Recepten - variant
Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)
Een ietwat vergeten klassieker uit onze streken is waterzooi. Het idee is simpel en lekker veelzijdig: een ingedikte soep waar alle denkbare ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden. De ultieme klassieker uit Gent wordt met kip bereid, maar je kan dus evengoed met vis aan de slag. Precies wat het kookteam van Colruyt in dit voedzame gerecht doet.
Tags: aardappel, aardappelen, alle seizoenen, authentiek, België, Belgisch, bleekselder, bloem, boter, éénpansgerecht, ingebonden, ingedikt, noordzee, peterselie, pladijs, pladijsfilet, romig, room, roux, selder, soep, typsich, variant, venkel, vis, visbouillon, visfond, vlaams, Vlaanderen, waterzooi, witte selder, wortel, wortelen
Courgetti met paprikasaus en halloumi (Sandra Bekkari)
In dit vegetarische recept presenteert Sandra Bekkari haar unieke manier om een ultra-gezonde spaghetti bolognese klaar te maken. Het is een geweldige manier om veel meer groentes op tafel te toveren, low-carb te eten en toch niet in te boeten aan smaak. Met courgette, geroosterde paprika, tomaatjes en halloumi zorgt Sandra voor een gezonde smaakexplosie!
Tags: basilicum, bolognese, courgette, courgetti, dieet, diëten, geen pasta, gegrilde kaas, geroosterde paprika, gezond, glutenvrij, grilkaas, halloumi, italiaans, kaas, kerstomaten, knoflook, kruidig, look, low carb, mager, mediterraans, origineel, paprika's, paprikasaus, Provençaalse kruiden, rode paprika, rode ui, Sandra Bekkari, spaghetti, tomaten, trostomaatjes, variant, vegetarisch, veggie, vermageren, verrassend
Courgette carbonara
Een authentieke spaghetti carbonara kan je niet echt gezond noemen. Deze pastabereiding zou dan ook bedacht geweest zijn door arbeiders die een snelle en bovenal stevige hap nodig hadden. Dit recept lost dat probleem grotendeels op door de smeuïge pasta in gegrilde courgettes te serveren. Origineel, mooi op je bord en niet moeilijk!
Tags: carbonara, courgette, eieren, gegrilde groenten, gerookt spek, gezonde variant, italiaans, Italië, kaas, klassiek, klassieker, knoflook, mediterraans, met een twist, olijfolie, oven, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, peper, peterselie, room, snel klaar, spaghetti, spek, variant, volkoren spaghetti, zwarte peper
Lasagne van witte kool (Sandra Bekkari)
Lasagne kent iedereen als de ultieme klassieker uit de Italiaanse keuken om je mond aan te verbranden maar waar je toch niet genoeg van kan krijgen. Deze smeuïge smaakbom blinkt helaas ook uit in calorieën, iets waar Sandra Bekkari wel een oplossing voor heeft. Ontdek in dit recept haar verrassende lasagne (zonder pasta of vlees!) met witte koolbladen en veel groentjes!
Tags: afslanken, afvallen, basilicum, champignon, champignons, dieet, geen gluten, geen pasta, geen vlees, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gezond, glutenvrij, gratin, gratineren, italiaans, Italiaanse keuken, Italië, kaas, lasagna, lasagne, linzen, mager, origineel, oven, ovenschotel, sana, Sandra Bekkari, selder, speciaal, tomatensaus, uniek, variant, vegetarisch, veggie, vermageren, verrassend, wortel
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!
Tags: alledaags, comfort food, dagelijkse kost, easy, emmental, Emmentaler, geraspte kaas, gratin, gratineren, Gruyère, kaas, kaassaus, kids, kinderen, kindvriendelijk, macaroni, oven, ovenschotel, pasta, roux, simpel, spinazie, variant, vis, voor elke dag, witte saus, zalm
Gegratineerde hespenrolletjes (Sandra Bekkari)
Het handelsmerk van Sandra Bekkari is lekkere gerechten in een gezond jasje steken. Zo pakt ze in dit recept onze overheerlijke klassieker aan: hespenrolletjes met kaassaus. De basis is vrijwel identiek, door de witte saus te vervangen door een bloemkoolsaus zorgt ze echter voor een zeker zo lekker maar veel gezonder resultaat. Absoluut het proberen waard!
Tags: België, Belgisch, bloemkool, bloemkoolsaus, dieet, diëten, gartineren, gegartineerd, gegrild, gezond, gezonde variant, grillen, herfst, hesp, hespenrolletjes, kaas, klassieker, mager, met een twist, minder calorieën, minder koolhydraten, minder vet, ovenschotel, sana, Sandra Bekkari, variant, vermageren, verrassend, winter, winters, witloof, witloofrolletjes
Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.
Tags: authentiek, Belgisch, Blegië, boerenkost, Colruyt, feestdagen, feestelijk, frieten, frietjes, gewoon, gewoon lekker, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kroketjes, kroketten, lokaal, met een slaatje, opvallend, rode wijn, rundsstoverij, rundsvlees, stoofpot, stoofvlees, stoven, stoverij, typisch, variant, vlaams, Vlaanderen, winter, wintergerecht
Donauwelle-cake
Een fantastisch lekkere taart uit Duitsland is de befaamde Donauwelle. Deze taart met chocolade en krieken dankt haar naam aan de golfjes die er in te zien zijn. Er zelf eentje maken is helaas een stevige uitdaging. Dit eenvoudige recept helpt je richting dezelfde smaken, maar vertrekt van een klassieke cake. Lekker en vooral haalbaar!
