Recepten - rozemarijn
Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam
Met dit feestelijke gerecht, dat desondanks best eenvoudig te bereiden is, haal je de zalige geuren en smaken van Zuid-Frankrijk in huis. Naast heerlijk sappige eend met een lekker sausje toveren tijm en rozemarijn fantastische smaken op je bord die fantastisch passen bij gebakken patatjes, aubergine en oesterzwam. Kortom: een waar feest voor de ongegeneerde fijnproever!
Gegratineerde risoni met kip
Met risoni (of orzo, in het Grieks) kan je erg verrassende pasta serveren: deze fijne pasta heeft de vorm van rijstkorrels en leent zich uitstekend tot romige, smeuïge pastaschoteltjes. Met kippenblokjes en een kruidige saus vol zuiderse smaken is het feest compleet.
Gestoofde braadkip met fijne kruiden
Kip serveren lijkt vrij banaal, vooral de weinig culinaire (maar stiekem lekkere) versie met rijst, curry en ananas is niet meteen feestelijk, noch origineel. Kip leent zich nochtans tot heel wat smaken, vooral fijne kruiden kunnen het malse vlees als geen ander doen schitteren. Met wat groentjes erbij heb je zonder moeite een heerlijke, feestelijke ovenschotel gemaakt.