knoflook | - deel 5 knoflook | - deel 5

 

Recepten - knoflook

Kabeljauw uit de oven met kerstomaatjes en paddenstoelen (Sandra Bekkari)

Kabeljauw uit de oven met kerstomaatjes en paddenstoelen (Sandra Bekkari)
Voor eenvoudige en lekkere gerechten die erg gezond zijn ben je bij Sandra Bekkari altijd aan het juiste adres. In dit snelle recept gaat ze aan de slag met een lekker stukje vis, kerstomaatjes en heerlijke paddenstoelen. Heerlijk simpel!

Gevulde courgette met gehakt

Gevulde courgette met gehakt
Een groente uithollen en vullen met een lekkere bereiding is een ideale manier om op een verrassende manier extra groentjes op tafel te toveren. Een simpel voorbeeld dat altijd smaakt: courgettes gevuld met gehakt. Ontdek in dit recept een extra smaakvolle variant, met extra veel smaak en enkele Mexicaanse accentjes.

Kippendijen met honing en mosterd

Kippendijen met honing en mosterd
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!

Kip alla cacciatore (Jamie Oliver)

Kip alla cacciatore (Jamie Oliver)
Met dit authentieke recept uit Italië kan je altijd scoren. "Alle cacciatora" kan je vertalen als "op jagers wijze", ofwel een simpele stoofpot met krachtige en eerlijke smaken. Ontdek in dit recept hoe Jamie Oliver deze Italiaanse klassieker met kip, tomaten en olijven klaarmaakt.

Rosbief, geroosterde aardappelen en gebakken bloemkool met pancetta (Jeroen Meus)

Rosbief, geroosterde aardappelen en gebakken bloemkool met pancetta (Jeroen Meus)
Voor Jeroen Meus, de sympathiekste tv-kok van Vlaanderen, is een rosbief het perfecte stuk vlees om op een feestelijker moment te serveren. Bereid op de juiste wijze is dit malse stuk rundsvlees een echte delicatesse. In dit feestelijke recept combineert Jeroen de fijne lapjes vlees met krokante aardappeltjes, gebakken bloemkool en een passend sausje.

Butternut-risotto met scampi

Butternut-risotto met scampi
Een vrij eenvoudige en alledaagse bereiding die toch ook feestelijk kan ingezet kan worden? Risotto! Deze smeuïge klassieker uit de Italiaanse keuken kan zonder problemen gecombineerd worden met allerlei ingrediënten. Deze variant met stukjes butternut en scampi is ideaal tijdens de herfst- en wintermaanden.

Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

Pastagratin met chipolata (Colruyt)

Pastagratin met chipolata (Colruyt)
Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel - heerlijk gegratineerd met kaas - is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!

Ovenschotel met kip en spinazie (Gordon Ramsay)

Ovenschotel met kip en spinazie (Gordon Ramsay)
In dit toffe gerecht gaat de Britse topchef Gordon Ramsay op zoek naar zo veel mogelijk smaak op een zo gezond mogelijke manier. Het is immers geen geheim dat veel dingen die we graag eten niet zo gezond zijn. Niets van dat in deze heerlijke low carb ovenschotel: kip, prei, witte bonen en spinazie garanderen een zalig avondmaal!

Hertenragout

Hertenragout
Geen herfst- en wintermaanden zonder wild op tafel! Die authentieke en karakteristieke smaken doen lekkerbekken watertanden. De beste aanpak is ook meteen de meest eenvoudige: een simpel stoofpotje is al meer dan voldoende om lekker wild, zoals hert, alle eer aan te doen. Deze eenvoudige ragout (die niet mis zou staan op een kerst- of nieuwjaarsfeest) moet je dan ook geprobeerd hebben!

Zeewolf met spek, geroosterde aardappel en veldsla (Jeroen Meus)

Zeewolf met spek, geroosterde aardappel en veldsla (Jeroen Meus)
Liefhebbers van vis weten dat zeewolf een absolute delicatesse is. Het malse vlees heeft veel smaak en laat zich makkelijk omringen door tal van ingrediënten. In dit recept kies Jeroen Meus voor een feestelijke aanpak: opgerold in spek, met knapperige aardappelen en frisse veldsla.

Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)

Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)
Heb jij restjes oud brood liggen? Gooi ze niet weg. Perfect voor een pappa al pomodoro!

Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)

Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)
Voor smakelijke en oerdegelijke dagelijkse kost moet je bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok slaagt er telkens weer in om met typische en betaalbare ingrediënten iets lekkers op tafel te toveren. Zo is dit meesterlijk eenvoudig gerecht perfect op een doordeweekse avond; Luikse pensen met een kruidig tomatensausje en gekookte patatjes. Soms moet dat echt niet meer zijn.

Chili van zwarte bonen

Chili van zwarte bonen
Voor een hartverwarmende portie veggie-food is dit recept met zwarte bonen, zoete aardappel en pittige smaakmakers de ideale keuze. Snel klaar, lekker gezond en perfect om in grote porties klaar te maken.

Konijn in donker bier

Konijn in donker bier
Wanneer de herfst weer in het land is, is het wildseizoen weer aangebroken. Dat staat voor hartverwarmende en oerdegelijke kost. Zo is konijn gegaard in donker bier een echte klassieker. Lekker vol van smaak en perfect als zondags (feest)maal. Vergeet echter het geheime ingrediënt niet: geduld.