Tags: aangepast, bakken, bloem, boter, cake, chocolade, dessert, donauwelle, Duits, Duitsland, eenvoudige variant, eieren, kids, kinderen, krieken, nagerecht, oven, pure chocolade, snack, suiker, tussendoor, tussendoortje, variant, verjaardag, zoet, zoetigheid, zwarte chocolade
Citroentiramisu (Jeroen Meus)
Vrijwel iedereen is ongetwijfeld vertrouwd met één van de meest beroemde Italiaanse desserts: tiramisu. Dit lekkere nagerecht op basis van mascarpone is een stevige afsluiter. Jeroen Meus vertelt je in dit recept hoe je een frissere variant kan maken met citroen. Zeker zo smeuïg en heerlijk zomers!
Tags: citroen, citroenkoekjes, citroensap, dagelijkse kost, dessert, eieren, fris, italiaans, Italië, Jeroen Meus, koffie, limoncello, mascarpone, mixer, nagerecht, speciaal, suiker, thee, tiramisu, toetje, variant, vegetarisch, veggie, zoet, zomer
Penne pesto met broccoli en kastanjechampignons (Sandra Bekkari)
Het succes van Sandra Bekkari haar recepten zit in eenvoud, smaak en gezondheid. Daar is dit snelle recept een leuk voorbeeld van: een klassieke pasta pesto wordt zo veel meer na de Bekkari-makeover door toevoeging van broccoli en champignons.
Tags: basilicum, broccoli, champignon, champignons, gezond, gezonde variant, italiaans, Italië, kastanjechampignon, kastanjechampignons, mager, magere variant, met een twist, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, rode ui, Sandra Bekkari, traditioneel, typisch, variant, vegetarisch, veggie, volkoren pasta, volkoren penne
Eendenragout
Ragout kennen we ook als vol-au-vent, de typische bereiding uit de Franse keuken die stevige saus op basis van bloem en boter combineert met malse stukjes vlees en groentjes. De ultieme klassieker is uiteraard met kip en champignons, maar je kan er wel degelijk varianten op klaarmaken. Deze winterse ragout van eend vraagt wat werk, maar het feestelijke resultaat zal niemand teleurstellen.
Tags: bouillon, bouillon maken, bruine champignons, champignon, champignons, chic, chique, eend, eendenragout, feest, feestdagen, feestelijk, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gerookt spek, gerookte spekblokjes, grootmoeders keuken, herfst, kastanje champignons, kastanjechampignons, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kroket, kroketten, kruiden, kruidig, kruidnagel, laurier, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, peterselie, ragout, rijkelijk, rode wijn, roux, saus, spek, spekreepjes, tijm, variant, variant op een klassieker, vol-au-vent, wild, wilde eend, wildseizoen, winter, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.
Tags: alternatief, cayennepeper, champignons, comfort food, courgette, dagelijkse kost, één, Emmentaler, feestje, gehakt, gemalen kaas, Gruyère, herbes des provence, Jeroen Meus, kids, kinderen, kinderfeestje, kip, kippengehakt, kippenkruiden, kruidig, mediterraans, mest een twist, op kamp, origineel, paprika, paprikapoeder, passata, pasta, provençaals, Provençaalse kruiden, rozemarijn, selder, smaakvol, spaghetti, spaghetti bolognese, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tv, twist, vakantie, variant, veel groentjes, voor kinderen, wortel, zuiders
Spaghetti alla carbonara met erwten (Jeroen Meus)
Jeroen neemt je met dit recept mee naar de eenvoudige en smaakvolle Italiaanse keuken. Tegelijkertijd blijft hij met één been in België staan, door toevoeging van frisse erwtjes en stukjes broccoli wordt dit een verrukkelijke variant die zeker het proberen waard is!
Tags: alledaags, authentiek, broccoli, carbonara, dagelijkse kost, één, eenvoudig, ei, eieren, erwt, erwten, erwtjes, italiaans, Italië, Jeron Meus, kaas, makkelijk, mediterraans, origineel, pancetta, pasta, pecorino, schapenkaas, simpel, spaghetti, spek, spekjes, stevig, televisie, tv, variant, volkoren, vrt, zonnig, zuiders
Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)
Het heilige duo: vis en puree. Op deze klassieke combinatie valt niets op te merken. Anderzijds kan je heel wat leuke accenten en varianten klaarstomen die je eenvoudige gerecht snel en makkelijk naar een hoger niveau tillen. Met de hulp van Jeroen Meus kan ook jij lekker variëren met vis en puree.
Tags: anijs, dagelijkse kost, één, gezond, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, leuk, noordzee, omega 3, origineel, pastis, puree, roodbaars, simpel, televisie, tomaten, tomatenolie, tomatensaus, tv, typisch, variant, venkel, venkelpuree, vis, vis op vel, voedzaam