Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro
Gegrilde nougat met esdoornsiroop
Na een uitgebreid diner is een lekker dessert nooit overbodig, al kan het soms vervelend veel werk vragen. Probeer daarom dit belachelijk eenvoudig receptje eens. Voor de echte zoetekauw, in een handomdraai klaar én origineel. Je hoeft enkel de thee en de koffie nog klaar te zetten.
Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje
Een feestelijk voorgerecht vraagt om feestelijke ingrediënten. Met een eendenfilet (of borst) zit je alvast op het juiste spoor, met dit recept wordt het helemaal een topper!
Mini appelflappen
Na een gezellig diner kan een tof dessertje niet ontbreken. Dat hoeft heus niet gecompliceerd, mierzoet of vettig te zijn. Een lekkere kop koffie of thee en deze mini-appelflapjes - die in een handomdraai klaar zijn - en je gasten zijn zonder twijfel voldaan.
Pasta met gerookte zalm in roomsaus
Een smeuïge pasta is nooit verkeerd. Snel klaar, makkelijk op smaak te brengen en geliefd bij jong en oud. Met wat gerookte zalm en een kruidig roomsausje zijn je eters dadelijk in de wolken!
Berkshire melkbig met crumble, witloof en oesterzwammensaus
Wanneer je gasten wil imponeren en plezieren met een feestelijk menu, is het vaak lang zoeken naar een uitgelezen hoofdgerecht. Op alle vlakken de juiste balans vinden is niet makkelijk: je wil geen fortuin uitgeven maar wel met lekkere producten werken, je wil geen uren in de keuken staan maar het mag gerust uitgebreid zijn,... Lastig! Tenzij je met dit recept aan de slag gaat. Zalig feestelijk!
Tartaar van gerookte zalm
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.
Gegratineerde risoni met kip
Met risoni (of orzo, in het Grieks) kan je erg verrassende pasta serveren: deze fijne pasta heeft de vorm van rijstkorrels en leent zich uitstekend tot romige, smeuïge pastaschoteltjes. Met kippenblokjes en een kruidige saus vol zuiderse smaken is het feest compleet.
Gestoofde braadkip met fijne kruiden
Kip serveren lijkt vrij banaal, vooral de weinig culinaire (maar stiekem lekkere) versie met rijst, curry en ananas is niet meteen feestelijk, noch origineel. Kip leent zich nochtans tot heel wat smaken, vooral fijne kruiden kunnen het malse vlees als geen ander doen schitteren. Met wat groentjes erbij heb je zonder moeite een heerlijke, feestelijke ovenschotel gemaakt.
Quiche met gehakt en rucola
Quiche is zonder twijfel een lieverlingsklassieker in heel wat huishoudens. Snel, makkelijk en vooral eindeloos veel opties. Hoewel de klassieke receptjes top zijn (spek en prei, zalm en spinazie,...) kan een gedurfdere aanpak net zo goed bekoren. In dit recept gaan we aan de slag met kalfsgehakt, rucola, kerstomaatjes, courgette en Parmezaanse kaas. Klinkt heerlijk, toch?
Pizza met spek, paprika en champignons
Met een versgebakken pizza kan je iedereen plezieren. Lekker, snel klaar en stukken gezonden dan diepvrieskost. Dit recept vertelt je hoe een zalige pizza met spekjes, paprika en champignons te bereiden. Heerlijk!
Balletjes in tomatensaus met champignons
Op zoek naar eenvoudige, nostalgische smaken? Dit recept vertelt je hoe een absolute klassieker uit de keuken van moemoe klaar te maken: balletjes in tomatensaus! De champignons zorgen voor een rijker en voller geheel.