Oosters? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Oosters? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - Oosters

Japanse zalmtartaar

Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.

Pikante kipreepjes met kokosrijst

Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.

Pittige zalmtartaar met kokos

Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.

Zalm Teriyaki

Zalm Teriyaki
De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.

Herfstcurry

Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.

Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)

Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)
Wie aan stoofpotjes denkt, denkt vlug aan typische winterkost. Hoewel daar niets mis mee is, kan je het ook in meer exotische oorden gaan zoeken. Dit recept van Colruyt - dat je bij voorkeur een dag op voorhand maakt - gaat de oosterse toer op door mals kalkoenstoofvlees te combineren met kokos, prei en bamboescheuten. Lekker, origineel en absoluut het proberen waard!

Kip teriyaki

Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!

Aziatische preisoep

Aziatische preisoep
Niks eenvoudiger en plaatselijker dan preisoep, toch? Nochtans kan je er met de juiste smaakmakers zoals koriander en kokos ook een fantastisch lekker Aziatisch soepje van maken.

Scampi’s met kerrie (Colruyt)

Scampi’s met kerrie (Colruyt)
Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.

Currysaus

Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.

Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker

Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.

Loempia met currysaus en wokgroentjes

Loempia met currysaus en wokgroentjes
Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.