Recepten - vis
Broodje Bismarck
Dit eenvoudige broodje met haring zou de favoriete lunch van Otto Von Bismarck geweest zijn. Of dat werkelijk klopt is voor voer voor historici. Dat dit een enorm smakelijk broodje is, staat dan weer wel vast!
Scampi’s in pestosaus met tomatenbulgur (Colruyt)
Dit smaakvolle recept van Colruyt kan je zowel inzetten als voor- en hoofdgerecht. De vele smaken maken dit een eenvoudig maar erg lekker gerechtje, ideaal op een zomerse dag.
Tags: bulgur, Colruyt, courgette, eenvoudig, garnaal, garnalen, groene pesto, hoofdgerecht, makkelijk, pesto, pesto Genovese, room, scampi, scampi's, simpel, snel, tijgergarnalen, tomaat, tomaten, vakantie, vis, voorgerecht, zee, zeevrucht, zeevruchten, zomer, zonnig
Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree
Een lekker stukje vis heeft niet veel nodig om uit te groeien tot een lekker gerecht. Met typische groentjes zoals prei en een smeuïge puree, heb je onmiddellijk een klassiek en verdomd smakelijk diner op tafel getoverd.
Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)
Tof aan werken met witte asperges is dat de fijne smaak zo royaal is, dat je er een heel eenvoudige recepten rond kan bouwen. Die kunst van smaakvolle eenvoud wordt perfect beheerst door Piet Huysentruyt in dit makkelijke recept.
Tags: aardappelen, aardappelpuree, alledaags, asperge, asperges, België, Belgisch, bieslook, eenvoudig, garnalen, grijze garnalen, grootmoeders keuken, klassiek, lente, makkelijk, noordzee, opgeklopte room, Piet Huysentruyt, puree, room, simpel, sos piet, stoemp, vis, vtm, witte asperges, witte goud, zeevruchten, zure room
Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)
Hoewel er niets mis is met de klassieke asperge-gerechten, is het toch ook leuk om wat creatiever uit de hoek te komen met ons witte goud. Vast tv-gezicht op vtm helpt je graag met deze smaakvolle en erg makkelijke risotto.
Tags: asperge, asperges, België, Belgisch, bieslook, champignon, combo, fusion, groene asperges, italiaans, Italië, kaas, look, mozzarella, oregano, paddenstoel, paddenstoelen, peterselie, pladijs, raap, rapen, rijst, risotto, shiitake, tong, tongfilet, venkel, vis, visbouillon, visfumet, witte asperges, witte goud
Ovengebakken groentjes met zwarte polak
Zin in het beste van een ruime selectie groentjes? Zoek niet verder, met niet meer dan een oven, wat verse kruiden en een beetje snijwerk haal je het gezondste en meest smaakvolle naar boven. Enkele magere stukjes vlees zorgen voor een smakelijke afwerking.
Tags: aardappel, aardappelen, beginner, bloemkool, broccoli, courgette, eenvoudig, gezond, groenten, groentjes, kerstomaten, knoflook, koolrabi, look, mager, makkelijk, omega 3, oven, ovengebakken, simpel, tijm, tomaat, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, venkelzaad, vis, wortel, zwarte polak
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!
Tags: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, bloemkool, dagelijkse kost, eenvoudig, gezond, graanmosterd, lente-ui, mager, makkelijk, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, noordzee, omega 3, patat, pattaten, pladijs, puree, schol, smaakvol, stoemp, vis, zee, zeekraal, zilt
Lasagne met gerookte zalm, courgette en spinazie (Jeroen Meus)
Er bestaat niets zaliger dan een volle kom verse, zelfgemaakte lasagne! Met deze makkelijke ovenschotel kan je bovendien uitgebreid variëren. In dit recept leert Jeroen Meus je een smeuïge variant bereiden met gerookte zalm, courgette en spinazie. De grote troef van dit recept: een zelfgemaakte 'garnalenmelk', als basis voor een smaakvolle bechamelsaus. Het vraagt wat meer moeite, maar het lekkere resultaat is alle werk waard.
Tags: bechamel, België, Belgisch, comfort food, courgette, dag op voorhand, dagelijkse kost, fusion, garnalen, gemalen kaas, gerookte zalm, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, kinderen, lasagna, lasagne, laurier, look, makkelijk, oregano, oven, ovenschotel, pasta, spinazie, steranijs, tijm, vis, warm, zalm, zonnig, zuiders
Spaghetti met garnalen en courgette (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, de basis van zijn kookkunsten ligt in Italië. Geen wonder dat de sympathieke 'Naked chef' nog steeds de kunst van een perfecte pasta begrijpt: eenvoudig maar boordevol smaak. Precies wat deze zachte spaghetti met courgette en garnalen/scampi is.
