Recepten - dagelijkse kost
Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!
Tags: alledaags, aubergine, Belgisch, belgisch koken, courgette, dagelijks, dagelijkse kost, één, Europees, fusion, gewoon, Jeroen Meus, kip, kruiden, lekker, mediterraans, mediterraanse keuken, oven, ovenschotel, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, rigatoni, simpel, spek, spekjes, stoofpot, stoven, televisie, tuinkruiden, tv
Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.
Tags: alledaags, asperge, asperges, bekende chef, chef-kok, dagelijkse kost, één, ei, eieren, gerookte zalm, gewoon, hartig, hartige taart, Jeroen Meus, kaas, lente, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, quiche, room, simpel, taart, tv, witte asperges, zalm
Kabeljauw uit de pan met spekjes en broccolipuree (Colruyt)
Dit is een topgerecht op een alledaagse werkdag. Niet moeilijk, vol smaak, snel klaar en perfect voor het hele gezin!
Tags: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, broccoli, broccolipuree, comfort food, dagelijkse kost, eenvoudig, gerookt spek, gerookte spekblokjes, gewoon, gezin, gezinsvriendelijk, kabeljauw, kinderen, kindvriendelijk, knoflook, look, makkelijk, noordzee, puree, snel klaar, spek, spekjes, stoemp, surf and turf, vis, voor elke dag, witte vis, zee
Varkensgebraad met tripel en knolselder (Jeroen Meus)
In dit recept gaat Jeroen Meus de familiale toer op. Het is geen moeilijk en heel smaakvol gerechtje dat zelfs wat rustiek is. Verwacht geen speciale smaken of specifieke technieken: gewone en vooral lekkere alledaagse kost!
Tags: aardappelen, aardappelpuree, alledaags, appel, België, Belgisch, belgisch bier, bier, boerenkost, dagelijkse kost, één, eenvoudig, familie, gewoon, gezin, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, knolselder, knolselderpuree, laurier, patatten, puree, simpel, tripel, Varken, varkensgebraad, varkensvlees
Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.
Tags: aardappelen, appel, appels, bekende chef, dagelijkse kost, één, gezond, graanmosterd, Jeroen Meus, kabeljauw, knapperig, koolvis, krokant, kruidenkorst, laurier, mosterd, oven, panko, patat, patatten, peterselie, salade, simpel, televisie, tijm, tv, veldsa, vis
Risotto met witloof en gerookte zalm (Jeroen Meus)
In dit originele recept zorgt Jeroen Meus voor een smakelijke combinatie van een typische Italiaanse risotto met heerlijk Belgisch witloof en gerookte zalm. Het proberen waard!
Tags: alledaags, arborio, bekend, bekende chef, België, Belgisch, bouillon, dagelijkse kost, één, fusion, gerookt, gerookte zalm, Iatlië, italiaans, Jeroen Meus, knapperig, lof, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, radicchio, rijst, risotto, roodlof, simpel, smeuïg, snel klaar, televisie, tv, vis, vlug, wereldkeuken, witlof, witloof, zalm, zomers
Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus
Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?
Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)
Een stevige schep stoofvlees is een geliefde klassieker. Het wordt nog lekkerder wanneer je dat stoofvlees maakt van een stevig stuk wild: everzwijn! Jeroen Meus helpt je deze winterse topper klaarmaken, vergezeld van een fris witloofslaatje en een doodgewone, gekookte aardappel. Zo lekker, en toch alledaags.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, Bekgië, Belgisch, dagelijkse kost, ever, everstoofvlees, everzwijn, gewoon, herfst, Jeroen Meus, klassiek, mayonaise, normaal, oven, rode wijn, stevig, stoofvlees, stoven, stoverij, tijd genoeg, traag, wild, winter, witloof, witloofsalade, zoet en zout
Pot-au-feu van Mechelse koekoek (Jeroen Meus)
Dit is een klassiek recept van Jeroen Meus. Een pot-au-feu is een traditionele stoofpot die de kilte op winterse dagen onmiddellijk verdrijft. In deze variant gaat Jeroen aan de slag met een sappige Mechelse koekoek en winterse groentjes. Het resultaat is een heerlijk stevig, maar gezond, maal!
