VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Wafels
Een fantastische klassieker uit de Belgische keuken: wafels! Wereldwijd beroemd, luchtig en knapperig tegelijkertijd. Zelfgemaakt zijn ze bovendien altijd lekkerder!
Porties Prep Tijd
24wafels 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
24wafels 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Roer de eieren los in een ruime kom en meng met de kristal- en vanillesuiker.
  2. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel boven de kom.
  3. Voeg de boter (op kamertemperatuur) in kleine stukjes toe en roer tot een glad beslag.
  4. Meng er tot slot de melk en het bruiswater onder. Laat een uurtje rusten onder een keukenhanddoek.
  5. Verhit je wafelijzer tot een matige stand en besmeer met wat neutrale olie. Bak de wafels goudbruin. Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker. Smakelijk!
Notities

Spuitwater is het geheime ingrediƫnt in dit recept. Het koolzuurgas zorgt immers voor luchtige wafels. Let er dus op dat je met vers, flink sprankelend water werkt.