Geen maximum | - deel 36 Geen maximum | - deel 36

 

Recepten - Geen maximum

Pastasalade met courgette en garnaaltjes

Pastasalade met courgette en garnaaltjes
Met deze lauwe salade zorg je in een handomdraai voor een gezonde en originele lunch of een lekker licht avondmaal. Perfect om ook op drukke dagen voldoende gezond te eten zonder dat je op smaak moet inboeten.

Mary Pickford

Mary Pickford
De naam van deze cocktail doet tegenwoordig niet echt een belletje rinkelen. Ooit was Mary Pickford echter een bekende Amerikaanse actrice waar deze smaakvolle en royale cocktail voor bedacht zou geweest zijn.

Bramble

Bramble
Deze relatief jonge cocktail werd snel beroemd en is vooral populair in de lente. De likeur van braambessen is verantwoordelijk voor de opvallende smaak, kleur en naam.

Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)

Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)
Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zijn er altijd diezelfde culinaire dilemma's! Met welk gerecht kan ik iedereen plezieren en hoe vermijd ik de hele tijd in de keuken te moeten staan? Jamie Oliver weet gelukkig raad. Dit fantastische recept laat (bijna) al het werk aan je oven, is heerlijk lekker en zit propvol variatie.

French 75

French 75
Als een cocktail wat chiquer, tot zelfs ronduit feestelijk, mag zijn, is een French 75 de perfecte keuze. De elegante combinatie van gin en champagne is tongstrelend en perfect op feestelijke momenten.

Linguine met champignons en rucola

Linguine met champignons en rucola
Een snelle vegetarische pasta is de perfecte maaltijd op een drukke weekdag. Met dit recept bij de hand kan je gegarandeerd snel en lekker aan tafel!

Stoemp

Stoemp
Nog nooit zelf 'stoemp' (ofwel aardappelpuree) gemaakt? Geen idee wat de ideale bereiding precies is? Geen stress, met dit recept lukt jouw stoemp altijd!

Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)

Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)
Liefhebbers van gezonde salades zullen smullen van dit eenvoudige recept van Pascale Naessens. De oosterse accentjes maken deze magere salade origineel en opvallend lekker.

Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken
Eenieder die graag snoept of houdt van dessertjes weet dat het niet echt gezond is. Nu en dan zondigen kan gelukkig geen kwaad. Bovendien bestaan er ook recepten die heel wat gezonder zijn dat de klassieke bereidingen. Deze lekkere (en gezonde) havermoutpannenkoeken zijn daar een perfect voorbeeld van. Ideaal als ontbijt, heerlijk als dessert, prima als tussendoortje!

Pennoni met kalkoenreepjes en romanesco

Pennoni met kalkoenreepjes en romanesco
Het fijne aan pasta is dat ze in alle vormen bestaan en je er alle mogelijke soorten bereidingen mee kan klaarmaken. In dit recept gaan we aan de slag met pennoni (het iets grote broertje van de beroemde penne), kalkoenreepjes, romanesco (de voorvader van bloemkool en broccoli) en een luchtig roomsausje. Simpel, lekker en toch een beetje speciaal!

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)
Met lekkere slaatjes kan je heel wat kanten op. Als lunch, als bijgerecht, als tussendoortje,... Zo lang je ten minste zorgt voor voldoende variatie en gezonde ingrediënten. Colruyt helpt je graag verder met dit originele recept propvol smaak.

Tomatenpassata

Tomatenpassata
Zin om meer te doen in de keuken dan kant-en-klare blikjes en potjes opendoen? Dan is dit recept geknipt voor jou! Tomatenpassata is de vanzelfsprekende basis voor allerlei bereidingen met tomatensaus en heel erg makkelijk zelf klaar te maken. Het resultaat is bovendien stukken lekkerder dan wat je in de winkel koopt.

Currybloemkool met halloumi en spinazie

Currybloemkool met halloumi en spinazie
Halloumi verovert heel wat huishoudens. Deze smaakvolle Cypriotische kaas heeft een erg stevige structuur, waardoor je de kaas kan bakken en grillen. Perfect om eens vegetarisch te koken. In dit recept zorgen spinazie en bloemkool met enkele exotische smaakmakers voor een heerlijke combinatie.

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!

Paradise

Paradise
Op zoek naar een originele en smaakvolle aperitief? Dan is een Paradise, zoals de naam uiteraard al weggeeft, een fantastische keuze!