Recept - Wafels

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Wafels, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Wafels
Recept Afdrukken
Een fantastische klassieker uit de Belgische keuken: wafels! Wereldwijd beroemd, luchtig en knapperig tegelijkertijd. Zelfgemaakt zijn ze bovendien altijd lekkerder!
Wafels
Recept Afdrukken
Een fantastische klassieker uit de Belgische keuken: wafels! Wereldwijd beroemd, luchtig en knapperig tegelijkertijd. Zelfgemaakt zijn ze bovendien altijd lekkerder!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
24wafels 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
24wafels 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: wafels
Ingrediënten
Porties: wafels
Instructies
  1. Roer de eieren los in een ruime kom en meng met de kristal- en vanillesuiker.
  2. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel boven de kom.
  3. Voeg de boter (op kamertemperatuur) in kleine stukjes toe en roer tot een glad beslag.
  4. Meng er tot slot de melk en het bruiswater onder. Laat een uurtje rusten onder een keukenhanddoek.
  5. Verhit je wafelijzer tot een matige stand en besmeer met wat neutrale olie. Bak de wafels goudbruin. Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker. Smakelijk!
Notities

Spuitwater is het geheime ingrediënt in dit recept. Het koolzuurgas zorgt immers voor luchtige wafels. Let er dus op dat je met vers, flink sprankelend water werkt.

Deel dit Recept

Comments

  1. Is het erg dat ik geen aardappelzetmeel en spuitwater gebruik want ik vind dat lik zo raar dat je spuitwater doet voor 40-50 wafels?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Beide ingrediënten spelen uiteraard een belangrijke rol in het eindresultaat, Manon. Het aardappelzetmeel zorgt voor binding en een vollere structuur. Het spuitwater zorgt dan weer voor luchtigheid. Indien je beide ingrediënten achterwege laat zullen je wafels wat slapper, compacter en korreliger zijn. Aan de smaak zou het echter niets veranderen.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*