Vitello tonnato is een beroemd gerecht uit de Italiaanse keuken dat twee verrassende ingrediënten combineert: kalfsvlees met tonijn. Het concept achter dit verfijnde (voor)gerecht wordt in dit verrassende recept omgetoverd tot smakelijke hamburgers? Perfect om zonder enorme inspanningen verrassend en bovenal lekker te koken!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 15minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng het kalfsgehakt grondig met alle ingrediënten. Let er op dat de burgers voldoende gekruid zijn met peper en zout.
- Vorm mooie burgers ter grootte van de broodjes die je zal gebruiken. Laat ze even rusten.
- Snipper ondertussen de rode ui en augurken in stukjes. Doe alles in een steelpannetje en overgiet met de witte wijn. Vul aan met het blaadje laurier, ansjovisfilet en wat peper.
- Laat de witte wijn rustig pruttelen tot er ongeveer één derde overblijft. Giet dan de gereduceerde wijn door een zeefje.
- Mix de uitgelekte tonijn met de ingekookte wijn, mayonaise en een scheutje olijfolie tot een smeuïg sausje. Werk af met peper en zout naar smaak.
- Bak de burgers naar wens in boter aan. Halveer de broodjes en laat de binnenkanten even warmen in dezelfde pan.
- Bouw elke hamburger op door op het broodje de burger te schikken, gevolgd door enkele plakjes artisjok, een flinke lepel saus en een handje rucola.
- Lag de bovenkant van de broodjes er op en hou de burgers samen met een prikker waar een appelkappertje op geprikt werd.
- Serveer meteen, bij voorkeur met verse frietjes en de rest van de tonijnmayonaise. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind