Recepten - Geen maximum
The Martinez
Deze minder bekende cocktail is erg klassiek. Vaak wordt dit verfijnde drankje beschouwd als de voorganger van de Martini. Perfect als je zin hebt in een stijlvolle cocktail!
Tags: appelsien, chique, citroen, cocktail, drank, drankje, feest, feestelijk, gin, likeur, limoen, maraschino, The Martinez, vermouth
Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Tags: België, Belgisch, bonen, bouillon, eenvoudig, fusion, groentebouillon, italiaans, Italië, laurier, linguine, look, makkelijk, olijf, olijfolie, olijven, pasta, prinsessenbonen, simpel, snel, snel klaar, snijbonen, snijboontjes, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganisme, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wereldkeuken, witte wijn, zwarte olijven
Penicillin
Deze cocktail zal elke whisky-liefhebber kunnen bekoren. De volmondige smaak is stevig en toch verfrissend dankzij de opvallende gemberaccenten. Een ideaal drankje voor de liefhebber.
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)
Een stevig stuk rundsvlees zoals een sappige entrecôte koppelen we meestal niet snel aan pasta. Nochtans zijn frietjes niet noodzakelijk om er een lekker gerecht mee te bereiden, Jeroen Meus toont dat met een rijke peperroomsaus en spinazie en spaghetti een lekkere optie is.
Tags: Belgisch, boerenkost, cognac, dagelijkse kost, één, entrecote, flamberen, fusion, geflambeerd, italiaans, Jeroen Meus, origineel, pasta, peper, peperroom, peperroomsaus, rood vlees, room, roomsaus, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, spagehtti, spinazie, steak, stevig, tussenrib
La Paloma
Deze cocktail is een echte verfrissing. De basis is tequila, aangevuld met limoen en pompelmoes krijg je een echte dorstlesser op een zonnig terrasje.
Tags: agave, alcohol, aperitief, cocktail, dorst, feest, feestelijk, feestje, fris, gezellig, limoen, limoensap, pompelmoes, pompelmoessap, tequila, terrasje, vakantie, verfrissend, zomer, zonnig
Thaise maaltijdsoep met scampi, kip en rijst
De smaakvolle en rijkgevulde Aziatische keuken blijft een dankbare inspiratiebron voor ons, Europeanen. Met de juiste ingrediënten is het bovendien helemaal niet moeilijk om behoorlijk traditionele en smaakvolle gerechten te bereiden. Deze fris-pikante maaltijdsoep is erg makkelijk en gebaseerd op de Thaise keuken.
Tags: Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, bouillon, currypasta, diner, exotisch, fris, garnaal, garnaalstaarten, garnalen, groentebouillon, kip, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, look, lunch, makkelijk, Orient, Orientaals, origineel, pepertjes, pikant, pittig, rijst, rode curry, rode pepers, rode pepertjes, scampi, smaakvol, soep, Thai, Thailand, Thais, voorgerecht, wereldkeuken
Clover Club
Deze originele cocktail is niet bijzonder bekend, terwijl er toch een flinke portie geschiedenis achter schuilt. Het is immers een stijlvolle cocktail op basis van gin die op het einde van de 20ste eeuw geschonken werd in een chique herenclub in Philadelphia.
Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)
Soep is altijd een degelijk voorgerecht, helaas is het vaak wat saai en inspiratieloos. Regelmatig is het immers niet veel meer dan één groente stoven, mixen met water en klaar. Je kan nochtans heel origineel en zelfs exotisch uit de hoek komen met een 'gewone' soep. Dit toffe recept van Colruyt zal je zeker en vast inspireren.
