< 15 minuten | - deel 6 < 15 minuten | - deel 6

 

Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten - < 30 minuten - < 15 minuten

Paradise

Paradise
Op zoek naar een originele en smaakvolle aperitief? Dan is een Paradise, zoals de naam uiteraard al weggeeft, een fantastische keuze!

Rusty Nail

Rusty Nail
Dit is een heel eenvoudige en toch heel uitgesproken cocktail. Het geheim zit 'm in Drambuie, een uniek drankje uit Schotland dat whisky met een selectie kruiden en honing mengt. De Rusty Nail is dan ook perfect voor liefhebbers van whisky die na het diner iets specialer dan gewoon een glaasje Scotch kunnen waarderen.

Angel Face

Angel Face
De naam van deze cocktail is perfect gekozen: gevaarlijk lekker! Laat je niet misleiden door de zachte smaak van abrikoos, de gin en Calvados maken van deze Angel Face geen cocktail voor doetjes.

Alexander

Alexander
Deze uitzonderlijke cocktail kent heel wat variëteiten. Het is alleszins een speciale en lekkere manier om een lekker diner af te sluiten. De meest eenvoudige en originele versie ontdek je in dit recept.

Stinger

Stinger
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een redelijk pittige cocktail die tot de jaren '70 heel populair was in deftige milieu's. Het is een eenvoudige mix (cognac en crème de menthe) die zowel voor als na het eten een plaatsje op het menu verdient.

Between the Sheets

Between the Sheets
De fijnzinnige naam van deze cocktail doet, terecht, veel goeds vermoeden. Volgens sommige bronnen was het een drankje dat in Franse bordelen diende als aperitief voor de meisjes van lichte zeden. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze fris-zoete cocktail het proeven waard is staat wel vast!

Derby

Derby
Liefhebbers van gin, opgelet! Deze uiterst eenvoudige cocktail met munt en een vleugje perzik is heerlijk verfrissend en simpel om te maken.

Porto Flip

Porto Flip
Cocktails associëren we meestal met gezellige terrasjes en aperitief-momentjes. Cocktails zijn echter ook heel geschikt na een lekkere maaltijd. Deze Porto Flip is een verzorgde combinatie die perfect dient als digestief en mini-dessertje.

Gimlet

Gimlet
Niet al te dol op complexe cocktails? Wel liefhebber van een fris drankje? Dan is een Gimlet echt iets voor jou: gin en limoen. De perfecte verfrissing!

Guacamole (Sergio Herman)

Guacamole (Sergio Herman)
Guacamole is ondertussen een heel populair dipsausje op feestjes over de hele wereld. Er bestaan heel wat recepten om het exotische sausje op basis van avocado te bereiden. Zelfs sterrenchefs zoals Sergio Herman geven er graag hun eigen interpretatie van. Sergio gelooft niet in look, wel in meer frisse toetsen en extra pit om je guacamole te perfectioneren.

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.

Dark ‘n’ Stormy

Dark ‘n’ Stormy
Dit is een leuke cocktail voor liefhebbers van gemberbier (Ginger Beer). Het is niet erg bekend of populair in Europa, wat een reden te meer is om deze eenvoudige cocktail met rum te proberen.

French Connection

French Connection
Niet gek op ingewikkelde of overdadige cocktails maar wel op zoek naar een origineel drankje dat niet te gek is? Zoek niet verder, deze French Connection zou je wel eens kunnen bevallen. Deze heerlijk eenvoudige combinatie van cognac en een scheutje amaretto is perfect in balans. Lekker als aperitief of digestief.

Milkshake met aardbei en banaan

Milkshake met aardbei en banaan
Een milkshake kan enorm smaken op hete dagen. De verfrissende mengeling van melk ijs en fruit is een stevige dorstlesser waar je heel wat kanten mee uit kan. De enige echte klassieker; bananenmilkshake, geef je net dat beetje meer door er enkele aardbeien aan toe te voegen.

Salty Dog

Salty Dog
Toegegeven, het is geen smakelijke naam. Toch zal deze cocktail je aangenaam verrassen, het is een frisse combinatie van gin of vodka met pompelmoessap, afgewerkt met een randje zout. Simpel en lekker!