Recepten - klassiek
Kervelsoep
Kervel is een kruid dat, vooral in ons eigenste België, graag gebruikt wordt in fijne gerechten. De pittige smaak komt helemaal tot z'n recht in soepen, vooral wanneer je voor een heel zuivere (zo min mogelijk ingrediënten, behalve kervel) variant gaat. Dit klassieke recept uit grootmoeders keuken helpt je op weg!
Pesto Genovese
De ultieme klassieker uit Italië: pesto! De originele, groene pesto komt uit Genua en blinkt uit in smakelijke eenvoud. Bovendien kan je werkelijk alle kanten uit met dit gerecht: bij pasta, als hapje, extra smaakmaker,... Breng een stukje Italië in je keuken met deze authentieke pesto Genovese.
Vispannetje met zeekraal
Wil je ten volle genieten van het beste uit de zee? Vrienden, familie en/of partner lekker verwennen? Mag het net dat ietsje meer zijn - zonder uren in de keuken te staan en/of waanzinnig veel geld uit te geven? Zoek niet verder: dit eenvoudig vispannetje met zeekraal zal eenieder bekoren en is echt niet moeilijk om te bereiden.
Witloofroomsoep met grijze garnalen
Een absolute klassieker uit grootmoederskeuken, perfect voor een gezellig familiefeest (Kerst, Nieuwjaar,...): witloofroomsoep. Niet vergeten af te werken met wat gemalen kaas en enkele grijze garnalen. Heerlijk!
Balletjes in tomatensaus met champignons
Op zoek naar eenvoudige, nostalgische smaken? Dit recept vertelt je hoe een absolute klassieker uit de keuken van moemoe klaar te maken: balletjes in tomatensaus! De champignons zorgen voor een rijker en voller geheel.
Gestoofde rodekool
Alle culinaire hoogstandjes ten spijt, er gaat niets boven grootmoeders keuken: alledaagse, stevige en lekkere boerenkost zonder gedoe. Een absolute klassieker die tijdens de wintermaanden niet mag ontbreken: gestoofde rodekool. Het vergt dan wel wat moeite, geduld en fijne smaakpapillen (de finale kruiding is niet eenvoudig), het resultaat is telkens weer hartverwarmend. Aan de slag!
Oostendse vissoep
Wanneer je aan de Belgische kust denkt, is lekker tafelen ongetwijfeld één van de eerste dingen die door je hoofd schiet. Onze Belgische vissers brengen immers heel wat lekkers aan land. Deze makkelijke Oostendse vissoep is een warme aanrader voor visliefhebbers.
Varkensgebraad met champignons in roomsaus
Heel wat mensen hebben regelmatig zin in een eenvoudig maar lekker gerecht dat de alledaagse kost overstijgt - zonder fancy, exotisch, duur of moeilijk te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Gelukkig geeft dit recept alvast een prima voorstel!
Zalmfilet op een bedje van asperges
Asperges worden, geheel terecht, het witte goud genoemd. Hun specifieke, heerlijke smaak is een absolute topper tijdens de lentemaanden. Dit recept vertelt je hoe ze op een erg klassieke manier te bereiden: met zalm, ei en krielaardappeltjes. Geen goedkoop gerecht, wel onwaarschijnlijk lekker!