Tags: anders, bloemkool, bouillon, cayenne, cayennepeper, Colruyt, eenvoudig, exotisch, fris, gemixt, gezond, kippenbouillon, kokos, kokosmelk, kokosnoot, kruidig, look, mixen, mixer, opvallend, Orientaals, origineel, peterselie, snack, soep, spinazie, verfrissend, vieruurtje, voorgerecht, wereldkeuken, zoete aardappel
Zoete aardappels gevuld met zwarte bonen en spinazie
Zoete aardappelen zijn minder bekend in Europa. Deze groente is, net zoals de klassieke aardappel, afkomstig uit Amerika en is daar veel bekender. Sinds enige tijd kan je ze echter ook steeds vlotter in onze supermarkten vinden. Met recht en rede, het zachte, zoete vruchtvlees is erg smaakvol en leent zich uitstekend tot allerlei recepten. Dit recept leert je een eenvoudige vegetarische hap maken, boordevol smaak en gezond lekkers. Perfect als voorgerecht, of verdubbel alles voor een veggie-hoofdgerecht.
Tags: bonen, cayennepeper, dieet, eenvoudig, exotisch, geen vlees, gezond, hoofdgerecht, komijn, lente-ui, limoen, look, mager, makkelijk, micro, microgolfoven, microwave, origineel, simpel, speciaal, spinazie, vegetarisch, vegetarisme, veggie, voorgerecht, yoghurt, zoete aardappel, zwarte bonen
Coco Loco
Dit is een echte zomercocktail die zon, strand en vakantie schreeuwt. Alle zomerse smaken die doen denken aan een exotische locatie zijn aanwezig: kokos, ananas, bananen en - bovenal - rum!
Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus
Het geheim van een rijkelijke maaltijd zit 'm soms in heel eenvoudige accenten die de pure smaak van alle ingrediënten netjes samenbrengen. De meest eenvoudige manier om daartoe te komen: een lekkere saus! Dit toffe recept is ideaal op zondag: een malse varkenshaas aangevuld met een piekfijn sausje.
Tags: aalbessen, aalbessengelei, Belgisch, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, champignons, feestelijk, filet, frieten, frietjes, gezelig, herfst, kroketjes, kroketten, kruiden, kruidnagel, kruidnagels, lekker, look, paddenstoel, paddenstoelen, pijnboompitjes, pijnboompitten, rijk, rijkelijk, rode wijn, rode wijnsaus, room, roomsaus, rozeamrijn, saus, simpel, smaakvol, traditioneel, ui, uien, uitjes, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkenshaasje, verse kruiden, vol, weekend, wijnsaus, zilveruitjes, zondag
White Russian
Deze stevige cocktail geniet een vrolijke cultstatus dankzij de bekende film 'The Big Lebowski'. Dit speciale drankje doet het minder goed als aperitief, maar smaakt des te beter als origineel dessertje.
Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)
Vegetarische varianten van klassieke gerechten voelen en klinken vaak wat verkeerd. In veel gevallen voelt vlees immers als typisch en essentieel aan voor dat gerecht. Het kan nochtans perfect om geweldig lekkere varianten te maken zonder vlees. Jamie Oliver helpt je op weg met deze fantastische vegetarische bolognese op basis van linzen. Absoluut het proberen waard!
Tags: alternatief, anders, bleekselder, bolognese, bolognesesaus, chianti, eekhoorntjesboord, geduld, geen vlees, gezond, inkoken, Jamie Oliver, kaas, knoflook, laurier, leuk, look, makkelijk, origineel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, peterselie, rode ui, rode wijn, rozemarijn, selder, simpel, spaghetti, tijd genoeg, tomaten, tomatensaus, vegetarisch, vegetarisme, vegie, vezels, wortel, wortelen
Old Fashioned
Een 'Old Fashioned' is een uiterst klassieke cocktail, wat de naam ook onomwonden prijsgeeft. Ideaal als je iets lekker classy wil serveren.
Boterboontjes in spinazieroomsaus met Ardeense varkensoester
Boterboontjes zijn minder bekend, maar daarom niet minder lekker. Integendeel! Deze bleke boontjes zijn wat zachter en romiger, wat ze helemaal laat schitteren in een zacht roomsausje met spinazie en een mals stukje varkensvlees.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, Ardeens, Ardeens gebaard, Ardennen, België, Belgisch, boerenkost, bonen, boontjes, boterbonen, boterboontjes, eenvoudig, gewoon, grootmoeders keuken, klassiek, patat, patatten, room, roomsaus, simpel, spinazie, Varken, varkensnoot, varkensnootje, varkensoester, varkensvlees