olijfolie | - deel 19 olijfolie | - deel 19

 

Recepten - olijfolie

Met look gemarineerde scampispiesjes

Met look gemarineerde scampispiesjes
Zin om optimaal van een zonnige dag te genieten? Dan is dit eenvoudige recept helemaal wat je zoekt. Lekker op de barbecue en met heel wat ander lekkers te combineren.

Stoofpotje van kikkererwten met kerstomaten en babyspinazie

Stoofpotje van kikkererwten met kerstomaten en babyspinazie
Kikkererwten zijn heel populair in vegetarische gerechten. Dat is niet toevallig, ze hebben een stevige structuur en zijn heel veelzijdig. Hun smaak is uitgesproken zonder dominant te zijn, waardoor vooral kruidige gerechtjes heel geschikt zijn. Deze lekker pittige stoofpot zit propvol smaak en doet heerlijk wegdromen over zonnige bestemmingen!

Papillot met kabeljauw, zoete aardappel en kokosmelk (Colruyt)

Papillot met kabeljauw, zoete aardappel en kokosmelk (Colruyt)
De zilte smaken van de zee zijn zo verfijnd dat je er perfect alle kanten mee op kan. Van heel klassiek tot speciaal exotisch! Spreekt dat laatste je wel aan? Dan is dit verfijnde recept van Colruyt helemaal wat je zoekt!

Spirelli met kip in de oven

Spirelli met kip in de oven
Wanneer de zon terug begint te schijnen na de kille wintermaanden, lijkt het gek om een ovenschotel klaar te maken. Je kan echter heel lekkere en zomerse schotels maken die bovenal heel makkelijk zijn. Dit recept leert je een fijne pastaschotel met kip te maken, propvol zonnig lekkers!

Pizza con prosciutto e funghi

Pizza con prosciutto e funghi
Deze pizza is een echte klassieker. Met niets meer dan fijne ham en enkele champignons maak je helemaal zelf een Italiaanse classic die minstens zo lekker is als een (ongezonde) afhaalpizza.

Linguine met tomatensaus en kappertjes (Jamie Oliver)

Linguine met tomatensaus en kappertjes (Jamie Oliver)
De beste pasta-recepten zijn vaak de meest eenvoudige. In Italië heeft men al generaties lang goed begrepen dat een handvol smaakvolle ingrediënten meer dan genoeg kan zijn om lekker te eten. De Britse topchef leerde heel wat kneepjes van het vak in Italië, waardoor hij als geen ander weet hoe een simpele maar geslaagde pasta gemaakt moet worden. Dit recept blinkt uit in smaak én eenvoud: tomaten met kappertjes. Eerlijke eenvoud op je bord en bovendien ook lekker als voorgerecht.

Italiaanse maaltijdsoep met linzen

Italiaanse maaltijdsoep met linzen
Soep, typische winterkost? Helemaal niet! Deze supersimpele maar ongelooflijk lekkere Italiaanse maaltijdsoep zorgt voor een flinke portie zomer in je keuken. Zoals je mag verwachten van een authentiek Italiaans recept is de ingrediëntenlijst kort en eenvoudig, maar het resultaat boordevol smaak. Bovendien is dit recept vegetarisch en bijzonder voedzaam. Perfect voor al wie ook iets gezonds op het menu wil zetten zonder aan smaak te moeten inboeten.

Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade

Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade
Met simpele ingrediënten kan je toch verrassend uit de hoek komen. Meestal is dat een kwestie van inspiratie of gewoon het juiste recept. Tof aan dit recept is het totaalpakket aan smaken en structuren: een smeuïge puree, een knapperige/frisse salade en een fijn stukje worst - telkens met een originele draai. Meer moet dat echt niet zijn om op een gewone werkdag toch te kunnen genieten van origineel lekkers.

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.

Volkoren penne met een eenvoudig tomaten-groentesausje

Volkoren penne met een eenvoudig tomaten-groentesausje
Pasta is in elk huishouden een populaire keuze. Lekker, snel en makkelijk! Het is echter een goed idee om nu en dan voor volkoren pasta te kiezen. De smaak is iets rijker en het is stukken gezonder. Verder kan je het gewoon en plezierig makkelijk houden: net zoals dit vegetarisch recept! Echte comfort food!

Varkenshaasje met tapenade (Colruyt)

Varkenshaasje met tapenade (Colruyt)
Het varkenshaasje is zonder discussie het beste en meest verfijnde stukje vlees van een varken. De sappige en ronde smaak leent zich tot heel wat bereidingen. Dat mag gerust wat zuiders en zonnig zijn, zoals dit recept van Colruyt toont. Met frisse tapende (dikke saus op basis van olijven en kappertjes) en eenvoudige tagliatelle maak je een makkelijk en zomers gerechtje klaar.

Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes

Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes
Wanneer het tijd is voor een feestelijk diner, mag een elegant soepje niet ontbreken. Met niet bijzonder veel moeite en verfijnde ingrediënten heb je zonder moeite een perfecte starter klaar. Met smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab is deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard.

Vegetarische spaghetti met andijvie en romige champignons

Vegetarische spaghetti met andijvie en romige champignons
Een lekker vegetarisch receptje vinden is niet altijd makkelijk. Zeker als je regelmatig vlees eet, is de verleiding groot om (uit gewoonte of vrees om iets te missen) wat vlees toe te voegen. Deze simpele maar smaakvolle spaghetti met andijvie is lekker vol en smakelijk dat je nog niet aan vlees zal denken!

Gegrilde halloumi met kruidige couscous

Gegrilde halloumi met kruidige couscous
Halloumi is een traditionele, ongerijpte geitenkaas uit Cyprus die recentelijk heel populair werd. De kaas heeft immers de uitzonderlijke eigenschap niet te smelten, waardoor het een perfecte en smaakvolle vleesvervanger is. In de oven, op de grill, in stukjes,... deze uitzonderlijke kaas is heel veelzijdig. Dit recept is een prima kennismaking met het mediterraanse product: de smakelijke en kruidige couscous levert je een zonnige en eenvoudige vegetarische schotel om duimen en vingers bij af te lekken op!

Bierbroodjes (Paul Hollywood)

Bierbroodjes (Paul Hollywood)
Paul Hollywood maakte faam als Britse topchef en jurylid in 'The Great British Bake Off'. Sinds er ook een Vlaamse variant bestaat, is bakken nog populairder geworden. Het geeft dan ook erg veel voldoening om zelfgemaakte broodjes op tafel te kunnen zetten. Dit toffe en behoorlijk middeleeuwse recept is op maat van Belgen gesneden: de kwaliteit van bier is essentieel! Paul raadt Duvel Tripel Hop aan, dat kan niet mis lopen!