Recepten - verjaardag
Tiramisu met speculaas
Tiramisu kennen we allemaal als een delicieus nagerecht uit Italië. Met de klassieke bereiding is uiteraard niets verkeerd, maar het smeuïge nagerecht op basis van mascarpone kan je wel makkelijk aanpassen. Zo is de op-en-top Belgische variant met speculaas, terecht, een populaire variant. Zomer of winter, met dit frisse toetje of tussendoortje scoor je altijd!
Tags: alle seizoenen, amaretto, bekend, België, Belgisch, beroemd, bezoek, dessert, ei, eieren, feest, feestelijk, ijskoud, italiaans, Italië, kan altijd, klassiek, klassieker, koekjes, koffie, koud, mascarpone, nagerecht, speculaas, speculoos, sterke koffie, thee, tiramisu, verjaardag, verjaardagsfeestje, zoet, zoete zonde, zoetigheid, zondigen
Rabarbertaart
Rabarber is een dankbaar ingrediënt vanwege de karakteristieke fris-zure smaak. Deze groente (jawel, het is geen fruit) kan je voornamelijk tijdens de zomermaanden kopen en doet het erg goed in gebak. Als het écht eenvoudig mag zijn, is dit rustieke recept uit grootmoeders keuken perfect: een lekkere en bovenal gewone rabarbertaart zonder extra's.
Tags: bakken, basic, beslag, bloem, boerenkost, deeg, dessert, eenvoudig, gebak, gemakkelijk, gewoon, grootmoeders keuken, kids, kinderen, koekjes, koffie, kruimeldeeg, makkelijk, nagerecht, petit beurre, rabarber, rabarbertaart, rustiek, simpel, suiker, taart, thee, toetje, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verjaardag, zoet, zomer
Carrot cake
Voor iedereen die niet zo dol is op zoet gebak, zijn hartige dessertjes zoals een echte 'carrot cake' (worteltaart) perfect. De traditionele basis van suiker, bloem, vetstof en eieren blijft overeind, maar door toevoeging van geraspte worteltjes en verse roomkaas is het resultaat verrassend veelzijdig en uniek van smaak. Extra leuk rond Pasen!
Tags: amerika, amerikaans, authentiek, bakken, beslag, bloem, bloemsuiker, brunch, cake, classic, deeg, dessert, eieren, expert, feest, feestelijk, gebak, gevorderd, koffie, kristalsuiker, nagerecht, noten, notig, oven, Paashaas, Pasen, roomkaas, snack, suiker, taart, thee, topping, typisch, vanillesuiker, vegetarisch, verjaardag, vieruurtje, walnoten, wortel, wortelcake, wortelen, worteltaart, worteltjes, zoet-zout
Donauwelle-cake
Een fantastisch lekkere taart uit Duitsland is de befaamde Donauwelle. Deze taart met chocolade en krieken dankt haar naam aan de golfjes die er in te zien zijn. Er zelf eentje maken is helaas een stevige uitdaging. Dit eenvoudige recept helpt je richting dezelfde smaken, maar vertrekt van een klassieke cake. Lekker en vooral haalbaar!
Tags: aangepast, bakken, bloem, boter, cake, chocolade, dessert, donauwelle, Duits, Duitsland, eenvoudige variant, eieren, kids, kinderen, krieken, nagerecht, oven, pure chocolade, snack, suiker, tussendoor, tussendoortje, variant, verjaardag, zoet, zoetigheid, zwarte chocolade
Herfsttaart
Voor een geslaagde taart hoef je het niet ver te zoeken. De klassieke basisbereiding (bloem, suiker, boter en bloem) voor een cake kan je ook perfect gebruiken om een eenvoudige maar lekkere taart te maken. Gekoppeld met typisch seizoensfruit zorg je voor een geslaagd dessert.
Tags: abrikozenconfituur, appel, appelen, bakken, bloem, boter, cake, eieren, gebak, herfst, herfstseizoen, herfsttaart, kaneel, koffie, oogst, oven, peer, peren, seizoen, suiker, taart, thee, tussendoortje, verjaardag, verjaardagsfeestje, winter, winterseizoen, zoet
Biscuit met rode vruchten
Elk feestelijk moment is geschikt om iets lekkers te bakken. Met dit recept kan je de traditionele cake even laten voor wat ze is, waarom geen volwaardige biscuit met een verrassende (en makkelijke!) vulling van rode vruchten? Je kan dit recept bovendien gebruiken als basisrecept voor eender welke biscuit.
Tags: aardbeieden, bessen, biscuit, biscuittaart, bosbessen, dessert, familie, feest, feestelijk, frambozen, fruit, grootmoeders keuken, inderen, kerstmis, kids, klassiek, klassieker, nagerecht, oven bakken, Pasen, pudding, rode vruchten, room, slagroom, taart, traditie, traditioneel, vanille, vegetarisch, verjaardag, verjaardagsfeest, verjaardagsfeestje, zoet, zondag, zondagse kost
Wafels
Een fantastische klassieker uit de Belgische keuken: wafels! Wereldwijd beroemd, luchtig en knapperig tegelijkertijd. Zelfgemaakt zijn ze bovendien altijd lekkerder!
