zelfrijzende bloem | zelfrijzende bloem |

 

Recepten - zelfrijzende bloem

Kirschcake

Kirschcake
Een klassieke 'quatre-quart' cake is lekker en past altijd, maar stiekem ook wel een beetje saai. Gelukkig kan je het basisrecept zonder moeite pimpen. Dat is ook wat we in dit recept doen: met verse kriekjes en een scheutje kirsch maak je er een verleidelijke smaakbom van.

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies zijn in de Verenigde Staten een echt begrip. Deze malse koekjes met een royale hoeveelheid aan stukjes chocolade ontstonden er in de jaren dertig en behoren sindsdien tot het nationale erfgoed. Behalve erg lekker, zijn ze ook snel klaargemaakt met behulp van dit geweldige recept. Vergeet trouwens niet om er een lekker glas melk bij te drinken!

Bananenbrood

Bananenbrood
Bananenbrood is vooral over de oceaan een populair gerecht. Het idee zou ontstaan zijn om bakpoederproducten te promoten of tijdens de Grote Depressie om verspilling tegen te gaan volgens. Hoe het ook zij, dit uiterst makkelijke recept is ideaal om bananen die niet zo vers meer om te toveren tot een zoet broodje dat je kan vergelijken met een cake. Het is lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert en kan je naar hartenlust combineren met fruit, yoghurt, chocolade,... Er bestaan heel wat recepten, wij presenteren jou een vlot basisrecept waar iedereen mee aan de slag kan!

Carrot cake

Carrot cake
Voor iedereen die niet zo dol is op zoet gebak, zijn hartige dessertjes zoals een echte 'carrot cake' (worteltaart) perfect. De traditionele basis van suiker, bloem, vetstof en eieren blijft overeind, maar door toevoeging van geraspte worteltjes en verse roomkaas is het resultaat verrassend veelzijdig en uniek van smaak. Extra leuk rond Pasen!

Citroenrol

Citroenrol
Veel lekkere nagerechtjes (of tussendoortjes) vallen zwaar op de maag. Dat kan je vermijden door 'een zuurtje' toe te voegen. Dat concept wordt heel letterlijk gebruikt in dit originele recept: luchtig, opgerold deeg met lemon curd (een typisch Britse spread op basis van citroen en ei), afgewerkt met witte chocolade. Tijd voor Afternoon Tea!

Donauwelle-cake

Donauwelle-cake
Een fantastisch lekkere taart uit Duitsland is de befaamde Donauwelle. Deze taart met chocolade en krieken dankt haar naam aan de golfjes die er in te zien zijn. Er zelf eentje maken is helaas een stevige uitdaging. Dit eenvoudige recept helpt je richting dezelfde smaken, maar vertrekt van een klassieke cake. Lekker en vooral haalbaar!

Herfsttaart

Herfsttaart
Voor een geslaagde taart hoef je het niet ver te zoeken. De klassieke basisbereiding (bloem, suiker, boter en bloem) voor een cake kan je ook perfect gebruiken om een eenvoudige maar lekkere taart te maken. Gekoppeld met typisch seizoensfruit zorg je voor een geslaagd dessert.

Appelcake met amandel

Appelcake met amandel
Een lekkere klassieker bij thee, koffie, als nagerecht of tussendoortje: cake! Het simpele basisrecent kan je makkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld met stukjes appel. In dit recept gaan we nog een (klein) stapje verder, en zorgt amandel voor een verfijnde extra smaaksensatie!

Appelmoescake

Appelmoescake
Staat er nog een restje appelmoes in de koelkast waar je niet meteen weg mee weet? Dan is deze leuke en erg gemakkelijke appelmoescake het recept dat je zoekt. Lekker als nagerecht of simpel tussendoortje.

Honingcake (Piet Huysentruyt)

Honingcake (Piet Huysentruyt)
Het basisrecept voor een cake is prima, maar laat wel wat marge. De typische aanvullingen zoals stukjes appel of amandel kent iedereen, heb je echter al eens honing toegevoegd? Piet Huysentruyt vertelt je in dit recept hoe je met deze extra zoete aanvulling voor een verrassend lekkere cake zorgt.

Yoghurt-cupcakes

Yoghurt-cupcakes
Wanneer je zin hebt in een zoet tussendoortje maar het niet ziet zitten om lang in de keuken te staan zwoegen zijn deze yoghurt-cupcakes perfect. Ze zijn lekker zacht, heel wat gezonder tegenover traditionele de bereidingswijze en zo klaar!

Chocolade-banaancake

Chocolade-banaancake
Aan een zelfgemaakte cake met chocolade kan niemand weerstaan, zeker met banaan erbij. Jammer dat zo'n cake erg zwaar valt. Al kan je dat probleem behoorlijk goed oplossen door geen boter maar olie te gebruiken. Gezond kunnen we dit recept niet noemen, maar het is zeker en vast een stap in de goede richting. Bovendien kan nu en dan zondigen helemaal geen kwaad!

Biscuit met rode vruchten

Biscuit met rode vruchten
Elk feestelijk moment is geschikt om iets lekkers te bakken. Met dit recept kan je de traditionele cake even laten voor wat ze is, waarom geen volwaardige biscuit met een verrassende (en makkelijke!) vulling van rode vruchten? Je kan dit recept bovendien gebruiken als basisrecept voor eender welke biscuit.

Eierkoeken

Eierkoeken
Als je graag iets van gebak klaarmaakt maar weinig tijd of ervaring hebt, schrikken veel recepten af. Een lekker koekje kan echter ook eenvoudig zijn, héél eenvoudig. Eierkoeken, bijvoorbeeld. Zo simpel en makkelijk dat je ze elke dag kan klaarmaken. Lekker als tussendoortje of bij een tasje koffie.

Wafels

Wafels
Een fantastische klassieker uit de Belgische keuken: wafels! Wereldwijd beroemd, luchtig en knapperig tegelijkertijd. Zelfgemaakt zijn ze bovendien altijd lekkerder!