Brits | - deel 2 Brits | - deel 2

 

Recepten - Brits

Pink Gin

Pink Gin
Voor liefhebbers van gin is deze ongelooflijk eenvoudige cocktail een must-drink! Met niet meer dan gin en angostura bitters zorg je voor een verfrissende en karaktervolle aperitief. Leuk weetje: het drankje werd bedacht voor de Royal Navy. De 'bitters' waren een medicijn, de gin maakte het drinkbaar.

Rozemarijn Gin Tonic

Rozemarijn Gin Tonic
Een geslaagde Gin-Tonic heeft net dat beetje meer nodig om écht geslaagd te zijn. Niets mis met de basis, natuurlijk, maar een eenvoudig detail zorgt voor heel wat smaaksensatie. Zoals een takje rozemarijn, bijvoorbeeld!

Hugo’s Gin Tonic

Hugo’s Gin Tonic
Iedereen kent Gin-Tonic, en ook een 'Hugo' is tegenwoordig geen onbekend drankje meer. Wist je echter dat ze ook te combineren zijn tot een fantastisch frisse cocktail?

Blackberry Lemon Gin-Tonic

Blackberry Lemon Gin-Tonic
Er gaat niets boven een frisse Gin-Tonic als aperitiefje op een mooie zomerdag. Mag het voor jou echter wat avontuurlijker zijn? Dan is deze smaakvolle variant met braambessen een absolute aanrader. Heerlijk fris en toch fruitig!

Tartaarsaus

Tartaarsaus
Een lekker stukjes vis heeft weinig extra nodig: doe er verse tartaarsaus bij en je gerecht is sowieso top! Ontdek in dit recept hoe je de enige echte, authentieke tartaarsaus zelf moet klaarmaken!

Seafood chowder

Seafood chowder
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.

John Collins

John Collins
De John Collins zou wel eens één van de oudst bekende cocktails kunnen zijn. Het drankje zou vernoemd geweest zijn naar een ober uit het 19de-eeuwse Londen die deze frisse cocktail op basis van gin bedacht. Daar het nog steeds een echte klassieker is, mag je er zeker van zijn dat deze eenvoudige maar beroemde cocktail absoluut te smaken is.

Bramble

Bramble
Deze relatief jonge cocktail werd snel beroemd en is vooral populair in de lente. De likeur van braambessen is verantwoordelijk voor de opvallende smaak, kleur en naam.

Paradise

Paradise
Op zoek naar een originele en smaakvolle aperitief? Dan is een Paradise, zoals de naam uiteraard al weggeeft, een fantastische keuze!

Rusty Nail

Rusty Nail
Dit is een heel eenvoudige en toch heel uitgesproken cocktail. Het geheim zit 'm in Drambuie, een uniek drankje uit Schotland dat whisky met een selectie kruiden en honing mengt. De Rusty Nail is dan ook perfect voor liefhebbers van whisky die na het diner iets specialer dan gewoon een glaasje Scotch kunnen waarderen.

Black Velvet

Black Velvet
Achter deze classy cocktail zit een luguber verhaal. Hij werd immers gecreëerd om het overlijden van Albert van Saksen-Coburg en Gotha in 1861 te herdenken/vieren. Vandaar de sierlijke maar sombere kleur en naam. Dat neemt niet weg dat deze cocktail voor echte fijnproevers is. Bovendien is ie heel makkelijk zelf te bereiden.

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble
Verse rabarber is één van de vele culinaire hoogtepunten die de lente rijk is. Vanaf mei is deze smakelijke groente (jawel, rabarber is een groente) 'in seizoen'. De typische zoet-zure smaak vraagt weinig extra om te schitteren. Deze eenvoudige crumble is heel populair in Groot-Brittannië. Ideaal als makkelijk dessert of vieruurtje!

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)
Dit recept is een echte klassieker. Het is een mooi voorbeeld van fusion en wereldkeuken, het ontstond immers toen de Britse kolonisatoren de Indische keuken leerden kennen. Er bestaan heel wat verhalen over de oorsprong van het gerecht, net zoals er heel wat varianten en eigen recepten bestaan. Sandra Bekkari houdt het traditioneel: de basis blijft stukjes gemarineerde kip in een smeuïge getomateerde saus. Heerlijk!

Lemon curd met blauwe bessen

Lemon curd met blauwe bessen
Dit dessert is niet erg bekend in België, in Groot Brittanië is het echter een klassieker. Het is niet erg gemakkelijk, wanneer je de temperatuur niet goed controleert mislukt het snel. Maar eenmaal in de vingers zal je deze zoete maar frisse zonde vaak klaarmaken. Heerlijk met blauwe besjes!

Beef & Guinness pie met puree (Jamie Oliver)

Beef & Guinness pie met puree (Jamie Oliver)
Met dit geweldige recept haalt je een stukje Ierland in huis. Dit soort recepten is er erg typisch. Het is stevige, smaakvolle kost die niet moeilijk om maken of kostelijk is. Het is dan ook het soort gerecht dat je in heel wat Ierse pubs kan bestellen. Echte barfood!