Recepten - Pasen
Kleine citroen-soufflés
Dit eenvoudige en luchtige dessert draait helemaal rond de frisse smaak van citroen. Het is bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Perfect als afsluiter van een geslaagd avondmaal, of gewoon lekker als tussendoortje.
Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!
Tags: bakken, beginners, bekende chef, beslag, bloem, bloemsuiker, bodem, boter, cake, cheesecake, citroen, deeg, desert, dessert, eenvoudig, eidooiers, eieren, kaastaart, kinderen, koffie, kristalsuiker, limoen, makkelijk, munt, nagerecht, njam, oven, platte kaas, roger van damme, room, simpel, taart, thee, tv, vanille, vegetarisch, veggie, zoet, zoete zonde
Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes
Wanneer het tijd is voor een feestelijk diner, mag een elegant soepje niet ontbreken. Met niet bijzonder veel moeite en verfijnde ingrediënten heb je zonder moeite een perfecte starter klaar. Met smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab is deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard.
Tags: amuse, bouillon, feest, feestdagen, feestelijk, feestrecept, julienne, juliennesoep, jullienne, kerst, kerstmis, king krab, krab, luxe, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, prei, preiwit, rivierkreeft, rivierkreeftjes, room, royaal, schaaldier, schaaldieren, selder, soep, starter, vis, visbouillon, voorgerecht, wortel
Aperitief-eitjes met zalm
Dit is een echte klassieker waar iedereen van zal smullen. De smaken zijn eenvoudig en puur, terwijl het hapje erg feestelijk oogt. Een topper op elk moment van het jaar!
Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)
Hoewel er niets mis is met de klassieke asperge-gerechten, is het toch ook leuk om wat creatiever uit de hoek te komen met ons witte goud. Vast tv-gezicht op vtm helpt je graag met deze smaakvolle en erg makkelijke risotto.
Tags: asperge, asperges, België, Belgisch, bieslook, champignon, combo, fusion, groene asperges, italiaans, Italië, kaas, look, mozzarella, oregano, paddenstoel, paddenstoelen, peterselie, pladijs, raap, rapen, rijst, risotto, shiitake, tong, tongfilet, venkel, vis, visbouillon, visfumet, witte asperges, witte goud
Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes
Wie lente zegt, zegt asperges. Dit heerlijke witte goud heeft weinig nodig om te schitteren. Kraakverse krieltjes, een piekfijn stukje vlees en een klassieke bearnaise zijn meer dan genoeg om een feestelijk gerecht op tafel te presenteren. Authentieke en feestelijke zondagskost!
Tags: asperge, asperges, bearnaise, biefstuk, Bourgondisch, dragon, entrecote, feest, feestelijk, klassiek, krielaardappelen, krieltjes, lente, luxe, luxueus, mei, Pasen, peterselie, royaal, rund, rundsvlees, saus, simpel, smaakvol, steak, traditioneel, zuiver
Asperge-tomatensoep met kruidenkaas en gerookte zalm
Dit heerlijk soepje laat een frisse lentewind door je keuken waaien. Met kraakverse asperges en rijpe tomaten maak je een lekker soepje dat, eens afgewerkt met wat kruidenkaas en gerookte zalm, als feestelijk voorgerecht kan dienen!
Tags: asperge, asperges, dille, eenvoudig, feest, feestelijk, gerookte zalm, kaas, kruidenkaas, lente, makkelijk, mixen, mixer, opgeklopte kaas, simpel, soep, tomaat, tomaten, voorgerecht, witte asperges, zalm
Bearnaise (Peter Goossens)
Van alle klassieke sausen die er wereldwijd bestaan, zijn er weinigen die zo populair zijn als bearnaise. Zelf een geslaagde bearnaise kloppen is overigens echt niet moeilijk. Met een beetje ervaring en een handig recept als dit, serveer je vanaf nu overheerlijke, verse bearnaise. En wie anders dan topchef Peter Goossens kan je vertellen hoe je dit tot een geslaagd einde brengt?
Tags: azijn, bearnaise, bearnaisesaus, Belgisch, biefstuk, boter, Bourgondisch, côte-a-l'os, dragon, dragonazijn, ei, eieren, entre-côte, Frans, frieten, frietjes, klassiek, klassieker, kruiden, kruidig, opgeklopt, runds, rundsvlees, saus, steak, zuur
Grasshopper
Wil je eens écht uitpakken met een originele cocktail of een verrassend dessert? Dan is een Grasshopper je ideale oplossing, dit drankje is immers bedoeld als 'after-dinner' drink, wat het zowel als cocktail, als dessert heel geschikt maakt. De frisse muntsmaak is mooi in balans met de chocoladetoetsen. Proberen maar!
