eieren? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 6 eieren? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 6

 

Recepten - eieren

Full Irish Breakfast

Full Irish Breakfast
Een stevig ontbijt kan geweldig smaken en geeft je energie voor de hele dag. Steek het water over en die wijsheid wordt extra in de verf gezet. Het is voor velen een raar idee om 's morgens zo royaal te ontbijten, nochtans kan je beter uitgebreid ontbijten in plaats van lunchen of dineren. Een Full Irish Breakfast kan je prima vergelijken met een English Breakfast, in Ierland is het echter dat tikje verfijnder. Dit recept helpt je op weg om een Iers ontbijt uit de duizenden op tafel te toveren.

Roerei met tuinkruiden en toast

Roerei met tuinkruiden en toast
Geen betere lunch dan een roereitje. Zo klaar, lekker en op allerlei manieren af te werken. In dit recept werken we met tuinkruiden en een stukje toast als afwerking.

Quiche met spekjes, spruitjes en kastanjechampignons

Quiche met spekjes, spruitjes en kastanjechampignons
Quiche behoeft geen introductie meer: het is lekker, makkelijk een veelheid aan ingrediënten zijn geschikt om zonder moeite tot een lekker resultaat te komen. Deze variant op de hartige taart is buitengewoon geschikt voor tijdens de kille herfstmaanden.

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli
Geen plezieriger gerecht dan quiche! Simpel, snel klaar, weinig gedoe, lekker en een veelheid aan potentiële ingrediënten. In deze variant worden gerookte zalm en broccoli gecombineerd tot een prima gerecht.

Pastasalade met ei en tomaat

Pastasalade met ei en tomaat
Elke middag boterhammen als lunch, dat gaat vervelen. Terwijl je met een handvol eenvoudige en goedkope ingrediënten snel een smakelijke lunchsalade.hebt klaargemaakt. Deze pastasalade past daarnaast prima op een barbecue of koude schotel als bijgerecht.

Hardgekookte eieren

Hardgekookte eieren
Het is zo eenvoudig als het maar kan zijn: een hardgekookt ei. En toch is het één van de meest gezochte 'recepten' op het net: hoe doe je dat nu precies? Wij helpen je op weg met alle basics en enkele tips op een rijtje te zetten.

Eiersalade

Eiersalade
Lekker vegetarisch beleg voor een lekkere boterham moet je niet ver zoeken, een eiersalade is simpel maar erg lekker. Bovendien vraagt deze klassieker weinig tijd, noch moeite en kan je het ook inzetten als bijgerecht (bijvoorbeeld in een uitgeholde, gebakken aardappel).

Quiche met venkel en roodbaars

Quiche met venkel en roodbaars
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!

Wentelteefjes

Wentelteefjes
Waar wentelteefjes (of gebakken brood, of gewonnen brood,...) precies vandaan komen blijft een vraagteken. Wat wel vaststaat is dat deze klassieke bereiding een makkelijke en goedkope manier is om oud brood te verwerken tot een lekker ontbijt of tussendoortje. De pannenkoek voor de arme man, zeg maar. Jeroen Meus vertelt je de basis van een geslaagd wentelteefje.

Quiche met gehakt en rucola

Quiche met gehakt en rucola
Quiche is zonder twijfel een lieverlingsklassieker in heel wat huishoudens. Snel, makkelijk en vooral eindeloos veel opties. Hoewel de klassieke receptjes top zijn (spek en prei, zalm en spinazie,...) kan een gedurfdere aanpak net zo goed bekoren. In dit recept gaan we aan de slag met kalfsgehakt, rucola, kerstomaatjes, courgette en Parmezaanse kaas. Klinkt heerlijk, toch?

Roerei met spek en shitake’s

Roerei met spek en shitake’s
Met enkele eitjes als ontbijt of lunch kan je niets verkeerd doen. Makkelijk, snel klaar en veelzijdig. Dit recept vertelt je hoe je er zelfs een originele Oosterse toets aan kan geven.

Roerei met prei en spek

Roerei met prei en spek
Geen zin in boterhammen, wel zin in een smaakvolle lunch die snel klaar en niet overdreven duur is? Een vorstelijk roerei is wat je zoekt. Dit recept vertelt je hoe met prei en spekjes een zalig gerechtje te maken.