zout en peper | zout en peper |

 

Recepten - zout en peper

Thaise kip (slowcooker)

Thaise kip (slowcooker)
De veelzijdigheid van kip is eindeloos. Wil je graag wat meer variatie op tafel toveren is een exotischer gerecht erg geschikt. In dit recept voor slowcookers krijgt de kip alle tijd van de wereld om te garen met een aantal typische smaken uit Thailand. Het ingrediëntenlijstje is niet kort, maar het malse en sappige resultaat zal je verbazen!

Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)

Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)
De recepten van Yotam Ottolenghi staan garant voor uitzonderlijke smaaksensaties met ingrediënten van over de hele wereld. Zo kiest hij in dit recept voor de avontuurlijke combinatie van mandarijntjes met venkel, anijsdrank en kip. Het resultaat is hartverwarmend lekker!

Risotto met gedroogd eekhoorntjesbrood (Risotto ai funghi porcini)

Risotto met gedroogd eekhoorntjesbrood (Risotto ai funghi porcini)
Eekhoorntjesbrood laat zich namelijk vooral zien in de natte herfstmaanden september en oktober. Italianen trekken er dan massaal op uit om deze lekkernij in het bos te zoeken. Maar als je ook de rest van het jaar van dit lekkere paddenstoeltje wilt genieten, is de gedroogde versie een prima alternatief. Zoals in deze ‘risotto ai funghi porcini’.

Pasta con ragù (Jamie Oliver)

Pasta con ragù (Jamie Oliver)
Dit dromerige mediterraanse recept pende Jamie Oliver neer nadat hij pasta had gemaakt met de eigenares van een hotelletje. De zelfgemaakte pasta was geweldig, de uiterst eenvoudige saus was echter super. In dit eenvoudige recept ontdek je wat het geheim is van een authentieke Italiaanse ragù-saus (tomaten en gehakt).

Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)

Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)
De Britse tv-kok Jamie Oliver leerde deze geweldige pasta kennen in een authentieke restaurantje in Italië. De eenvoudige combinatie van uitgesproken maar toegankelijke smaken viel hem enorm op. Met dit recept waan je je zonder moeite ook in het zonnige Italië: spaghetti, scampi, rucola, zongedroogde tomaatjes en een scheutje witte wijn. Klinkt heerlijk, toch?

Linguine met mosselen (Gennaro Contaldo)

Linguine met mosselen (Gennaro Contaldo)
De sterkte van de klassieke Italiaanse keuken zit in de opvallende eenvoud. Met een handvol kwaliteitsvolle maar simpele ingrediënten tovert elke Italiaanse mama een waar feestmaal op tafel. Het is vaak schrikken hoe eenvoudig het kan zijn. Dit recept is daar een geweldig voorbeeld van, Jamie Oliver leerde het kennen via de vader van zijn mentor: Gennaro Contaldo. Met zo'n ronkende namen kan je alleen maar een heerlijk recept hebben!

Pittige noedels met eendenreepjes

Pittige noedels met eendenreepjes
Werken met een wok is erg dankbaar koken: het gaat snel en je hebt zonder veel moeite een smakelijk resultaat. Met behulp van dit recept kan je de lat een beetje hoger leggen. Een smakelijke eendenfilet precies garen, de groentjes perfect stoven, de saus à point kruiden? Geen probleem!

Rundsbouillon

Rundsbouillon
Lekkere sauzen en soepen vertrekken van een goede bouillon (fond). Je kan deze makkelijk zelf bereiden; niet moeilijk, niet duur en lekker. Deze rundsbouillon is gebaseerd op de groentebouillon van Jeroen Meus.