Tijd genoeg | - deel 24 Tijd genoeg | - deel 24

 

Recepten - Tijd genoeg

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)
Ook voor originele visgerechtjes moet je bij het kookteam van Colruyt zijn. In dit lekker simpele recept met weinig ingrediënten spelen zeebaars en zeekraal de hoofdrollen. Niet moeilijk om klaarmaken en verrassend lekker. Het proberen waard!

Gemarineerde ribbetjes

Gemarineerde ribbetjes
Een echte klassieker op de barbecue: ribbetjes! Het geheim van lekkere ribbetjes zit vooral in de marinade, met dit eenvoudig recept kan je zelf aan de slag. Het is een prima basis waar je lekker op kan verder bouwen.

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)
De recepten van Jeroen Meus blinken uit in smaak en eenvoud. Je zou ze dan ook gerust als 'comfort food' kunnen omschrijven. Deze lekkere pasta is daar een fantastisch voorbeeld van. Vooral de kippenoesters - het allerbeste maar ook weinig bekende stukje van een kip - zijn om duimen en vingers af te likken.

Parisien Gin Tonic

Parisien Gin Tonic
Deze originele cocktail met gin kan je zowel met als zonder tonic drinken. Zonder tonic ben je zeker van een karaktervolle aperitief, met tonic is deze Parisien een verfrissende cocktail waar je best van geniet op een zonnig terrasje.

Coleslaw

Coleslaw
Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).

Blackberry Lemon Gin-Tonic

Blackberry Lemon Gin-Tonic
Er gaat niets boven een frisse Gin-Tonic als aperitiefje op een mooie zomerdag. Mag het voor jou echter wat avontuurlijker zijn? Dan is deze smaakvolle variant met braambessen een absolute aanrader. Heerlijk fris en toch fruitig!

Aardbeienmousse (Sandra Bekkari)

Aardbeienmousse (Sandra Bekkari)
Wie tuk is op lekkere maar luchtige dessertjes, moet deze luchtige aardbeienmousse van Sandra Bekkari zekers een proberen. Met een minimum aan ingrediënten en inspanning kan je voor een lekkere afsluiter zorgen.

French Martini

French Martini
Op de beroemde Martini bestaan talloze varianten. Als een cocktail gerust zoet mag zijn voor jou, zal een French Martini je zeker bevallen. Met wodka, frambozenlikeur en vers ananassap zorg je voor een originele variant.

Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)

Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!

Bellini

Bellini
Een Bellini is een heel klassieke en luxueuze cocktail waar je echt mee kan uitpakken op een feestelijk moment. De van oorsprong Italiaanse cocktail combineert Prosecco (Italiaanse schuimwijn) met perzikpuree.

Pizza Fiorentina

Pizza Fiorentina
Als je dol bent op pizza's en graag vegetarisch eet is deze klassieker een must. Een pizza Fiorentina is een heerlijk simpele en authentieke pizza zonder tomatensaus maar met spinazie en ei.

Dry Martini

Dry Martini
De ultieme cocktail kan niet anders dan een Martini zijn. Er bestaan heel wat varianten, maar de enige echte is de droge versie: de Dry Martini. Verfrissend in alle eenvoud en toch stijlvol.

Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)

Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.

Boeuf Bourguignon (slowcooker)

Boeuf Bourguignon (slowcooker)
Lekkerbekken en geoefende koks weten dat lekker eten nooit zonder één essentieel ingrediënt kan klaargemaakt worden: geduld. Heel veel producten hebben baat bij een rustige bereidingswijze om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Boeuf Bourguignon, het Franse antwoord op ons stoofvlees, is daar een excellent voorbeeld van. Klaargemaakt in een slowcooker zorg je voor een nog verfijnder en smaakvoller resultaat!

Aziatische preisoep

Aziatische preisoep
Niks eenvoudiger en plaatselijker dan preisoep, toch? Nochtans kan je er met de juiste smaakmakers zoals koriander en kokos ook een fantastisch lekker Aziatisch soepje van maken.