Tags: alledaags, dagelijkse kost, één, één pot, éénpansgerecht, eenvoudig, gezond, groenten, grootmoeders keuken, hartverwarmend, herfst, Jeroen Meus, kip, klassiek, klassieker, koude dagen, maaltijdsoep, mager, Mechelse, Mechelse koekoek, pot-au-feu, simpel, soep, stevig, stoofpotje, stoven, traditioneel, winter, wintergroenten, winters
Spaghetti alla carbonara met erwten (Jeroen Meus)
Jeroen neemt je met dit recept mee naar de eenvoudige en smaakvolle Italiaanse keuken. Tegelijkertijd blijft hij met één been in België staan, door toevoeging van frisse erwtjes en stukjes broccoli wordt dit een verrukkelijke variant die zeker het proberen waard is!
Tags: alledaags, authentiek, broccoli, carbonara, dagelijkse kost, één, eenvoudig, ei, eieren, erwt, erwten, erwtjes, italiaans, Italië, Jeron Meus, kaas, makkelijk, mediterraans, origineel, pancetta, pasta, pecorino, schapenkaas, simpel, spaghetti, spek, spekjes, stevig, televisie, tv, variant, volkoren, vrt, zonnig, zuiders
Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)
Het heilige duo: vis en puree. Op deze klassieke combinatie valt niets op te merken. Anderzijds kan je heel wat leuke accenten en varianten klaarstomen die je eenvoudige gerecht snel en makkelijk naar een hoger niveau tillen. Met de hulp van Jeroen Meus kan ook jij lekker variëren met vis en puree.
Tags: anijs, dagelijkse kost, één, gezond, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, leuk, noordzee, omega 3, origineel, pastis, puree, roodbaars, simpel, televisie, tomaten, tomatenolie, tomatensaus, tv, typisch, variant, venkel, venkelpuree, vis, vis op vel, voedzaam
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)
Een stevig stuk rundsvlees zoals een sappige entrecôte koppelen we meestal niet snel aan pasta. Nochtans zijn frietjes niet noodzakelijk om er een lekker gerecht mee te bereiden, Jeroen Meus toont dat met een rijke peperroomsaus en spinazie en spaghetti een lekkere optie is.
Tags: Belgisch, boerenkost, cognac, dagelijkse kost, één, entrecote, flamberen, fusion, geflambeerd, italiaans, Jeroen Meus, origineel, pasta, peper, peperroom, peperroomsaus, rood vlees, room, roomsaus, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, spagehtti, spinazie, steak, stevig, tussenrib
Slasoep met kippengehaktballetjes (Jeroen Meus)
Een frisse krop sla is een prima basis voor een knapperige salade, maar wist je dat je er ook een heerlijke soep mee kan bereiden? Met de deskundige hulp van Jeroen Meus maak je een lekkere pot soep die, vooral dankzij de lekkere balletjes, gesmaakt zal worden door het hele gezin!
Tags: dagelijkse kost, eenvoudig, gemixt, gerookt spek, grootmoeders keuken, ijsbergsla, Jeroen Meus, kip, kippenballetjes, kippengehakt, krop sla, kruiden, kruidentuiltje, laurier, low carb, makkelijk, mixen, mixer, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, simpel, sla, slasoep, soep, spek, spekjes, tijm
Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!
Tags: ahornsiroop, anders, appelsien, asian, Aziatisch, Azië, chili, Chinese kool, dagelijkse kost, eend, esdoorsiroop, fusion, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, marinade, noedels, noedelsalade, Oosters, Orientaals, origineel, pikant, pinda, pindanoten, pittig, sinaas, sinaasappel, soja, sojasaus, tataki, wakamé, zoet-zout
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!
Tags: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, bloemkool, dagelijkse kost, eenvoudig, gezond, graanmosterd, lente-ui, mager, makkelijk, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, noordzee, omega 3, patat, pattaten, pladijs, puree, schol, smaakvol, stoemp, vis, zee, zeekraal, zilt