oesterzwammen | oesterzwammen |

 

Recepten - oesterzwammen

Steak archiduc met witloofslaatje (Colruyt)

Steak archiduc met witloofslaatje (Colruyt)
Voor een goedgevuld bord met lekkers, typisch van bij ons, is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. Een malse steak met archiduc-saus (room en champignons) past prima bij knapperige frietjes en een frisse salade met een nationale trots: witloof! Heerlijke en toch alledaagse kost die altijd past.

Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)

Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is als beroemdste tv-kok van Vlaanderen van alle markten thuis. Ook voor een snelle, comfortabele kom dampende pasta ben je aan het juiste adres. Deze smeuïge pasta met stukjes worst is niet te versmaden!

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)
De recepten van Jeroen Meus blinken uit in smaak en eenvoud. Je zou ze dan ook gerust als 'comfort food' kunnen omschrijven. Deze lekkere pasta is daar een fantastisch voorbeeld van. Vooral de kippenoesters - het allerbeste maar ook weinig bekende stukje van een kip - zijn om duimen en vingers af te likken.

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof
De veelzijdigheid van pasta is eindeloos. Zowel met eenvoudige als iets meer verfijnde ingrediënten kan je heerlijke creaties op tafel toveren. Deze lekkere pasta zal je verbazen, naast het zachte roomsausje met malse stukjes kip is het witloof een wonderlijk lekkere toevoeging! Feestelijk lekker en toch gewoon.

Kip met paddenstoelen in cidersaus

Kip met paddenstoelen in cidersaus
Met kip kan je alle kanten uit, het malse en magere vlees leent zich tot tal van bereidingen. Met cider, een licht-alcoholische drankje van appels, kan je een fijn sausje bereiden dat, met een lekkere selectie paddenstoelen en enkele typische mediterraanse kruiden, heerlijk past bij sappig kippenvlees.

Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam

Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam
Met dit feestelijke gerecht, dat desondanks best eenvoudig te bereiden is, haal je de zalige geuren en smaken van Zuid-Frankrijk in huis. Naast heerlijk sappige eend met een lekker sausje toveren tijm en rozemarijn fantastische smaken op je bord die fantastisch passen bij gebakken patatjes, aubergine en oesterzwam. Kortom: een waar feest voor de ongegeneerde fijnproever!

Berkshire melkbig met crumble, witloof en oesterzwammensaus

Berkshire melkbig met crumble, witloof en oesterzwammensaus
Wanneer je gasten wil imponeren en plezieren met een feestelijk menu, is het vaak lang zoeken naar een uitgelezen hoofdgerecht. Op alle vlakken de juiste balans vinden is niet makkelijk: je wil geen fortuin uitgeven maar wel met lekkere producten werken, je wil geen uren in de keuken staan maar het mag gerust uitgebreid zijn,... Lastig! Tenzij je met dit recept aan de slag gaat. Zalig feestelijk!

Vegetarische spaghetti met ricottapesto en aubergine

Vegetarische spaghetti met ricottapesto en aubergine
Vegetarisch koken hoeft niet saai te zijn, met wat inspiratie en smaakvolle ingrediënten hoef je zelfs niet aan vlees te denken. Dit mediterraans getint recept laat je aan de slag gaan met lekkers als aubergine, oesterzwammen en ricotta.

Pasta met paddenstoelen en garnalen

Pasta met paddenstoelen en garnalen
Met pasta kan je elke dag aan de slag. Het is doorgaans slechts een kwestie van geschikte ingrediënten combineren zonder verdere poespas. Precies wat dit recept is: heerlijk simpele pasta met garnalen, paddenstoelen en paprika.