Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner
Gegrilde mosselen
Hoewel er weinig kan tippen aan klassiek gegaarde mosselen, zijn ze met een beetje meer aandacht net zo goed in te zetten als simpel hapje of voorgerecht.
Tags: aperitief, Belgisch, chapelure, eenvoudig, feestelijk, gegrild, grillen, hapje, look, makkelijk, mosselen, noordzee, paneermeel, parmezaan, parmezaanse kaas, simpel, snel, vis, vlug, voorgerecht, witte wijn, zee, zeevruchten
Fettuccelle met grijze garnalen en erwtjes
Een lekkere pasta is zelden ingewikkeld, integendeel. Pasta draait immers rond de pasta op zich, daar hoeft niet al te veel gedoe bij. Net als dit kinderlijk eenvoudig en toch erg lekker receptje: stevige pasta, grijze garnalen, krokante erwtjes met een zacht en subtiel sausje op basis van een weinig room en witte wijn. Zeg nou zelf, dat klinkt lekker!
Appelmoes
Bestaat er iets eenvoudiger waar je jong en oud immer kan plezieren dan appelmoes? Het oeroude recept is onwaarschijnlijk eenvoudig, zoals je dadelijk zal merken. Gedaan met kant-en-klare appelmoes, voortaan maak je die gewoon zelf. Lekkerder, gezonder en goedkoper!
Rucolasoep met zongedroogde tomaatsnippers
Soep hoeft niet exclusief voor de winter te zijn, met de juiste ingrediënten kan je net zo goed een zomers soepje klaarmaken. Deze eenvoudige maar lekkere en gezonde rucolasoep is zowel geschikt als voorgerecht, als hoofdgerecht (met brood) of tussendoortje.
Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat
Mager. Gezond. Vlug klaar. Supersimpel. Vegetarisch, zelfs veganistisch. Boordevol smaak en vitaminen. En bovenal heerlijk lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel neen, deze pasta bestaat uit eenvoudige maar doeltreffende ingrediënten en zal je verbazen. Dit is échte dagelijkse kost waar werkelijk niets op aan te merken valt. Proberen maar!
Aspergerolletjes van gerookte zalm met aardappelmousseline
Asperges, het witte goud, zijn danig lekker van smaak dat ze niet al te veel aandacht nodig hebben. Met enkele rake ingrediënten heb je snel een topgerechtje op tafel dat heel feestelijk ingezet kan worden. Met wat gerookte zalm maak je zonder moeite zalige rolletjes. Met een schepje fluweelzachte aardappelmousseline er bij heb je een heerlijk bord dat zowel als voor- of hoofdgerecht geserveerd kan worden.
Tags: aardappelen, asperge, asperges, boerenkost, eenvoudig, feest, gerookte zalm, hoofdgerecht, klassiek, lente, luchtig, melk, mousseline, olie, olijfolie, patat, patatten, puree, room, truffelolie, vis, voorgerecht, witte goud, zalm
Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas
Een varkenshaasje is het fijnste stukje varkensvlees. Deze filet is heel populair in verschillende gebieden, indien goed bereid is het immers heerlijk mals en fijn vlees waar je alle kanten mee op kan. In dit originele recept wordt de varkenshaas gevuld met fijne spinazie en mozzarella, wat een heerlijk zomers gerecht oplevert dat je gasten zal verrassen!
Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa
Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!
Tags: Aziatisch, barbecue, bbq, citroen, citroengras, citroensap, exotisch, fusion, garnaalstaarten, garnalen, gember, grill, grillen, koriander, look, makkelijk, mango, olijfolie, Oosters, rijst, rode tonijn, salsa, saté, scampi, sesam, sesamolie, simpel, snel, soja, sojasaus, spies, tomaten, tonijn, vis, zomer, zonnig
Linzenstoofpotje met worstjes
Een dampend stoofpotje is altijd heerlijke kost. Warm, simpel, smaakvol en eenvoudig. Perfect na een lange dag om lekker van te smullen. Dit, grotendeels op de Duitse keuken geïnspireerde, stoofpotje is lekker smeuïg en stevig dankzij de smaakvolle linzen en fijne worstjes. Een verrassend lekker en eenvoudig gerecht om jong en oud mee te plezieren.
