klassieker? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5 klassieker? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5

 

Recepten - klassieker

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)
Wie van Belgische klassiekers houdt, kan bijna niet anders dan dol zijn op dit luxueuze recept. Sofie Dumont legt je uit wat haar versie is voor dit heerlijke gerecht.

Boontjes opgerold in spek

Boontjes opgerold in spek
Groentjes bij een gerecht serveren mag op sommige momenten best wat feestelijker zijn. Deze klassieker past altijd, van Kerstmis tot Pasen: boontjes opgerold in spek!

Snelle vispannetjes met puree

Snelle vispannetjes met puree
Ben jij ook liefhebber van een smeuïg vispannetje maar kijk je op tegen het lange kookproces? Dan is dit recept een handige oplossing: zonder gek veel werk tover je schattige en lekkere vispannetjes op tafel zonder uren te moeten kokkerellen.

Mint-Julep

Mint-Julep
De Mint-Julep is een verfrissende cocktail die heel typisch is in het zuiden van de Verenigde Staten. Dit frisse, maar stevige, drankje op basis van bourbon whisky en munt is een perfecte dorstlesser op een hete dag.

Sazerac

Sazerac
De Sazerac is een stevige en niet echt een bekende cocktail. Toch is het een echte, officiële klassieker! Meer zelfs, het zou de oudst bekende cocktail van Amerika zijn! De naam verwijst naar een Cognac-producent die oorspronkelijk de basis leverde voor het karaktervolle recept.

Witte chocomousse (Piet Huysentruyt)

Witte chocomousse (Piet Huysentruyt)
Een dessertje dat altijd past: chocomousse! In dit eenvoudige recept leert Piet Huysentruyt hoe je een variant kan maken met witte chocolade.

Pompoensoep (Jeroen Meus)

Pompoensoep (Jeroen Meus)
Pompoensoep is de perfecte remedie om kille herfst- en winterdagen succesvol te bestrijden. Jeroen Meus helpt je om deze smaakvolle soep klaar te maken.

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.

Parelhoen op grootmoeders wijze

Parelhoen op grootmoeders wijze
Liefhebbers van lekker eten weten al langer dat het allerbeste uit grootmoeders keuken komt. Er gaat niets boven traditionele kost, bereid zoals het al decennia bereid wordt. In dit recept ontdekken we een echte zondagse of zelfs feestelijke klassieker: parelhoen. Dit fijne, magere vlees komt niet zo vaak meer op tafel en leent zich dus perfect voor een plechtig moment.

John Collins

John Collins
De John Collins zou wel eens één van de oudst bekende cocktails kunnen zijn. Het drankje zou vernoemd geweest zijn naar een ober uit het 19de-eeuwse Londen die deze frisse cocktail op basis van gin bedacht. Daar het nog steeds een echte klassieker is, mag je er zeker van zijn dat deze eenvoudige maar beroemde cocktail absoluut te smaken is.

Groentenrijke hachis parmentier (Sandra Bekkari)

Groentenrijke hachis parmentier (Sandra Bekkari)
Een hachis parmentier is een hartverwarmend en heel traditioneel ovengerecht uit Frankrijk. De basis is eenvoudig: gemengd gehakt (vaak van restjes) met puree in de oven, lekker simpel. Er bestaan talloze varianten en uitbreidingen op de deze klassieker. Sandra Bekkari vervangt in dit recept het vlees door - zoals we van haar gewoon zijn - een flinke dosis groentjes.

Steak-friet

Steak-friet
Uit onderzoek blijkt dat heel veel Belgen (én niet-Belgen) steak-frites als het nationale gerecht bij uitstek beschouwen. Er zijn dan ook weinigen die niet beginnen te likkebaarden bij het denken aan een sappige steak en knapperige frietjes. Maar hoe tover je nu de perfecte steak-friet op tafel? Dit basisrecept onthult alle geheimen!

Casino

Casino
Zin in een leuke, klassieke cocktail? Deze 'Casino' werd voor het eerst vermeld rond 1930 en is een fraai voorbeeld van een eenvoudige maar lekkere en stijvolle cocktail op basis van gin.

Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)

Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)
Eén van de lekkerste stukjes rundsvlees: entrecote! Het malse vlees leent zich bovendien tot allerlei bereidingen. In dit recept gaat Jeroen Meus de zuiderse toer op met een fantastische Provençaalse saus. Heerlijk tafelen gegarandeerd!

French Connection

French Connection
Niet gek op ingewikkelde of overdadige cocktails maar wel op zoek naar een origineel drankje dat niet te gek is? Zoek niet verder, deze French Connection zou je wel eens kunnen bevallen. Deze heerlijk eenvoudige combinatie van cognac en een scheutje amaretto is perfect in balans. Lekker als aperitief of digestief.