fusion? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 fusion? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - fusion

Snelle couscous met scampi en groentjes

Snelle couscous met scampi en groentjes
Moet het vandaag snel vooruit gaan, maar heb je geen zin in ongezonde fastfood? Dan is dit turbo-recept helemaal wat je zoekt. Tjokvol gezonde groentjes, malse scampi, heerlijk kruidig en in een wip klaar!

Stoofpotje van kikkererwten met kerstomaten en babyspinazie

Stoofpotje van kikkererwten met kerstomaten en babyspinazie
Kikkererwten zijn heel populair in vegetarische gerechten. Dat is niet toevallig, ze hebben een stevige structuur en zijn heel veelzijdig. Hun smaak is uitgesproken zonder dominant te zijn, waardoor vooral kruidige gerechtjes heel geschikt zijn. Deze lekker pittige stoofpot zit propvol smaak en doet heerlijk wegdromen over zonnige bestemmingen!

Papillot met kabeljauw, zoete aardappel en kokosmelk (Colruyt)

Papillot met kabeljauw, zoete aardappel en kokosmelk (Colruyt)
De zilte smaken van de zee zijn zo verfijnd dat je er perfect alle kanten mee op kan. Van heel klassiek tot speciaal exotisch! Spreekt dat laatste je wel aan? Dan is dit verfijnde recept van Colruyt helemaal wat je zoekt!

Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)

Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)
Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.

Risotto met witloof en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Risotto met witloof en gerookte zalm (Jeroen Meus)
In dit originele recept zorgt Jeroen Meus voor een smakelijke combinatie van een typische Italiaanse risotto met heerlijk Belgisch witloof en gerookte zalm. Het proberen waard!

Noedels met scampi en ananas

Noedels met scampi en ananas
Dit originele recept combineert oosterse keukens tot een pittig gerecht waar elke liefhebber van Aziatische en wereldkeukens geen nee tegen kan zeggen.

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)
Dit recept is een echte klassieker. Het is een mooi voorbeeld van fusion en wereldkeuken, het ontstond immers toen de Britse kolonisatoren de Indische keuken leerden kennen. Er bestaan heel wat verhalen over de oorsprong van het gerecht, net zoals er heel wat varianten en eigen recepten bestaan. Sandra Bekkari houdt het traditioneel: de basis blijft stukjes gemarineerde kip in een smeuïge getomateerde saus. Heerlijk!

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)
Varkensvlees is in West-Europa erg populair. Dag mag niet verwonderen, het vlees is schappelijk van prijs en mits de juiste bereidingswijze sappig, smakelijk en mals. Dit recept van Colruyt tilt een lekkere varkenshaas naar een hoger niveau met een krokant jasje van spek, een uitgelezen puree met drie groentjes en fijne champignons in een originele pesto-saus. Het resultaat is een tof recept dat heel wat keukens en invloeden combineert. Het proberen waard!

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof
De veelzijdigheid van pasta is eindeloos. Zowel met eenvoudige als iets meer verfijnde ingrediënten kan je heerlijke creaties op tafel toveren. Deze lekkere pasta zal je verbazen, naast het zachte roomsausje met malse stukjes kip is het witloof een wonderlijk lekkere toevoeging! Feestelijk lekker en toch gewoon.

Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)

Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)
Met dit smaakvolle recept van Colruyt laat je een kruidige Aziatische wind door je keuken waaien. Ideaal voor de liefhebber van oosterse gerechtjes, perfect om er kennis mee te maken.

Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje

Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.

Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)

Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)
Een stevig stuk rundsvlees zoals een sappige entrecôte koppelen we meestal niet snel aan pasta. Nochtans zijn frietjes niet noodzakelijk om er een lekker gerecht mee te bereiden, Jeroen Meus toont dat met een rijke peperroomsaus en spinazie en spaghetti een lekkere optie is.

Linguine met paprikareepjes en avocado

Linguine met paprikareepjes en avocado
Een lekkere vegetarische pasta is ideaal op een zonnige zomerdag. Daarnaast niets mis met een klassieke pasta pesto, soms wil je echter iets origineler. Dit recept beantwoordt perfect aan die twee ideeën: de paprikareepjes zorgen voor een verfijnde smaaksensatie, terwijl de avocado er een smeuïg geheel van maakt.

Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)

Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)
Hoewel 'dé oosterse keuken' een heel algemene term is, betreft het voor ons - Europeanen - voornamelijk smakelijke recepten en ingrediënten propvol smaak. Dit recept van Colruyt combineert verschillende invloeden om tot een ongelooflijk lekker gerechtje te komen.

Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)

Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)
Hoewel er niets mis is met de klassieke asperge-gerechten, is het toch ook leuk om wat creatiever uit de hoek te komen met ons witte goud. Vast tv-gezicht op vtm helpt je graag met deze smaakvolle en erg makkelijke risotto.