Tags: bakken, België, Belgisch, beslag, bloem, bloemsuiker, boter, classic, dessert, eieren, feest, feestelijk, feestje, gesuikerd, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kinderfeestje, klassiek, klassieker, melk, nagerecht, poedersuiker, spuitwater, suiker, traditie, traditioneel, typisch, vanille, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, verjaardagsfeest, verjaardagsfeestje, wafel, wafelbak, wafelenbak, wafels, water, zelfrijzende bloem, zoet, zoetigheid
Peperkoektorentjes met zwarte pens en mango (Colruyt)
Originele hapjes voor een feestelijke gelegenheid, vragen om een verrassende combinatie van smaken. In dit toffe recept van Colruyt wordt dat idee perfect uitgevoerd: een toastje van peperkoek met het sappige van mango en karaktervolle van zwarte pens. Een heerlijk hapje voor elk feestelijk moment!
Tags: aperitief, aperitieven, Colruyt, feest, feestelijk, hapje, herfst, kerst, kerstmis, koud, koud hapje, makkelijk, mango, origineel, Pasen, peperkoek, speciaal, tapa, tapas, toast, toastje, uienconfijt, verjaardag, verrassend, winter, zoet-zout, zwarte pens
Mousse van advocaat
In volle voorbereiding voor een feestelijk moment (Kerstmis, Pasen, verjaardag,...) en nog geen origineel dessert gevonden waar je weinig werk aan hebt? Zoek niet langer, met dit stevig afsluitertje gaat geen enkele gast van tafel!
Tags: advocaat, biscuit, boudoir, boudoirs, chocomousse, dessert, eieren, eigeel, eiwit, feest, feestelijk, gesuikerd, kattentongen, kerst, kerstmis, koek, koekjes, mascarpone, nagerecht, natafelen, nieuwjaar, opgeklopte room, origineel, oud en nieuw, Pasen, room, suiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, witte chocolade, zoet, zoetigheid
Witloofbootjes met kingkrab en granaatappel (Sandra Bekkari)
Wanneer je in volle voorbereidingsfase voor een feestelijk moment zit, kan het soms lelijk tegenvallen om lekkere dingen te vinden die origineel zijn en toch snel klaargemaakt kunnen worden. Vanuit die filosofie bedacht Sandra Bekkari dit leuke hapje. Snel klaar, gezond en een lust voor het oog.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, aperitiefje, bezoek, citroen, citroensap, ei, eieren, feest, feestelijk, fris, granaatappel, granaatappelpitjes, Griekse yoghurt, hapje, kerst, kerstmis, king krab, kingkrab, krab, maritiem, nieuwjaar, oud en nieuw, Pasen, peterselie, rode currypasta, Sandra Bekkari, smaakvol, verjaardag, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, yoghurt, zee, zondag
Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.
Tags: appel, appelcake, appelen, basis, basisrecept, bloem, boter, cake, dessert, eenvoudig, feest, feestje, fruit, fruitig, gewoon, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, met een twist, origineel, oven, rozijn, rozijnen, rozijntjes, simpel, snack, suiker, taart, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vanille, vanillecake, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, verjaardagsfeest, verjaardagsfeestje, voor kinderen, zoet, zoetigheid
Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)
Wanneer je graag een origineel en zelfgemaakt recept op tafel wil toveren, zit je snel vast aan dure ingrediënten en een ingewikkelde recept. Met deze toffe rolbiscuit van Colruyt zijn al die zorgen verleden tijd. Lekker, fris en feestelijk!
Tags: bakken, bezoek, biscuit, cake, cakerol, Colruyt, dessert, exotisch, feestelijk, feestje, fris, fruit, fruitig, gelatine, goedkoop, kerst, kerstmis, koffie, kokos, kokospoeder, mango, munt, nagerecht, origineel, oven, Pasen, rolbiscuit, rolcake, room, taart, thee, vegetarisch, veggie, verjaardag, zoet, zoetebek, zoetigheid
Yoghurttaart
Een geslaagd toetje is smaakvol, maar niet te zwaar. Dat laatste is dikwijls moeilijk, de verleiding is vaak groot om met lekkere - maar zware - ingrediënten zoals chocolade, boter en room te werken. Met dit recept kan je dat probleem makkelijk én smaakvol oplossen! Het resultaat is een frisse, luchtige taart het proberen waard!
Pannenkoeken (flensjes)
Pannenkoeken (ook wel flensjes, zeker in Nederland) hoeven geen introductie. Een leuker en lekkerder dessertje of hapje (zeker met/voor kinderen) bestaat er niet. Vergeet kant-en-klare pannenkoeken, met dit recept maak je ze voortaan helemaal zelf!