puree? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 puree? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - puree

Beef & Guinness pie met puree (Jamie Oliver)

Beef & Guinness pie met puree (Jamie Oliver)
Met dit geweldige recept haalt je een stukje Ierland in huis. Dit soort recepten is er erg typisch. Het is stevige, smaakvolle kost die niet moeilijk om maken of kostelijk is. Het is dan ook het soort gerecht dat je in heel wat Ierse pubs kan bestellen. Echte barfood!

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree
Een lekker stukje vis heeft niet veel nodig om uit te groeien tot een lekker gerecht. Met typische groentjes zoals prei en een smeuïge puree, heb je onmiddellijk een klassiek en verdomd smakelijk diner op tafel getoverd.

Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)

Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)
Tof aan werken met witte asperges is dat de fijne smaak zo royaal is, dat je er een heel eenvoudige recepten rond kan bouwen. Die kunst van smaakvolle eenvoud wordt perfect beheerst door Piet Huysentruyt in dit makkelijke recept.

Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal

Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!

Vegetarische ovenschotel met aubergine, bonen in tomatensaus en puree

Vegetarische ovenschotel met aubergine, bonen in tomatensaus en puree
Een eenvoudig ovenschoteltje kan een echte life-saver op drukke dagen zijn. Zeker als je de schotel de dag op voorhand al bereid had. In dit recept ontdek je een lekker makkelijke veggie-schotel met een lekker veel groentjes en een smeuïge tomatensaus met witte boontjes en aubergine. Lekker simpel!

Garnalen met gepureerde bloemkool (Pascale Naessens)

Garnalen met gepureerde bloemkool (Pascale Naessens)
Voor verrassende recepten die helemaal niet zo moeilijk en bovenal erg gezond, moet jij bij Pascale Naessens zijn. Haar kookboeken doen het uitstekend, en dat is geen toeval. Probeer het ook eens: dit simpele recept zit boordevol smaak.

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)
Pastinaak werd nog niet zo lang geleden steevast omschreven als een vergeten wintergroente. Dat is al lang niet meer het geval, mede dankzij inspanningen van bekende chefs. Jeroen Meus mag in dat lijstje niet ontbreken, in dit klassieke recept maakt hij er een kruidige stoemp van. Doe daar een lekker stukje zalm en een klassieke 'beurre blanc' bij, en je weet dat het absoluut lekker zal zijn!

Leng met puree en champignons in kruidenboter

Leng met puree en champignons in kruidenboter
De Leng is een smakelijk visje dat, zeker qua smaak, best goed lijkt op kabeljauw. Er bestaat een witte en blauwe variant, de verschillen zijn echter bijzonder klein. Deze vissoort, ook wel Julienne genoemd, leent zich tot heel eenvoudige en zuivere recepten vanwege de volle maar gebalanceerde smaak. Perfect met gesmoorde champignons en een flinke schep puree!

Fazantenfilet met cantharellen en zachte mosterdpuree

Fazantenfilet met cantharellen en zachte mosterdpuree
Het wildseizoen is voor lekkerbekken een absoluut hoogtepunt. Met feestelijke stukjes vlees, zoals fazant, en kraakverse seizoensproducten, zoals cantharellen, maak je een betoverend herfstmaal dat op geen enkele feestelijke gelegenheid zal misstaan. Hoewel niet goedkoop, vertelt dit recept je hoe je met deze twee absolute klassieke ingrediënten een (h)eerlijk en niet bijzonder moeilijk feestmaal kan klaarmaken.

Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles

Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles
Een ovenschotel is altijd feest. Ook voor de kok, veelal zijn ze immers niet erg moeilijk om te maken en zijn alle eters tevreden met zo'n eenvoudig maar hartverwarmend maaltje. Deze schotel is lekker eenvoudig en zalig simpel. Ook ideaal om een dag op voorhand te maken.

Provençaalse scampi met tomatenpuree

Provençaalse scampi met tomatenpuree
Puree een typisch wintergerecht? Absoluut niet! Dit recept vertelt je hoe er perfect een zonnige en kruidige zomerpuree kan maken. Doe daar smakelijke scampi bij, bereid met typische Provençaalse groenten en kruiden, om er een lekker zonnig gerecht van te maken.

Puree forestière met gegratineerde schnitzel

Puree forestière met gegratineerde schnitzel
Dit recept combineert ideetjes en ingrediënten uit bosrijke gebieden, denk aan Duitsland, Oostenrijk, de Ardennen,... Het resultaat is een gevarieerde puree boordevol smaak (spinazie, kastanjechampignons en walnoten), gecombineerd met smeuïge schnitzels. Ideale kost na een gezellige maar stevige wandeling door het bos!

Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree

Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree
Een groene kool doet niet onmiddellijk aan een fris gerechtje denken, eerder aan winterse stoofpotjes. Toch kan je een kool net zo goed fris en elegant op tafel toveren, het vraagt slechts iets meer moeite en een gebalanceerd recept. Het eerste aspect is voor jouw rekening, met het tweede helpen we je graag op weg! Met behulp van uitgelezen ingrediënten zoals rozijntjes, kokosschilfers en kastanjechampigons maak je zonder probleem iets origineel en lekker van een groene kool.

Aspergerolletjes van gerookte zalm met aardappelmousseline

Aspergerolletjes van gerookte zalm met aardappelmousseline
Asperges, het witte goud, zijn danig lekker van smaak dat ze niet al te veel aandacht nodig hebben. Met enkele rake ingrediënten heb je snel een topgerechtje op tafel dat heel feestelijk ingezet kan worden. Met wat gerookte zalm maak je zonder moeite zalige rolletjes. Met een schepje fluweelzachte aardappelmousseline er bij heb je een heerlijk bord dat zowel als voor- of hoofdgerecht geserveerd kan worden.

Schelvisrug in krokant kervelkorstje met brocollipuree

Schelvisrug in krokant kervelkorstje met brocollipuree
Bij vis in een korstje denken we meestal aan - nogal banale - fishsticks of - typisch Brits - fish 'n chips. Er zijn echter heel wat andere opties om een krokant stukje vis te serveren. In dit recept gaan we aan de slag met frisse kervel, magere maar smakelijke schelvis en werken we af met een smeuïge broccolipuree.