Tags: chili, courgette, courgettes, dille, eenvoudig, garnalen, italiaans, Italië, Jamie Oliver, look, makkelijk, parmezaanse kaas, pasta, peterselie, reuze garnalen, rijkelijk, scampi, simpel, smaakvol, spaghetti, traditioneel, vis, zee, zeevruchten
Op vel gebakken zeebaars met asperges en tomaat (Pascale Naessens)
Pascale Naessens kan als geen ander toveren met heel eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een prima voorbeeld van haar talent: een smaakvol, mager en toch eenvoudig gerecht op tafel zetten. Een absolute aanrader voor vis- en aspergeliefhebbers.
Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)
Zeewolf is een heerlijke vissoort die bekend staat om de stevige structuur en volle smaak. Zo'n lekker stukje heeft niet veel nodig, weet ook Jeroen Meus. Vergezeld van een verfijnd groentesausje van mediterraanse invloeden en dunne pastaslierten, zet je een feestelijk gerecht op tafel.
Tags: alledaags, capellini, dagelijkse kost, erwten, fusion, gemakkelijk, groenten, groentesausje, Jeroen Meus, niet moeilijk, noordzee, oceaan, olijven, origineel, pasta, simpel, smaakvol, spaghetti, vis, witte vis, wortelen, zee, zeewolf, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Skreifilet met gestoofde prei en een mosterdsausje
Skrei wordt ook wel eens love-fish genoemd. Het betreft een soort winterkabeljauw die slechts korte tijd te verkrijgen is: van februari (meestal rond Valentijn, vandaar de sympathieke bijnaam) tot maart/april. Deze heerlijke variant is nog zachter en smeuïger, wat maakt dat elke kok dol is op zo'n stevige stukje vis vol smaak. In dit recept wordt de vis geserveerd met een uitstekend passend mosterdsausje en klassiek gestoofde prei: zalig lekker en niet moeilijk!
Tags: april, droge vermout, februari, gestoofd, gestoofde prei, graanmosterd, kabeljauw, love-fish, maart, mosterd, mosterdsaus, noordzee, Noorwegen, prei, romantisch, room, roomsaus, skrei, stoven, valentijn, vermout, vis, visbouillon, winter, winterkabeljauw, witte vis, witte wijn
Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)
Pastinaak werd nog niet zo lang geleden steevast omschreven als een vergeten wintergroente. Dat is al lang niet meer het geval, mede dankzij inspanningen van bekende chefs. Jeroen Meus mag in dat lijstje niet ontbreken, in dit klassieke recept maakt hij er een kruidige stoemp van. Doe daar een lekker stukje zalm en een klassieke 'beurre blanc' bij, en je weet dat het absoluut lekker zal zijn!
Tags: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, Belgisch, beure blanc, bieslook, boter, botersaus, dagelijkse kost, dragon, eenvoudig, Frans, groene kruiden, Jeroen Meus, kervel, klassiek, pastinaak, pastinaakpuree, patat, pataten, peterselie, puree, puur, room, simpel, smaakvol, stoemp, traditioneel, vergeten groente, vergeten groenten, vergeten groentes, vis, wijnazijn, wintergroente, wintergroenten, wintergroentes, witte wijn, zalm, zee, zuiver
Geparfumeerde rijst met blokjes kabeljauw en wokgroentjes
Een simpele wokschotel is de ideale oplossing om alledaags, niet gek duur maar toch gezond en smakelijk te koken. Ingewikkeld hoeft dat nooit te zijn, met enkele eenvoudige ingrediënten en smaakmakers kom je een heel eind. Dit recept helpt je op weg en combineert Oriëntaalse en westerse smaken.
Tags: alledaags, alledaagse kost, broccoli, champignons, citroen, eenvoudig, fusion, geparfumeerd, gezond, kabeljauw, mager, paprika, rap, rijst, rode ui, simpel, snel, soja, sojascheuten, vis, visbouillon, visfumet, vlisblokjes, vlug, wok, wokgroentjes, wokken, wortel
Kabeljauwhaasjes op een tomatenbedje met mosterd-sojasaus (Pascale Naessens)
De recepten van Pascale Naessens zijn om verschillende redenen heel populair. Ze zijn gezond, vragen niet veel moeite en zijn - ondanks de eenvoudige ingrediëntenlijst - origineel. Dit recept noemt ze dikwijls haar beste recept, het proberen waard met andere woorden!