rozijnen | rozijnen |

 

Recepten - rozijnen

Gegrilde zalm met pijnboompittensalsa (Ottolenghi)

Gegrilde zalm met pijnboompittensalsa (Ottolenghi)
Dit recept ontstond op een grappige manier. In de film 'Bridget Jones’s Baby' wordt het klaargemaakt als zou het een recept van topchef Yotam Ottolenghi zijn. Dat was verzonnen. Tot de chef de anekdote hoorde, en er dan maar effectief een gerecht van maakte met zijn typische signatuur: gebakken zalm met een verfijnde en verrassende salsa met pijnboompitjes, selder, olijven, kappertjes en rozijnen.

Appelmoescake

Appelmoescake
Staat er nog een restje appelmoes in de koelkast waar je niet meteen weg mee weet? Dan is deze leuke en erg gemakkelijke appelmoescake het recept dat je zoekt. Lekker als nagerecht of simpel tussendoortje.

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.

Broodpudding (Jeroen Meus)

Broodpudding (Jeroen Meus)
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.

Appelcake met rozijntjes

Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes
Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!

Appelflappen

Appelflappen
Al wie houdt van zoetigheid, moet deze eenvoudige klassieker geprobeerd hebben. Mat appeltjes en bladerdeeg maak je immers een heerlijk tussendoortje/dessertje. In dit recept leer je bovendien hoe je de vulling heerlijk kan pimpen.

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen
Kalkoen is een klassieker die tijdens de kerstdagen niet mag ontbreken. Indien juist bereid is het sappige vlees de perfecte basis voor allerlei feestelijke gerechten. Een gebraden kalkoen vraagt veel aandacht, vandaar dat een simpele rollade veelal interessanter is. In dit recept gaan we aan de slag met een feestelijke vulling en passende garnituren. Jouw kerstfeest kan met dit recept niet meer stuk!

Honingflapjes met brie en walnoten

Honingflapjes met brie en walnoten
Deze flapjes zullen je gasten versteld doen staan. De heerlijke combinatie van warm deeg, smeuïge kaas, zoete honing en krokante noten zal niemand onberoerd laten. Lekker als ontbijt, super als dessert. Vergeet ze vooral niet vers uit de oven te eten!

Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree

Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree
Een groene kool doet niet onmiddellijk aan een fris gerechtje denken, eerder aan winterse stoofpotjes. Toch kan je een kool net zo goed fris en elegant op tafel toveren, het vraagt slechts iets meer moeite en een gebalanceerd recept. Het eerste aspect is voor jouw rekening, met het tweede helpen we je graag op weg! Met behulp van uitgelezen ingrediënten zoals rozijntjes, kokosschilfers en kastanjechampigons maak je zonder probleem iets origineel en lekker van een groene kool.

Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw
Dit makkelijk receptje combineert erg lekkere smaken en is bovendien best gezond. Hou er enkel rekening mee dat het wel wat tijd en verschillende (minder gebruikelijke) ingrediënten vereist. Een ideaal receptje om rustig te genieten van het hele proces.

Broodpudding

Broodpudding
De kroon op elk feestelijk diner; een smakelijk dessertje. Dat hoeft lang niet altijd ingewikkeld of hoogstaand te zijn. Integendeel, met restjes oud brood bereid je zonder moeite een prima dessert uit grootmoeders keuken waar je nooit iets verkeerds mee kan doen.