Beginner | - deel 30 Beginner | - deel 30

 

Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner

Zeebrasem (Dorade) met rozemarijn uit de oven

Zeebrasem (Dorade) met rozemarijn uit de oven

Gegrilde gezonde groenten

Gegrilde gezonde groenten
Gegrilde gezonde groenten, lekker met vers knapperig brood of bij een stukje gegrild vlees. Ideaal ovengerecht als je ondertussen nog huishoudelijke taken wil uitvoeren!

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.

Hot Apple Toddy (warme wintercocktail)

Hot Apple Toddy (warme wintercocktail)
Iedereen kent Glühwein. Zoek je iets waarmee je origineel uit de hoek kan komen tijdens het kerstfeest?  Laat je gasten dan kennismaken met de Hot Apple Toddy! Deze cocktail leerden we jaren geleden leren kennen op een kerstmarkt in Dublin. Het is een warme alcoholische drank met appelsap, whisky en kruiden. Heerlijk! Daarmee zal je familie en vrienden aangenaam kunnen verrassen! En je huis gaat er nog lekker van ruiken ook.

Casino

Casino
Zin in een leuke, klassieke cocktail? Deze 'Casino' werd voor het eerst vermeld rond 1930 en is een fraai voorbeeld van een eenvoudige maar lekkere en stijvolle cocktail op basis van gin.

Aviation

Aviation
Als je graag een klassieke maar uitzonderlijke cocktail wil proberen, dan is een Aviation perfect. Dit drankje werd in Amerika bedacht en valt op door de kleur, een likeur op basis van viooltjes is immers een belangrijk onderdeel. Aangevuld met gin en citroensap is dit een heerlijke, verfrissende aperitief.

Entrecote met Parmezaansaus en penne

Entrecote met Parmezaansaus en penne
Een lekker biefstukje combineren we vaak met frietjes. Niets mis mee, maar een originelere aanpak kan ook eens smaken. In dit recept tilt de romige saus het sappige vlees naar een hoger niveau. Een ideale maaltijd om op een gewone weekdag zonder al te veel moeite lekker én verrassend te koken.

Broccolicurry met linzen en eitjes

Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.

Pumpkin Pie Martini

Pumpkin Pie Martini
Nog op zoek naar de perfecte Halloween-cocktail? Jouw zoektocht is voorbij: deze Pumpkin Pie Martini proeft als een stukje pompoentaart in een vervaarlijk lekker drankje.

Farfalle met halloumi

Farfalle met halloumi
Een simpele pasta is de beste oplossing om op drukke dagen snel en lekker te koken. Dat hoeft trouwens lang niet altijd met vlees te zijn. Halloumi, de harde cypriotische kaas die niet smelt, is zalig smaakvol en maakt van deze simpele pasta de perfecte veggie-maaltijd.

Vanillepudding met speculaascrumble

Vanillepudding met speculaascrumble
Er gaat niets boven een lekker dessert om je maaltijd gezellig mee af te sluiten. Vaak hoeft dat zelfs niet ingewikkeld te zijn, een simpele vanillepap is heerlijk simpel en perfect. Met speculaascrumble maak je er echter, zonder veel moeite, toch net dat ietsje meer van.

Biefstuk met speculaassaus (Colruyt)

Biefstuk met speculaassaus (Colruyt)
Een lekkere doordeweeks maaltijd klaarmaken die toch een beetje origineel is? Daarvoor moet je bij Colruyt zijn! De smeuïge speculaassaus maakt dit simpele gerechtje net tot dat ietsje meer. Heerlijk!

Cranberry Margarita

Cranberry Margarita
Niets mis met een lekkere Margarita, maar deze originele variant is zeker het proberen waard. Met de zacht-zure smaak van veenbessen maak je in geen tijd een perfecte aperitief die klassiek maar toch origineel is.

Houthakkerspannetje

Houthakkerspannetje
Hou je van koken naar het seizoen? Dan is dit recept perfect om een herfstdag lekker af te sluiten. Met onder meer spekjes, spruitjes en ander lekkers uit de herfst is dit houthakkerspannetje een heerlijk éénpansgerecht dat iedereen kan klaarmaken.

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!