Recepten - tomatensaus
Kippenboutjes met paprika
Eenvoud siert, wordt wel eens gezegd. Dat kan ook perfect kloppen in de keuken. Liefhebbers van een sappig kippenboutje zullen namelijk smullen van deze heerlijk eenvoudige - maar smaakvolle - stoofpot met paprika.
Tags: ajuin, alledaags, bouillon, chicken, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, everyday, gewoon, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenboutjes, knoflook, look, mediterraans, paprika, paprikapoeder, paprikasaus, peterselie, puree, rijst, rode paprika, scherpe paprika, simpel, sterke paprika, tomaten, tomatensaus, ui, zachte paprika, zuiders
Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, bouillon, courgette, één pot, éénpansgerecht, Frankrijk, Frans, gemakkelijk, gestoofd, groentebouillon, groenten, groentjes, herbes des provence, met een twist, olijven, paprika, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, provence, ratatouille, restjes, spek, spinazie, stoven, tomaten, tomatensaus, vakantie, wortel, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders, zwarte olijven
Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!
Tags: artisjok, basilicum, bekend, beroemd, champignons, comfort food, Emmentaler, fast food, gemalen kaas, Gruyère, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, leuk, mediterraans, mozzarella, olijfjes, olijven, oregano, oven, paddenstoelen, pizza, pizzadeeg, quattro stagione, tomaten, tomatensaus, vier seizoenen, zuiders
Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)
Als je op zoek wil naar een echte, authentieke bolognesesaus is er geen betere bron dan Antonio Carluccio. De sympathieke kok leefde voor de Italiaanse keuken en stelde alles in het werk om authentieke bereidingen te promoten. In dit recept leer je dat een originele bolognese-saus veel eenvoudiger is dan wij ze doorgaans maken. En toch zal je geen tekort hebben aan smaak, integendeel! Ontdek snel het geheim van de enige echte Italiaanse klassieker.
Tags: Antonio Carluccio, authentiek, bologna, bolognaise, bolognese, bouillon, gehakt, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kalfsgehakt, kippenbouillon, klassiek, mediterraans, middellandse zee, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, procsiutto, rode wijn, selder, spaghetti, spek, stoven, tagliatelle, tomaten, tomatenpasta, tomatensaus, traditie, traditioneel, ui, vakantie, varkensgehakt, vlees, winter, wortel, zomer
Mini-kerstpizza’s
Liefhebbers van Kerstmis en toffe hapjes: dit recept moet je geprobeerd hebben. Origineel, schattig en perfect voor alle leeftijden!
Tags: aperitief, feest, feestdagen, feestelijk, grappig, hapje, kerst, kerstbomen, kerstboom, kerstmis, kids, kinderen, leuk, maïs, mini-pizza, origineel, oven, paprika, pizza, proever, proevertje, starter, tomaten, tomatensaus, verrassend
Groentenrijke hachis parmentier (Sandra Bekkari)
Een hachis parmentier is een hartverwarmend en heel traditioneel ovengerecht uit Frankrijk. De basis is eenvoudig: gemengd gehakt (vaak van restjes) met puree in de oven, lekker simpel. Er bestaan talloze varianten en uitbreidingen op de deze klassieker. Sandra Bekkari vervangt in dit recept het vlees door - zoals we van haar gewoon zijn - een flinke dosis groentjes.
Tags: aardappel, aardappelen, bloemig kokend, bloemkool, champignons, comfort food, courgette, éénpansgerecht, Frankrijk, Frans, gehakt, geitenmelk, gemengd gehakt, groenterijk, hachis parmentier, kikkererwten, klassiek, klassieker, mediterraans, oven, ovenschotel, paprika, pecorino, peterselie, puree, rode wijn, Sandra Bekkari, selder, tijm, tomaten, tomatensaus, traditioneel, tuinkruiden, veel groenten, veel groentjes, vegetarisch, veggie, vtm, vtm koken, wortel, wortelen
Gegratineerde wraps
Wraps kent ondertussen iedereen: zo'n fijne tortilla gevuld met hartige ingrediënten is de perfecte snelle hap. In dit recept wordt de klassieke, Mexicaans-getinte, aanpak uitgebreid met een finish in de oven. Lekker, snel klaar en origineel!
Tags: basilicum, cayenne, cayennepeper, cheddar, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, geraspte kaas, gesmolten kaas, gratineren, hip, in de oven, kaas, knoflook, koriander, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, oven, ovenschotel, paprika, paprika's, rolls, rund, rundsvlees, snelle hap, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tortilla, tortilla's, trendy, uit de oven, Varken, varkensvlees, wrap, wraps, yoghurt, zure room
Pizza Tonno
Een lekkere, zelfgemaakte pizza is altijd een klein feestje in de mond. Als het niet te ingewikkeld hoeft te zijn, is een pizza tonno perfect: enkel ui en tonijn. Lekker maar simpel!
