spek? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5 spek? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5

 

Recepten - spek

Rosbief met jagersaus en winterse groentefrietjes

Rosbief met jagersaus en winterse groentefrietjes
De winter is voor velen het minst geliefde seizoen, zeker als het op eten aankomt. Nochtans zijn er tijdens de kille maanden heel wat lekker en smaakvolle groenten te vinden. Groentes als pastinaak, peterseliewortel en aardpeer zijn uitzonderlijk smaakvol en hebben een stevige textuur. Perfect om gezonde frietjes van te maken. Tel daar een sappige rosbief en een stevig sausje bij, en je bent plots blij dat het winter is!

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof
De veelzijdigheid van pasta is eindeloos. Zowel met eenvoudige als iets meer verfijnde ingrediënten kan je heerlijke creaties op tafel toveren. Deze lekkere pasta zal je verbazen, naast het zachte roomsausje met malse stukjes kip is het witloof een wonderlijk lekkere toevoeging! Feestelijk lekker en toch gewoon.

Spaghetti alla carbonara met erwten (Jeroen Meus)

Spaghetti alla carbonara met erwten (Jeroen Meus)
Jeroen neemt je met dit recept mee naar de eenvoudige en smaakvolle Italiaanse keuken. Tegelijkertijd blijft hij met één been in België staan, door toevoeging van frisse erwtjes en stukjes broccoli wordt dit een verrukkelijke variant die zeker het proberen waard is!

Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)

Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)
Mosselen eten we in België het liefst op de klassieke manier: met krokante frietjes en verder zonder veel poespas. Niets mis mee, integendeel, maar waarom geen creatievere aanpak een kans geven? Jamie Oliver neemt je mee naar de kusten van Ierland en combineert de zilte smaak van mosselen met een romige Guinness. Heerlijk!

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.

Slasoep met kippengehaktballetjes (Jeroen Meus)

Slasoep met kippengehaktballetjes (Jeroen Meus)
Een frisse krop sla is een prima basis voor een knapperige salade, maar wist je dat je er ook een heerlijke soep mee kan bereiden? Met de deskundige hulp van Jeroen Meus maak je een lekkere pot soep die, vooral dankzij de lekkere balletjes, gesmaakt zal worden door het hele gezin!

Linzenstoofpotje met groene asperges en kikkererwten

Linzenstoofpotje met groene asperges en kikkererwten
Hoewel linzen niet erg populair zijn, kan je er onwaarschijnlijk lekkere stoofpotjes mee maken. Daarnaast zijn linzen erg voedzaam en laten ze, zoals dit recept bewijst, zich makkelijk combineren met allerlei andere voedzame groentjes.

Italiaanse omelet met pancetta en kerstomaat

Italiaanse omelet met pancetta en kerstomaat
Met eieren kan je in een wip een stevig ontbijt of smaakvolle lunch bereiden. Een verfijnde omelet vraagt amper werk en smaakt altijd. In dit recept gaan we de zonnige, zuiderse toer op met pancetta (Italiaans varkensspek), zoete kerstomaatjes en typische kruiden als basilicum en oregano.

Full Irish Breakfast

Full Irish Breakfast
Een stevig ontbijt kan geweldig smaken en geeft je energie voor de hele dag. Steek het water over en die wijsheid wordt extra in de verf gezet. Het is voor velen een raar idee om 's morgens zo royaal te ontbijten, nochtans kan je beter uitgebreid ontbijten in plaats van lunchen of dineren. Een Full Irish Breakfast kan je prima vergelijken met een English Breakfast, in Ierland is het echter dat tikje verfijnder. Dit recept helpt je op weg om een Iers ontbijt uit de duizenden op tafel te toveren.

Pompoensoep deluxe

Pompoensoep deluxe
Een lekker pompoensoepje kan heel erg smaken. Het wordt echter nog beter (en feestelijker) wanneer je er een fijne selectie garnituren aan toevoegt. Met croutons, spekjes en cantharellen zullen je gasten genieten van deze royale pompoensoep.

Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin

Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin
Tijdens de kerstdagen kan kalkoen niet op het menu ontbreken. Dit smakelijke vlees is, indien je het sappig kan bereiden, een ware traktatie voor jong en oud. Dat sappig is niet zo makkelijk, bovendien vragen ook de feestelijke garnituren - zoals aardappelgratin en champignons in een whiskeysausje - ook veel aandacht. Paniek? Niet nodig, dit recept helpt je de feestdagen doorkomen als een volleerde kok!

Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten

Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten
Bestaat er een betere klassieker dan stoofvlees met frietjes? Winter of zomer, altijd lekker. Daarnaast kan je makkelijk variëren op die beproefde klassieker. Dit seizoensrecept brengt het beste van de herfst- en wintermaanden op je bord: gemengd stoofvlees van wild (ree, haas en duif), met een fijne selectie van wintergroentjes (pastinaak, koolrabi, raapjes, wortel en aardappel). Smullen maar!

Quiche met spekjes, spruitjes en kastanjechampignons

Quiche met spekjes, spruitjes en kastanjechampignons
Quiche behoeft geen introductie meer: het is lekker, makkelijk een veelheid aan ingrediënten zijn geschikt om zonder moeite tot een lekker resultaat te komen. Deze variant op de hartige taart is buitengewoon geschikt voor tijdens de kille herfstmaanden.

Spätzle met spek, spruitjes, kastanjechampignons en roomsaus

Spätzle met spek, spruitjes, kastanjechampignons en roomsaus
Spätzle is een typische pasta uit het zuiden van Duitsland. Deze zachte eiernoedels passen bij heel wat gerechten, hun fijne maar stevige smaak is heel veelvuldig inzetbaar. In het zuiden van Duitsland (regio Schwabenland) wordt deze pasta dan ook zomer en winter gebruikt. Dit recept laat je een flink stoofpotje maken, ideaal op een frisse herfst- of winterdag. Met spekjes, spruitjes, kastanjechampignons en een rijke roomsaus kan je Duits-getinte diner niet meer stuk!

Varkensstoofpotje met donker bier

Varkensstoofpotje met donker bier
Niets leuker om klaarmaken dan een traditioneel stoofpotje. Alles in één pot, rustig laten pruttelen en aan tafel. Dit stoofpotje combineert verschillende najaarsgroentjes met mals varkensstoofvlees. Een donker biertje maakt het feest compleet.