Recepten - brunch
Carrot cake
Voor iedereen die niet zo dol is op zoet gebak, zijn hartige dessertjes zoals een echte 'carrot cake' (worteltaart) perfect. De traditionele basis van suiker, bloem, vetstof en eieren blijft overeind, maar door toevoeging van geraspte worteltjes en verse roomkaas is het resultaat verrassend veelzijdig en uniek van smaak. Extra leuk rond Pasen!
Tags: amerika, amerikaans, authentiek, bakken, beslag, bloem, bloemsuiker, brunch, cake, classic, deeg, dessert, eieren, expert, feest, feestelijk, gebak, gevorderd, koffie, kristalsuiker, nagerecht, noten, notig, oven, Paashaas, Pasen, roomkaas, snack, suiker, taart, thee, topping, typisch, vanillesuiker, vegetarisch, verjaardag, vieruurtje, walnoten, wortel, wortelcake, wortelen, worteltaart, worteltjes, zoet-zout
Omelet met groene asperges
Een omelet is lekker in alle eenvoud. Een paar extra's kunnen echter voor een flinke meerwaarde zorgen. Veel hoeft dat niet te zijn, zoals dit recept met groene asperges bijvoorbeeld. Naast de knapperige aspergepunten zorgen een paar zongedroogde tomaatjes voor een heerlijk lente-gevoel. Zalig als brunch of lunch, zeker rond Pasen.
Tags: asperge, aspergepunten, asperges, brunch, eenvoudig, ei, eieren, fris, groene asperges, lente, lunch, met brood, omelet, ontbijt, Pasen, simpel, tomaten, vegetarisch, veggie, zongedroogde tomaten
Halloumi-salade met mango en avocado
Voor een frisse en zomerse salade is het altijd een leuk idee om smaken te contrasteren. Dat heeft dit recept goed begrepen: gegrilde halloumi met zoete mango en smeuïge avocado! Klinkt heerlijk, toch? Heerlijk als lunch of brunch en helemaal niet veel werk.
Gehaktballetjes met krieken (Piet Huysentruyt)
Sommige klassiekers zijn zo waanzinnig lekker, dat ze geen introductie nodig hebben. Gehaktballetjes met krieken is er zo eentje, heerlijk in alle eenvoud en past bij werkelijk élke gelegenheid. Benieuwd hoe topchef Piet Huysentruyt deze classic uit grootmoeders keuken klaarmaakt? Dit recept vertelt je alles!
Tags: authentiek, balletjes, Belgisch, Belgische keuken, boerenkost, bomma, brunch, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, grootmoeder, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieken, lunch, met brood, middagmaal, noordkrieken, oma, ontbijt, paasbrunch, Piet Huysentruyt, sos piet, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaamse keuken, zoet en zout, zondag
Mimosa
Deze klassieke cocktail is een populaire starter op feestjes. Sommige luchtvaartmaatschappijen serveren deze cocktail steevast in eerste klasse. Ook op een brunch misstaat een Mimosa niet. Het is immers een heel eenvoudige en toegankelijke cocktail: half schuimwijn, half appelsiensap. Simpel, elegant en verfrissend.