Tags: ajuin, comfort food, deeg, fastfood, feest, feestje, gesmolten kaas, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, mediterraanse zee, oregano, oven, pizza, pizza tonno, simpel, snack, tomatensaus, tonijn, tonno, tv, ui, vis, zee
Zuiders kalkoenstoofpotje met rijst (Sandra Bekkari)
Wanneer je wat meer (spreekwoordelijke) zon aan je keuken wil toevoegen zonder angst voor een kilootje extra, ben jij bij dit toffe recept van Sandra Bekkari aan het juiste adres. De combinatie van malse kalkoenblokjes met een kruidig tomatensausje en fijne rijst is perfect om op een doordeweekse dag zomers en een tikje exotisch te dineren.
Tags: bekend, dadels, exotisch, fusion, gevogelte, gezond, groentebouillon, groenten, groentes, groentjes, kalkoen, kalkoenblokjes, kalkoenfilet, komijn, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, mager, mediterraans, medjoul, medjoul dadels, Noord-Afrikaans, paprikapoeder, prei, ras el hanout, rijst, Sandra Bekkari, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tv, vtm koken, wereldkeuken, werelds, wortel, wortelen, zilvervliesrijst
Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)
Eén van de lekkerste stukjes rundsvlees: entrecote! Het malse vlees leent zich bovendien tot allerlei bereidingen. In dit recept gaat Jeroen Meus de zuiderse toer op met een fantastische Provençaalse saus. Heerlijk tafelen gegarandeerd!
Tags: bekende chef, biefstuk, Bourgondisch, courgette, dagelijkse kost, één, entrecote, Frankrijk, Frans, frieten, frietjes, herbes des provence, Jeroen Meus, klassiek, klassieker, mediterraans, paprika, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, Provençale, rode wijn, rozemarijn, rund, runds, rundsvlees, saus, smakelijk, steak, tijm, tomaten, tomatensaus, tv, venkel, wortel, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Lasagne (Sofie Dumont)
Ook liefhebber van één van de bekendste gerechten uit de heerlijke Italiaanse keuken? Probeer je graag eens een ander recept, of ben je net op zoek naar een goede basisversie? Dan is dit recept perfect, Sofie Dumont leert je hoe een eenvoudige maar lekkere lasagne klaargemaakt moet worden.
Tags: bechamel, bechamelsaus, bolognaise, bolognese, bolognesesaus, eenvoudig, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gratineren, groende selder, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, klassiek, kruiden, lasagna, lasagne, op voorhand, oven, ovenschaal, ovneschotel, pasta, saus, selder, simpel, tomaten, tomatensaus, traditioneel, weekend, witte saus
Tomatenpassata
Zin om meer te doen in de keuken dan kant-en-klare blikjes en potjes opendoen? Dan is dit recept geknipt voor jou! Tomatenpassata is de vanzelfsprekende basis voor allerlei bereidingen met tomatensaus en heel erg makkelijk zelf klaar te maken. Het resultaat is bovendien stukken lekkerder dan wat je in de winkel koopt.
Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!
Tags: arrabiata, capellini, chique, coquilles, dagelijkse kost, één, eenvoudig, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruiden, kruidig, laurier, linguine, luxueus, origineel, pasta, pikant, pittig, Saint Jacques, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, spaghetti, speciaal, tomaten, tomatensaus
Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.
Tags: artisjok, artisjokharten, artisjokken, basilicum, champignons, deeg, fastfood, fijnproever, gekookte ham, gesmolten kaas, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, lekker, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijven, oregano, oven, pizza, Pizza capricciosa, pizzadeeg, simpel, smaakt altijd, tomaten, tomatensaus, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Vegetarische lasagne
Hoe lekker een traditionele lasagne ook is, er zijn heel wat varianten te vinden die eveneens om duimen en vingers af te likken zijn. Een vegetarische variant is ook heel populair. Er bestaan dan ook talloze recepten. Maar welk recept levert je het beste resultaat op? Het blijft persoonlijk, maar met deze instructies zal je op z'n minst niet teleurgesteld zijn. Met behulp van vele groentjes en een blender maak je een spectaculair lekkere vegetarische lasagne klaar!
Tags: basilicum, cottage cheese, courgette, geen vlees, groenten, groentjes, hip, huttenkase, italiaans, Italië, kaas, kwark, lasagna, lasagne, lasagnevellen, mediterraans, mozzarella, origineel, oven, paprika, pasta, platte kaas, spinazie, tomaat, tomaten, tomatensaus, trendy, vegetarisch, vegetarische lasagne, veggie, verfrissend, wortel, wortelen, zonder vlees, zuivel