frisse salade zorgen garnaaltjes en een sinaasdressing voor heerlijk verrassende accenten die zorgen voor dat zalig frisse lente-gevoel. Top als voorgerecht of lichte maaltijd (eventueel met wat knapperig brood).

Scampi’s met kerrie (Colruyt)

Scampi’s met kerrie (Colruyt)
Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.

Tartaarsaus

Tartaarsaus
Een lekker stukjes vis heeft weinig extra nodig: doe er verse tartaarsaus bij en je gerecht is sowieso top! Ontdek in dit recept hoe je de enige echte, authentieke tartaarsaus zelf moet klaarmaken!