Tags: aardappelen, Belgisch, boerenkost, Duits, Duitsland, gerookt spek, grootmoeders keuken, linzen, linzensoep, linzenstoofpot, linzentopf, makkelijk, peterselie, simpel, spek, spekreepjes, stevig, stew, stoofpot, stoven, worst, worstjes, wortelen
Indische curry met bloemkool en rijst (Jeroen Meus)
Vegetarisch koken blijft voor heel wat Europeanen een uitdaging, vaak missen we bepaalde smaken en texturen. Eventjes bij de (verre) buren gaan kijken kan helpen, vooral Oosterse keukens zijn erg bedreven in Vegetarische gerechten. Jeroen Meus helpt je op weg met deze Indische curry met bloemkool, bomvol exotische smaken. Lekker, gezond en helemaal vegetarisch - zelfs veganistisch.
Tags: bloemkool, chili, curry, exotisch, garam masala, gember, Indisch, Jeroen Meus, kikkererwten, kokos, kokosmelk, komijn, koriander, kurkuma, Oosters, paprika, pikant, pittig, rijst, rode paprika, vegetarisch, wereldkeuken
Italiaanse courgettesoep
Een soepje vraagt nooit veel werk, smaakt altijd en is best gezonde kost. Als voorgerecht of met wat brood, met deze Italiaanse courgettesoep breng je lekkere mediterraanse geuren en smaken in huis!
Tags: basilicum, bouillon, courgette, courgettes, courgettesoep, gezond, groentesoep, italiaans, knoflook, look, makkelijk, minestrone, pepertje, soep, tomaten, zonnig, zuiders
Quiche met venkel en roodbaars
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!
Tags: bladerdeeg, dille, ei, eieren, Emmentaler, gemarineerd, groentetaart, hartige taart, kaas, kruimeldeeg, kurkuma, limoen, marinade, marineren, melk, oven, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, quiche, roodbaars, room, simpel, snel, venkel, vis, vlug, walnoten
In limoncello gemarineerde eend
Limoncello kent elke lekkerbek als een eenvoudig maar lekker aperitiefje op basis van citroenen uit Italië. Minder bekend is dat je hier ook prima mee kan koken, vooral als marinade zorgt het zoete drankje voor fijne smaaktoetsen. In dit klassieke recept uit de Italiaanse mama's hun keuken gaan we aan de slag met eend.
Tags: citroen, citroenen, eend, eendenborst, eendenfilet, gemarineerd, gevogelte, italiaans, Italië, limoncello, marinade, oven, pasta, pijnboompitten, rucola, wild, zeste, zomer, zonnig
Pasta met scampi in een curryroomsausje
Met pasta kan je alle kanten uit, dat is vast de reden waarom het zo'n populair ingrediënt is. Dit gerecht bewijst dat er - letterlijk - geen grenzen staan op een snelle maar smakelijke pasta-hap. Met inspiratie en ingrediënten uit alle windstreken verras je alle tafelgenoten met deze pasta met scampi in curryroomsaus.
Tags: curry, curryroomsaus, Engelse saus, fushion, italiaans, makkelijk, marjolein, Oosters, Orientaals, pasta, room, roomsaus, scampi, snel klaar, snelle hap, soja, sojascheuten, vis, vlug, wereld, wereldkeuken, Worcestershiresaus
Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens)
Dit zalige soepje komt uit de erg succesvolle receptentrommel van Pascale Naessens. Zoals je mag verwachten van haar gerechten is dit een simpel, gezond maar geweldig lekker soepje. Een absolute aanrader!
Tags: bosuitjes, bruine champignons, champignons, garnalen, gezond, grijze garnalen, lente-ui, mager, makkelijk, paddenstoelen, Pascale Naessens, pijpajuin, snel, soep, soepje, soja, sojasaus, vlug