kaas? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 kaas? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - kaas

Pizza Bolognese

Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!

Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)

Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)
Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!

Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten

Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten
Macaroni met kaassaus en hesp mag dan wel een heerlijk gerecht zijn, gezond is het niet echt. Vooral het ontbreken van groentjes is niet echt ideaal aan de originele versie. Met dit originele recept is dat euvel gelukkig snel opgelost. Met enkele groene groentjes zorg je voor veel meer smaak én het is pakker gezonder op de koop toe. Ideaal voor een bende hongerige kids!

Panini met zalm en tomaat

Panini met zalm en tomaat
Panini's zijn wereldwijd populair als snelle lunch. Je hoeft ze echter niet altijd af te halen, panini's zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken. Ook zin in zo'n smeuïg en krokant broodje? In dit recept ontdek je een eenvoudige maar superlekkere panini met zalm en tomaat.

Pizza Fiorentina

Pizza Fiorentina
Als je dol bent op pizza's en graag vegetarisch eet is deze klassieker een must. Een pizza Fiorentina is een heerlijk simpele en authentieke pizza zonder tomatensaus maar met spinazie en ei.

Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)

Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)
Wanneer je een fantastisch lekker dessert wil voorbereiden maar in tijdsnood zit, is deze topper van Pascale Naessens niet te missen. Met enkel natuurlijke zoetstoffen zorg je voor een gezond nagerecht in amper 10 minuten!

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus
Simpel en lekker! Deze originele pasta met een heerlijke romig broccolisausje heb je binnen de 30 minuten op tafel gezet. Geef het een Italiaanse touch door af te werken met Italiaanse ham en parmezaanse kaas.

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?

Kipfilets met rucolapesto

Kipfilets met rucolapesto
Een kipfilet is lekker, maar toch ook een beetje gewoon. Dat is gelukkig snel opgelost door ze te vullen. In dit recept ontdek je hoe een heerlijke rucolapesto van een simpele kipfilet een verrassende maaltijd kan maken.

Pizza Francescana

Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.

Pizza Mimosa

Pizza Mimosa
Een pizza staat synoniem voor een bodem met tomatensaus, toch? Niet helemaal, je kan immers ook een pizza bianco eten eten. Letterlijk: een witte pizza. Een Mimosa is daar een prima voorbeeld van: met room, ham en maïs maak je een verrassende en lekkere pizza.

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)
Wie van Belgische klassiekers houdt, kan bijna niet anders dan dol zijn op dit luxueuze recept. Sofie Dumont legt je uit wat haar versie is voor dit heerlijke gerecht.

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)
De filosofie van Sandra Bekkari is eenvoudig: nooit meer diëten! Met haar hulp zorg je voor gezonde en lekkere gerechten propvol groentjes. Deze vegetarische macaroni een fantastisch alternatief voor de, niet zo gezonde, klassieker met kaassaus en ham.