Tags: after dinner, alcohol, chocolade, chocoladelikeur, cocktail, crème de menthe, dessert, drank, drankje, Grasshopper, leuk, likeur, makkelijk, melk, munt, muntcrème, origineel, simpel, verfrissend, zoet, zout
Komkommermaantjes met kruidenkaas
Met dit makkelijke maar smakelijke hapje zal je gasten tijdens elk seizoen kunnen plezieren. De frisse komkommer vormt een lekker duo met de smeuïge kaas, afgewerkt met de kruidigheid van verse basilicum de volheid van een zongedroogd tomaatje.
Tags: amuse, aperitief, basilicum, eenvoudig, feest, hapje, kaas, kerst, kerstmis, komkommer, komkommermaantje, koud, kruidenkaas, leuk idee, makkelijk, op voorhand, opgeklopte kaas, Pasen, prikker, Provençaalse kruiden, simpel, snel, tapa, tapas, tomaat, verse kaas, voorgerecht, zongedroogd, zongedroogde tomaat
Zalmhaasje met preiwit, peterseliekrieltjes en spinazieroomsaus
Met een puik stukje zalm kan je tijdens de feestdagen perfect naast de klassieke stukken wild gaan staan. Een zalmhaasje is niet goedkoop, maar (indien goed bereid) bijzonder smakelijk, zeker zo feestelijk en heel wat lichter dan de typische feestmaaltijden. Dit recept is allesbehalve moeilijk en zal je gasten aangenaam verrassen.
Tags: aardappel, aardappelen, chique, feest, feestelijk, fijnproever, kerst, kerstmis, kert, kertmis, krielaardappelen, krieltjes, lekker, niet moeilijk, Pasen, peterselie, prei, preiwit, room, roomsaus, royaal, saus, sjalot, spinazie, spinazieroomsaus, vis, witte wijn, zalm, zalmhaas, zalmhaasje
Glaasje rood fruit met mascarpone en crumble (Jeroen Meus)
Net wanneer je menu helemaal in elkaar steekt, van amuse tot hoofdgerecht, zit je vast met het dessert. Een lekker dessert vraagt immers nog heel wat aandacht en tijd. Herkenbaar? Dit supereenvoudige dessert van Jeroen Meus is de oplossing. Fris, fruitig, smeuïg en bovenal zonder enige moeite klaar!
Tags: bloemsuiker, citroen, crumble, dessert, eenvoudig, fruit, glaasje, kaas, koekjes, koekjescrumble, makkelijk, mascarpone, nagerecht, platte kaas, rood fruit, snel klaar, vanille, vanillestok, vanillestokje, vlug, zeste, zeste van citroen, zoet
Lenterolletjes van gerookte heilbot
Lenterolletjes, ofwel springrolls, kennen we eerder als loempia's. De fijne rolletjes van deeg die in China traditioneel met nieuwjaar (in de lente) worden gemaakt en geserveerd. Dit hapje is allesbehalve een loempia, maar het principe is wel hetzelfde: fijngesneden groentjes in een rolletje. In plaats van deeg, werken voor dit originele en erg makkelijke hapje met gerookte heilbot; erg fijn en vol van smaak.
Aspergerolletjes van gerookte zalm met aardappelmousseline
Asperges, het witte goud, zijn danig lekker van smaak dat ze niet al te veel aandacht nodig hebben. Met enkele rake ingrediënten heb je snel een topgerechtje op tafel dat heel feestelijk ingezet kan worden. Met wat gerookte zalm maak je zonder moeite zalige rolletjes. Met een schepje fluweelzachte aardappelmousseline er bij heb je een heerlijk bord dat zowel als voor- of hoofdgerecht geserveerd kan worden.
Tags: aardappelen, asperge, asperges, boerenkost, eenvoudig, feest, gerookte zalm, hoofdgerecht, klassiek, lente, luchtig, melk, mousseline, olie, olijfolie, patat, patatten, puree, room, truffelolie, vis, voorgerecht, witte goud, zalm
Tiramisu
Dit feestelijke dessert uit Italië is ondertussen een klassieker geworden in heel wat huishoudens. Er bestaan heel wat varianten, er gaat echter niets boven de originele bereiding, zoals uitgelegd in dit recept.